Élesbe fordul a szezon

2018. február 20. (kedd) 8:00 - spigott

Hazai környezetben kezdi meg a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szezon második felében pazar teljesítményt nyújtva szerezte meg az Erste Liga alap- és középszakaszának harmadik helyét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este már a sorozat rájátszásnak első fordulójában korcsolyázik jégre. Acélbikáink a negyeddöntőben a Csíkszeredát választották ellenfélnek, vagyis az elődöntőbe jutásért a remek játékerőt képviselő erdélyieket kell legyőznie Jason Morgan tanítványainak. A remélt dunaújvárosi továbbjutásért négyszer kell legyőznie csapatunknak a Csíkszereda gárdáját, ami ugyan nem ígérkezik könnyűnek, ám a feladat egyáltalán nem megoldhatatlan.

A DAB hokisai négy alkalommal találkoztak az erdélyiekkel az idei szezonban, s bár az első két meccset elveszítették, a legutóbbi két alkalommal már Azariék hagyhatták el győztesen a pályát, s ezt mindenképpen jó ómennek vehetjük a párharc ma este hat órakor kezdődő első felvonása előtt. Mely ezzel együtt rengeteg izgalmat tartogat, hiszen a Csíkszeredának ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra, mindenképpen meccset kell nyernie Dunaújvárosban, míg a Bikák természetesen azon lesznek, hogy már az első meccsen tudatosítsák vetélytársukkal, hogy ebből a párharcból ők lesznek a továbbjutók.

Nem számít könnyű csatára a DAB kanadai szakvezetője, Jason Morgan sem, ám a szakember bízik abban, hogy a hazai közönség támogatását élvezve kerülhetnek előnybe a párharc első felvonásán.

Képek: DO-archív

- Végre elkezdődik az “igazi szezon”! A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak a jégcsarnokba, és együtt leszünk sikeresek hazai jégen!

Az Erste Liga negyeddöntőjének menetrendje

2018. 02. 20. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 21. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 24. 17:00 Csíkszereda - DAB
2018. 02. 25. 17:00 Csíkszereda - DAB

A rovat további hírei: Sport

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Az Eger otthonában már az első játékrészben bebiztosította továbbjutását a Magyar Kupa 64 csapata közé a Dunaújváros PASE.

Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A Szombathelyen zajló tornász világkupán a világbajnokságra készülő Kovács Zsófiának szólt a magyar Himnusz. A kora délután lezajlott döntőben ötödikként szólították a szerre, ahol rendkívül biztosan hajtotta végre gyakorlatát.

Röplabdázóink meggyőző sikerei

Röplabdázóink meggyőző sikerei

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia ifjúsági csapata a Kaposvár, majd a Pécs legyőzésével kezdte meg a 2018-2019-es bajnokságot.