Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek) 10:15 - Brousil Csaba

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felmerült annak a lehetősége, hogy a Szilágyi iskola egyházi iskola legyen a református felekezet fenntartásában. Farkas Márta, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, hogy már folynak az egyeztetések a szülőkkel, a pedagógusokkal és a Dunaújvárosi Tankerületi Központtal, hogy az oktatási intézmény református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. Első lépésben, mint az igazgatónő elmondta, ki kell válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kell kérvényezni a Tankerületnél a „kilépést” és az áthelyezést. Ehhez persze önkormányzati engedély is szükséges, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van.

Farkas Márta elmondta, hogy a váltás gondolatát eddig mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták, és ha a tárgyalások gördülékenyen zajlanak, akkor nagy valószínűséggel másik néven, de lesz egyházi általános iskolája a városnak. Az igazgatónő kiemelte, hogy az átállás felmenő rendszerű, tehát akik már a Szilágyiba járnak, azokat nem érinti majd ez a változás, ők ugyanúgy, ugyanabban a formában tanulnak tovább, mint eddig, annyi változással, hogy az erkölcstan óra helyett lehetőségük lesz majd a hittant választani. Az újonnan érkező elsősöknek két hittan óra lesz kötelező egy héten, de minden más oktatási egység és tagozat marad a régiben. A Halásztelki Oktatási Központnak óvodája, általános iskolája, gimnáziuma nyelvi és felnőttoktatási egysége is van, háromezer diák tartozik a kötelékébe és több telephellyel is rendelkezik, így elmondható, hogy a Szilágyi egy már jól bejáratott és jól működő, minőségi oktatási központ tagja lehet a jövőben.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.