Komoly bajban a DAB

spigott - 2018. február 21. 20:31

A fegyelmezettebb, a hazai hibákat könyörtelenül kihasználó Csíkszereda a negyeddöntő második meccsét is megnyerte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen.

Az Erste Liga negyeddöntőjének második dunaújvárosi mérkőzését játszotta ma este hat órától a DAB jégkorong csapata, mely a tegnapi vereség után a javítás reményében korcsolyázott jégre a Csíkszereda ellen.

Jason Morgan tanítványai lényegesen nagyobb elánnal is vetették magukat a küzdelembe, mint egy nappal korábban, s ha nem is szögezték azonnal kapuja elé a vendégeket, de egyértelműen irányították a meccset az első percekben. Idővel azért kiszabadultak a vendégek is a szorításból, s Duscheknek is be kellett mutatnia egy-két védést, de jobbára az erdélyiek harmadában folyt a játék. Az első hazai emberelőny alatt több komoly lehetősége is volt a mieinknek, ám ahelyett, hogy éltek volna ezekkel, a 13. percben saját kapuja előtt adta el a korongot a DAB, s ezt azonnal gólra is váltották a vendégek Fabus révén. Nem sokáig örülhettek azonban az előnynek csíkszeredaiak, mert egy perccel később Nageler kapott jó átadást Odnogától, majd lőtte hálóba a korongot kötényben, s kezdődhetett minden elölről (1-1). A 19. percben óriási esélyt kapott a vendégcsapat, mert Beczét testre ütésért végleg kizárták a meccsből a játékvezetők, s az ötperces előnyt sajnos még a harmad vége előtt gólra is váltották az erdélyiek: Brnák passzába Farkas ért bele eredményesen, mindössze négy másodperccel a harmad vége előtt (1-2).

A második felvonást közel három perc emberhátránnyal kezdte a DAB, de sikerült kivédekezni a kritikus időszakot sőt, ahogy kiegészültek a Bikák, Turcotte tört kapura, s egy szép lövéssel kiegyenlített (2-2). Az újabb hazai gól után lendületben maradtak a mieink, ám ezt a lendületet többször is feleslegesnek tűnő szabálytalanságokkal törték meg a házigazdák, így hiába a fölény, újabb két alkalommal kellett emberhátrányban védekezésre kényszerülni. Hiába védekezte ki azonban ezeket, s került újra fölénybe és alakított ki ziccereket a DAB, elég volt egy újabb védekezési hiba, s az orosz Szcsatlivij harmadjára is a vendégeket juttatta előnyhöz a 35. percben (2-3). Ez a találat viszont már láthatóan meg is fogta a mieinket, így a harmad hajrájában a vendégek orosz kiválósága ismét betalált, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel az Acélbikákat (2-4).

Nagy fordulatnak kellett volna történnie ahhoz, hogy a harmadik felvonásban egyenlíteni tudjon a DAB, ám hiába került hamar emberelőnybe együttesünk, nem sikerült élni a fórral. A mérkőzés az 51. percben dőlt el sajnos véglegesen, mikor Antal Zsombor is bevette Duschek ketrecét, s ugyan igyekezett, ment előre az Acélbikák alakulata, helyzeteivel nem tudott továbbra sem élni, így a vendégek megtartották biztos vezetésüket, s 5-2-es sikert aratva léptek újabb nagyot a továbbjutás felé. A párharcban így már 2-0-ra vezet a Csíkszereda, s mivel a következő két mérkőzésre Erdélyben kerül sor a hétvégén, muszáj lesz az Acélbikáknak idegenből elhozni legalább egy meccset, különben igen hamar véget ér számukra az idei szezon.

Jason Morgan: – A teljesítményünk és a harci szellemünk sokkal jobb volt ma este mint tegnap. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, főleg abban, hogy kapura vagy afelé juttassuk a korongot, úgy érzem, túlságosan szépen akartunk játszani. Becze kiállítása komoly érvágás volt. Természetesen az is látszik, hogy a Csíkszereda mennyire tehetséges támadásokban. Látszik, hogy a légiósaik igazi topjátékosok, sokat elmond, hogy mennyi beleérésre játszanak, vagy éppen adott helyzetben a társ botjára lövik a pakkot a kapu helyett. Érződik rajtuk, hogy magas szinten űzték a sportot. Most egy dolgot tudunk tenni, hogy a következő mérkőzésre koncentrálunk, elutazunk Csíkszeredába és megnyerjük az első találkozót. Utána ráérünk kitalálni a jövőt!
 
Hozó Levente: – Igazi csapatként dolgoztunk ma is. Nagy erőket mozgattunk meg a siker érdekében. A 2-0 már egy komoly előny, de a középszakasz óta lényegében csak a rájátszásra készülünk. Keményen megküzdöttünk mindkét nap a sikerért. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Az biztos, hogy otthon, a Vákárban több ezren buzdítanak majd.

DAB – SC Csíkszereda 2-5 (1-2, 1-2, 0-1)

DAB: Duschek – Mestyán, Erdélyi, Nageler 1 (1), Odnoga (1), Turcotte 1, Hruby (1), Lencsés, Hári, Izacky, Novotny, Hüffner, Orbán, Azari, Becze, Léránt, Skripets, Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov, Papp, Fodor, Taratukhin, Valchar, Brnák (2), Farkas 1, Fabus 1 (2), Rokaly Sz. (2), Szcsatlivij 2 (2), Flinta (1), Gecse, Antal Zs. 1, Bíró, Molnár (1), Antal N., Salló, egyed, Rokaly N., Sándor. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.