Dunaújváros Hetilap

Kezdődik a Vasmű út felújítása!

2018. február 2. (péntek) 9:19 - doszerk

A Vasmű út, Dózsa György út és Kossuth Lajos közötti szakaszának felújítása rövid időn belül elkezdődik. A kivitelezést a DVG Zrt. végzi, melynek összköltsége közel nyolcvanmillió forint.

A munkaterület átadás-átvétele február 5-én lesz, az ezt követő három munkanapon belül pedig elkezdik az ideiglenes forgalomtechnika kiépítését, valamint a kivitelezést is, mely (az időjárás függvényében) március 31-ig tart. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani!

A felújítási szakasz a Dózsa György út útburkolat szélének vonalában kezdődik és 146 m hosszan tart. A felújítás során a meglévő aszfalt burkolat felújítását és az azt határoló szegélyek cseréjét is elvégzik.

A felújítás három üteme:

I. ütem: Ebben az ütemben a kivitelező cég a kiemelt szegélyek cseréjét végzi az út jobb és bal oldalán. Ekkor irányonként a külső forgalmi sávokat sávos terelőtáblákkal lezárják. A járművek számára minimum 3 méter széles forgalmi sávot biztosítanak. A csomóponti területen a bal oldali pályán a gépjármű forgalom részére két forgalmi sávot hagynak szabadon, így a jelzőlámpás forgalomirányítás zavartalanul működhet, mivel az irányokat külön engedi.

A Vasmű útról a körforgalom felől behajtókat egy sávra terelik, így a csomópont átmenő forgalma zavartalanul tud áthaladni a csomóponton a szabadon hagyott egy forgalmi sávban. A felújítási szakasz jobb oldalán lévő parkolót és taxi drosztot ideiglenesen megszüntetik és itt megállási tilalmat vezetnek be. A felújítási szakasz bal oldalán lévő taxi drosztot ideiglenesen szintén megszüntetik, illetve az itt lévő helyi-, helyközi- és távolsági buszmegállók áthelyezésre kerülnek a KNYKK Zrt.-vel egyeztetett helyre.

II. ütem: A második ütemben az első ütem forgalmi rendje változatlanul megmarad. A szegélyépítések a középsziget körül folytatódnak, melynek során a sávos terelőtáblákat áthelyezik.

III. ütem: Ebben az ütemben a marási és aszfaltozási munkákat, valamint az azt követő burkolati jelek festését végzi a kivitelező cég. Ebben az ütemben a jelzőlámpás forgalomirányítás sárga villogóra áll át. A felújítással érintett csomóponti ágon (Vasmű út 41.) található gyalogátkelőhelyet a burkolati jelek felmarása után le kell zárni, így ezen időszak alatt gyalogos átkelés itt nem lesz lehetséges. A gyalogátkelőhely csak a burkolati jelek felfestése után adható vissza a gyalogosoknak.

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.