Élesbe fordul a szezon

2018. február 20. (kedd) 8:00 - spigott

Hazai környezetben kezdi meg a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szezon második felében pazar teljesítményt nyújtva szerezte meg az Erste Liga alap- és középszakaszának harmadik helyét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este már a sorozat rájátszásnak első fordulójában korcsolyázik jégre. Acélbikáink a negyeddöntőben a Csíkszeredát választották ellenfélnek, vagyis az elődöntőbe jutásért a remek játékerőt képviselő erdélyieket kell legyőznie Jason Morgan tanítványainak. A remélt dunaújvárosi továbbjutásért négyszer kell legyőznie csapatunknak a Csíkszereda gárdáját, ami ugyan nem ígérkezik könnyűnek, ám a feladat egyáltalán nem megoldhatatlan.

A DAB hokisai négy alkalommal találkoztak az erdélyiekkel az idei szezonban, s bár az első két meccset elveszítették, a legutóbbi két alkalommal már Azariék hagyhatták el győztesen a pályát, s ezt mindenképpen jó ómennek vehetjük a párharc ma este hat órakor kezdődő első felvonása előtt. Mely ezzel együtt rengeteg izgalmat tartogat, hiszen a Csíkszeredának ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra, mindenképpen meccset kell nyernie Dunaújvárosban, míg a Bikák természetesen azon lesznek, hogy már az első meccsen tudatosítsák vetélytársukkal, hogy ebből a párharcból ők lesznek a továbbjutók.

Nem számít könnyű csatára a DAB kanadai szakvezetője, Jason Morgan sem, ám a szakember bízik abban, hogy a hazai közönség támogatását élvezve kerülhetnek előnybe a párharc első felvonásán.

Képek: DO-archív

- Végre elkezdődik az “igazi szezon”! A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak a jégcsarnokba, és együtt leszünk sikeresek hazai jégen!

Az Erste Liga negyeddöntőjének menetrendje

2018. 02. 20. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 21. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 24. 17:00 Csíkszereda - DAB
2018. 02. 25. 17:00 Csíkszereda - DAB

A rovat további hírei: Sport

Parázs csata a Krokodilok ellen

Parázs csata a Krokodilok ellen

2019. március 18. (hétfő)

Forodulatos küzdelemben szenvedett 7-6-os vereséget Érden a DUE-RFT floorball csapata a Ligakupa "B" csoportjának harmadik fordulójában.

Újabb négy arany a speciális olimpián

Újabb négy arany a speciális olimpián

2019. március 18. (hétfő)

Fantasztikus magyar siker a torna csarnokban! Összesen négy aranyérmet szerzett a tornász Latinovics Lívia. A dunaújvárosi sportoló Összetettben, gerendán, talajon és felemáskorláton lett első.

Itthon javíthat a Dunaferr

Itthon javíthat a Dunaferr

2019. március 18. (hétfő)

Amennyiben éremért szeretne játszani, úgy le kell győznie ma este a debrecenieket a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának.

Elmaradt a bravúr

Elmaradt a bravúr

2019. március 17. (vasárnap)

Az NB I-es Liga alapszakaszának utolsó előtti játéknapján a Sümeg ellen mindent megtett a Dunaferr SE röplabda csapata, de ez kevés volt a pontrabláshoz.

Megérdemelt hazai siker

Megérdemelt hazai siker

2019. március 17. (vasárnap)

Számtalan helyzetéből egyet a hajrában gólra váltott, így itthon tartotta a Taksony elleni bajnoki pontokat a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kovács Zsófia nyolcadik lett Stuttgartban

Kovács Zsófia nyolcadik lett Stuttgartban

2019. március 17. (vasárnap)

Kovács Zsófia nyolcadik lett a tornászok egyéni összetett világkupaversenyén vasárnap Stuttgartban.

Érdi bronz a kupában

Érdi bronz a kupában

2019. március 17. (vasárnap)

Az első félidőben még tartotta magát, ám a másodikban túl sokat hibázott, így 31-23-as vereséget szenvedett a Magyar Kupa bronzmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.