Parádés DAB-siker

spigott - 2018. február 2. 21:32

Fordulatos csatában aratott gyönyörű, 6-3-as győzelmet a MAC elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az első helyezett MAC Budapest elleni hazai találkozóval folytatta az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Az összecsapás előtt a mieink a harmadik helyen álltak négy szerzett ponttal, míg a fővárosiak nyolc egységgel a tarsolyukban érkeztek Dunaújvárosba, vagyis egy hazai sikerrel mindössze egy pontra olvadt volna a MAC előnye együttesünkkel szemben. A mérkőzés előtt ünnepélyes pillanatoknak lehettünk szemtanúi, ugyanis együttesünk remek hátvédje, Lencsés Tamás ezúttal játszotta 500. mérkőzését az Acélbikák színeiben, s ilyen számú mezben is játszotta végig a találkozót.

A kezdés azonban nem tartogatott sok örömet, mert alig telt el fél perc az összecsapásból és már másodszor mehettek közepet kezdeni a csapatok, miután a vendégek Bodo fordulásból lőtt találatával nagyon hamar megszerezték a vezetést (0-1). A gyors gól szerencsére nem szegte kedvét az Acélbikáknak, akik azonnal tűz alá vették Bálizs ketrecét, s ugyan több lehetősége is kihagytak, a 10. perc derekán Orbán kék vonalról eleresztett lövése ellen már nem volt esélye a fővárosiak kapusának (1-1). Ennél a gólnál is örülhettünk jubileumnak, ugyanis a gólpasszos Azari Zsolt ezzel érte el 400. pontját az alapszakaszban lejátszott mérkőzésein. Az első harmadból hátralévő időben felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de Duschek és Bálizs is jól végezte dolgát, így újabb gól már nem született a nagy iramot hozó első felvonásban.

A térfélcserét követően valamivel kisebb tempóban kezdtek a felek, ám az első találatra most sem kellett sokat várni. Ez azonban lényegesen jobban tetszett a jégcsarnokot szinte teljesen megtöltő hazai drukkereknek, mert a 23. percben Silló korcsolyázott be a vendégek harmadába, majd óriási erővel kilőtte a jobb felső sarkot (2-1). A folytatásban sem változott a játék képe, kiegyenlített, de élvezetes meccset láthattak a szurkolók, s egy-egy kihagyott emberelőny után azt is, hogy Azari remek passzát Novotny váltotta gólra a 40. percben, így a záró etap előtt a mieink álltak közelebb a sikerhez (3-1).

Sajnos nem sokáig, mert a harmadik felvonást nagyon rosszul kezdték a mieink, mert hiába kerültek korán emberelőnybe, a fórból nemhogy gólt szereztek volna, hanem kaptak, ötven másodperc alatt kettőt is, így újra kezdődhetett minden elölről (3-3). A lélektani előny ekkor egyértelműen a MAC-nál volt, mely emberelőnybe is került gyorsan, ám a DAB újra bizonyította, hogy komoly tartással bír, kivédekezte a nehéz perceket, majd újra átvette az irányítást sőt, Becze bombájával az 53. percben ismét magához ragadta az előnyt. Próbálkoztak a fővárosiak, de az Acélbikák remekül óvták kapujukat a góltól, sőt, miután Azari harcolt ki egy kiállítást, Turcotte közeli gólja végleg eldöntötte a pontok sorsát (5-3). A hajrában kapusát lehozva próbált szépíteni az álláson a fővárosi alakulat, ám ebből is a mienk jöttek ki jól, mert Odnoga az üres kapura is betalált, kialakítva ezzel a 6-3-as dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Az újabb három pontnak köszönhetően az Acélbikák együttese jelenleg hét szerzett ponttal áll a felsőházi tabellán, három ponttal lemaradva az újra első miskolciak és eggyel a MAC mögött, míg az UTE szerzett pont nélkül szerénykedik a negyedik helyen.

DAB – MAC 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

DAB: Duschek - Erdélyi, Mestyán, Becze 1 (1), Léránt, Azari (3), Hüffner (1), Orbán 1 (1), Odnoga 1 (1), Izacky (2), Novotny 1, Lencsés, Hruby, Nageler, Turcotte 1, Hári, Skripets, Silló 1, Németh, Nagy M. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC: Bálizs - MacAulay, Pozsgai, Klempa, Dansereau, Mansson, Cunningham (1), Dudas 1, Orban (1), Brown (2), Bodo 2, Kovács, Garát, Somogyi, Nagy Krisztián, Keresztury, Molnár, Vokla, Tóth G., Tóth R., Majoross. Vezetőedző: Majoross Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.