Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek) 10:15 - Brousil Csaba

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felmerült annak a lehetősége, hogy a Szilágyi iskola egyházi iskola legyen a református felekezet fenntartásában. Farkas Márta, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, hogy már folynak az egyeztetések a szülőkkel, a pedagógusokkal és a Dunaújvárosi Tankerületi Központtal, hogy az oktatási intézmény református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. Első lépésben, mint az igazgatónő elmondta, ki kell válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kell kérvényezni a Tankerületnél a „kilépést” és az áthelyezést. Ehhez persze önkormányzati engedély is szükséges, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van.

Farkas Márta elmondta, hogy a váltás gondolatát eddig mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták, és ha a tárgyalások gördülékenyen zajlanak, akkor nagy valószínűséggel másik néven, de lesz egyházi általános iskolája a városnak. Az igazgatónő kiemelte, hogy az átállás felmenő rendszerű, tehát akik már a Szilágyiba járnak, azokat nem érinti majd ez a változás, ők ugyanúgy, ugyanabban a formában tanulnak tovább, mint eddig, annyi változással, hogy az erkölcstan óra helyett lehetőségük lesz majd a hittant választani. Az újonnan érkező elsősöknek két hittan óra lesz kötelező egy héten, de minden más oktatási egység és tagozat marad a régiben. A Halásztelki Oktatási Központnak óvodája, általános iskolája, gimnáziuma nyelvi és felnőttoktatási egysége is van, háromezer diák tartozik a kötelékébe és több telephellyel is rendelkezik, így elmondható, hogy a Szilágyi egy már jól bejáratott és jól működő, minőségi oktatási központ tagja lehet a jövőben.

A rovat további hírei: Oktatás

Kisbiológusok nagy találkozója

Kisbiológusok nagy találkozója

2018. március 24. (szombat)

Hagyományosan a víz világnapjához kapcsolódóan rendezték meg idén is a Kisbiológusok találkozóját a Széchenyi István Gimnáziumban.

Legyél a saját főnököd!

Legyél a saját főnököd!

2018. március 20. (kedd)

Hasznos előadással várták a hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem Semmelweis úti kollégiumában. A prezentáció során a vállalkozások indításáról, előnyeiről, a kezdéshez igénybe vehető állami támogatásokról hallhattak bővebb információkat, többek közt dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőtől is.

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2018. március 17. (szombat)

Crime story, írly hejesen, bévéverseny - iskolai kishíreink egy csokorban.

Barátságos versengés angolul

Barátságos versengés angolul

2018. március 13. (kedd)

Sok éves hagyományát folytatta a Bánki iskola kedden délután, amikor újabb versenyre hívta a város és a környék iskoláinak angolosait.

Ha elfejeted, megbüntetnek!

Ha elfejeted, megbüntetnek!

2018. március 12. (hétfő)

Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy március végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2018. március 11. (vasárnap)

Kolesz pingpong, Szimat Szolgálat, országos táncverseny, könyvtár és színház - iskolai kishíreink egy csokorban.

Harminc éve a diákokért

Harminc éve a diákokért

2018. március 10. (szombat)

A Mol Mester-M Díjjal ismerte el Szücsné dr. Harkó Enikő munkásságát. Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhették mentoraikat.