Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek) 10:15 - Brousil Csaba

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felmerült annak a lehetősége, hogy a Szilágyi iskola egyházi iskola legyen a református felekezet fenntartásában. Farkas Márta, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, hogy már folynak az egyeztetések a szülőkkel, a pedagógusokkal és a Dunaújvárosi Tankerületi Központtal, hogy az oktatási intézmény református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. Első lépésben, mint az igazgatónő elmondta, ki kell válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kell kérvényezni a Tankerületnél a „kilépést” és az áthelyezést. Ehhez persze önkormányzati engedély is szükséges, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van.

Farkas Márta elmondta, hogy a váltás gondolatát eddig mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták, és ha a tárgyalások gördülékenyen zajlanak, akkor nagy valószínűséggel másik néven, de lesz egyházi általános iskolája a városnak. Az igazgatónő kiemelte, hogy az átállás felmenő rendszerű, tehát akik már a Szilágyiba járnak, azokat nem érinti majd ez a változás, ők ugyanúgy, ugyanabban a formában tanulnak tovább, mint eddig, annyi változással, hogy az erkölcstan óra helyett lehetőségük lesz majd a hittant választani. Az újonnan érkező elsősöknek két hittan óra lesz kötelező egy héten, de minden más oktatási egység és tagozat marad a régiben. A Halásztelki Oktatási Központnak óvodája, általános iskolája, gimnáziuma nyelvi és felnőttoktatási egysége is van, háromezer diák tartozik a kötelékébe és több telephellyel is rendelkezik, így elmondható, hogy a Szilágyi egy már jól bejáratott és jól működő, minőségi oktatási központ tagja lehet a jövőben.

A rovat további hírei: Oktatás

Várépítő pályázatot nyertek

Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő)

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel. 

Kitüntették az egyetem vezetőit

Kitüntették az egyetem vezetőit

2018. június 12. (kedd)

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékéremben részesítette, dr. habil András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát.

Óvodapedagógusok ünnepe

Óvodapedagógusok ünnepe

2018. június 11. (hétfő)

A pedagógus nap alkalmából az óvónők is ünnepeltek, valamint átadták az idei díjakat a dunaújvárosi tagóvodák legjobb dolgozóinak.