Élesbe fordul a szezon

2018. február 20. (kedd) 8:00 - spigott

Hazai környezetben kezdi meg a Csíkszereda elleni Erste Liga negyeddöntőt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szezon második felében pazar teljesítményt nyújtva szerezte meg az Erste Liga alap- és középszakaszának harmadik helyét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely ma este már a sorozat rájátszásnak első fordulójában korcsolyázik jégre. Acélbikáink a negyeddöntőben a Csíkszeredát választották ellenfélnek, vagyis az elődöntőbe jutásért a remek játékerőt képviselő erdélyieket kell legyőznie Jason Morgan tanítványainak. A remélt dunaújvárosi továbbjutásért négyszer kell legyőznie csapatunknak a Csíkszereda gárdáját, ami ugyan nem ígérkezik könnyűnek, ám a feladat egyáltalán nem megoldhatatlan.

A DAB hokisai négy alkalommal találkoztak az erdélyiekkel az idei szezonban, s bár az első két meccset elveszítették, a legutóbbi két alkalommal már Azariék hagyhatták el győztesen a pályát, s ezt mindenképpen jó ómennek vehetjük a párharc ma este hat órakor kezdődő első felvonása előtt. Mely ezzel együtt rengeteg izgalmat tartogat, hiszen a Csíkszeredának ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra, mindenképpen meccset kell nyernie Dunaújvárosban, míg a Bikák természetesen azon lesznek, hogy már az első meccsen tudatosítsák vetélytársukkal, hogy ebből a párharcból ők lesznek a továbbjutók.

Nem számít könnyű csatára a DAB kanadai szakvezetője, Jason Morgan sem, ám a szakember bízik abban, hogy a hazai közönség támogatását élvezve kerülhetnek előnybe a párharc első felvonásán.

Képek: DO-archív

- Végre elkezdődik az “igazi szezon”! A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magas tempójú, izgalmas meccset láthatnak majd holnap. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk. Nagyon várjuk már a kezdést, remélem, minél többen kilátogatnak a jégcsarnokba, és együtt leszünk sikeresek hazai jégen!

Az Erste Liga negyeddöntőjének menetrendje

2018. 02. 20. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 21. 18:00 DAB - Csíkszereda
2018. 02. 24. 17:00 Csíkszereda - DAB
2018. 02. 25. 17:00 Csíkszereda - DAB

A rovat további hírei: Sport

Végre győzelem!

Végre győzelem!

2018. március 24. (szombat)

Fontos három pontot szerzett a Dunaújvárosi PASE labdarúgó csapata, mely magabiztos játékkal aratott 3-1-es győzelmet a Kozármisleny elleni bajnoki mérkőzésen.

Bajnoki mezőny az MMK-ban

Bajnoki mezőny az MMK-ban

2018. március 24. (szombat)

A Dunaújvárosi Darts Club három csapata közül kettő idegenben, egy hazai környezetben kezdi meg az NB III-as bajnokság küzdelmeit.

Komoly változások a Kohásznál

Komoly változások a Kohásznál

2018. március 24. (szombat)

Bulath Anita, Oguntoye Viktória távozik, Erdősi Ildikó és Sirián Szederke viszont a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását a következő szezonban.

Botlott az Akrasz-Bau

Botlott az Akrasz-Bau

2018. március 24. (szombat)

A két éllovas hozta a kötelezőt, az Akrasz-Bau viszont meglepő vereséget szenvedett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei első fordulójában.

Vereséggel mutatkozott be az új kapitány

Vereséggel mutatkozott be az új kapitány

2018. március 23. (péntek)

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában.

A Kozármisleny ellen javíthat a DPASE

A Kozármisleny ellen javíthat a DPASE

2018. március 23. (péntek)

Elsősorban védekezésben kell feljavulnia a dunaújvárosi labdarúgóknak ahhoz, hogy idei harmadik bajnokijukon végre már győzelemnek örülhessenek.

Megérdemelt veszprémi győzelem

Megérdemelt veszprémi győzelem

2018. március 23. (péntek)

Csak az első negyedben játszott jól, így tizenhét pontos vereséget szenvedett Veszprémben a Dunaújvárosi Sárkányok U18-as kosárlabda csapata.