Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Felolvasás egész nap

2018. február 24. (szombat) 19:20 - Vass Ádám

Wass Albert születésének 110. és halálának 20. évfordulója alkalmából újabb nemzetközi maratoni felolvasásra került sor, melyhez városunkban is többen csatlakoztak.

Idén is többen csatlakoztak Dunaújvárosban ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, mely során Wass Albert műveiből olvasnak fel hosszú órákon át olvasni szerető önkéntesek. A Szépirodalmi Ünnepen az erdélyi író és más alkotónk műveiből olvastak fel, sok helyen huszonöt órán keresztül. Dunaújváros 2015 óta csatlakozik a kezdeményezéshez, ezúttal tíz órás időtartam idejére szombaton délelőtt kilenctől este hat óra közt az evangélikus templomban. A rendszerváltásig szinte teljesen ismeretlen Wass Albert írásait több, mint negyven önkéntes olvasta fel a helyszínen, akiket még többen követtek figyelemmel a YouTube-on található élő közvetítésnek köszönhetően.

A rendezvény célja elsősorban az, hogy minél többen megismerjék az író gondolatait. Kásás Margit, az esemény egyik önkéntes szervezője elmondta, az elmúlt években kialakult egy felolvasó kör, melyhez idén még többen csatlakoztak. A program kilenc órakor kezdődött az ünnepélyes megnyitóval, ahol a házigazda Stermeczki András evangélikus lelkész üdvözölte a résztvevőket, majd Kásás Margit mondott köszöntőt. Később Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója és Farkas Márta a Szilágyi iskola igazgatója is előadást tartott, ami után bekapcsolódtak a világszerte zajló felolvasásba. A délelőtt folyamán a Széchenyi István Gimnázium tanulói is megérkeztek a felolvasásra kísérőjükkel, Hutvágner Éva tanárnővel. Délben Böttger Antal református lelkipásztor tartotta az áhítatot, este pedig hat órakor zárták le a felolvasást. A nap végén dr. Baráth Károly, a Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet felügyelője állt a résztvevők elé, zárásként pedig a kisapostagi kórus előadása következett. A felolvasás ideje alatt Kaizler Gitta festőművész néhány festményéből és Nyitrai Mihály fafaragó munkáiból álló válogatás is látható volt.

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.

Tombolt a diákköztársaság

Tombolt a diákköztársaság

2018. június 14. (csütörtök)

Elkezdődött a tizedik DUDIK fesztivál, ahol az eső szerencsére elmaradt, de a nagy nevek megérkeztek és meg is alapozták a további három nap hangulatát.

Popstrand, nekünk idén is féláron

Popstrand, nekünk idén is féláron

2018. június 13. (szerda)

Ezen a nyáron is ötven százalékos kedvezménnyel látogathatja minden dunaújvárosi lakcímmel rendelkező érdeklődő az Agárdi Popstrand koncertjeit.

Este már a DUDIK-on bulizunk

Este már a DUDIK-on bulizunk

2018. június 13. (szerda)

Tizedik alkalommal indul el a város és a térség legnagyobb zenei fesztiválja, a Dunaújvárosi Diák Köztársasági Napok. Ebben az évben újra szerdától szombatig tart az őrület. Ma jön a Blahalousiana, a Bëlga és a Punnany Massif. A kisebbik zenei helyszínen a helyi erők adják a muníciót, vagyis a Pentele SKA Club, valamint a BeatKOHO.