Élesbe fordul a szezon

2018. február 20. (kedd) 8:00 - spigott

Hazai környezetben kezdi meg a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szezon második felében pazar teljesítményt nyújtva szerezte meg az Erste Liga alap- és középszakaszának harmadik helyét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este már a sorozat rájátszásnak első fordulójában korcsolyázik jégre. Acélbikáink a negyeddöntőben a Csíkszeredát választották ellenfélnek, vagyis az elődöntőbe jutásért a remek játékerőt képviselő erdélyieket kell legyőznie Jason Morgan tanítványainak. A remélt dunaújvárosi továbbjutásért négyszer kell legyőznie csapatunknak a Csíkszereda gárdáját, ami ugyan nem ígérkezik könnyűnek, ám a feladat egyáltalán nem megoldhatatlan.

A DAB hokisai négy alkalommal találkoztak az erdélyiekkel az idei szezonban, s bár az első két meccset elveszítették, a legutóbbi két alkalommal már Azariék hagyhatták el győztesen a pályát, s ezt mindenképpen jó ómennek vehetjük a párharc ma este hat órakor kezdődő első felvonása előtt. Mely ezzel együtt rengeteg izgalmat tartogat, hiszen a Csíkszeredának ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra, mindenképpen meccset kell nyernie Dunaújvárosban, míg a Bikák természetesen azon lesznek, hogy már az első meccsen tudatosítsák vetélytársukkal, hogy ebből a párharcból ők lesznek a továbbjutók.

Nem számít könnyű csatára a DAB kanadai szakvezetője, Jason Morgan sem, ám a szakember bízik abban, hogy a hazai közönség támogatását élvezve kerülhetnek előnybe a párharc első felvonásán.

Képek: DO-archív

- Végre elkezdődik az “igazi szezon”! A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak a jégcsarnokba, és együtt leszünk sikeresek hazai jégen!

Az Erste Liga negyeddöntőjének menetrendje

2018. 02. 20. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 21. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 24. 17:00 Csíkszereda - DAB
2018. 02. 25. 17:00 Csíkszereda - DAB

A rovat további hírei: Sport

Vereség Brassóban

Vereség Brassóban

2018. december 09. (vasárnap)

Minden harmadot egy góllal megnyerve aratott 4-1-es győzelmet a Brassó gárdája a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Liga ma esti fordulójában.

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

2018. december 09. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.

Veretlenül a tabella élén!

Veretlenül a tabella élén!

2018. december 09. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata ezúttal a Röpke együttesét győzte le az NB II-es pontvadászat Közép Csoportjában.

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

2018. december 09. (vasárnap)

Siti Beáta másodedző szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak fóbiája van Norvégia csapatával szemben, ezért kapott ki 13 góllal a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, péntek este.

A Karmacsi a megye bajnoka

A Karmacsi a megye bajnoka

2018. december 08. (szombat)

A Karmacsi Autó együttese nyerte meg az első alkalommal megrendezett Fejér Megye Bajnoka elnevezésű kispályás labdarúgó tornát az egyetemi sportcsarnokban.

A Brassó következik

A Brassó következik

2018. december 08. (szombat)

A tabella harmadik helyén álló Brassó elleni találkozóval folytatja az Erste Liga küzdelmeit vasárnap délután a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hátrányból fordítva nyert a DSE

Hátrányból fordítva nyert a DSE

2018. december 08. (szombat)

Az NB II-es férfi bajnokság középcsoportjának 10. fordulójában a Szolnok fogadta a DSE Röplabda Akadémia U21-es együttesét.