Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek) 10:15 - Brousil Csaba

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felmerült annak a lehetősége, hogy a Szilágyi iskola egyházi iskola legyen a református felekezet fenntartásában. Farkas Márta, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, hogy már folynak az egyeztetések a szülőkkel, a pedagógusokkal és a Dunaújvárosi Tankerületi Központtal, hogy az oktatási intézmény református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. Első lépésben, mint az igazgatónő elmondta, ki kell válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kell kérvényezni a Tankerületnél a „kilépést” és az áthelyezést. Ehhez persze önkormányzati engedély is szükséges, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van.

Farkas Márta elmondta, hogy a váltás gondolatát eddig mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták, és ha a tárgyalások gördülékenyen zajlanak, akkor nagy valószínűséggel másik néven, de lesz egyházi általános iskolája a városnak. Az igazgatónő kiemelte, hogy az átállás felmenő rendszerű, tehát akik már a Szilágyiba járnak, azokat nem érinti majd ez a változás, ők ugyanúgy, ugyanabban a formában tanulnak tovább, mint eddig, annyi változással, hogy az erkölcstan óra helyett lehetőségük lesz majd a hittant választani. Az újonnan érkező elsősöknek két hittan óra lesz kötelező egy héten, de minden más oktatási egység és tagozat marad a régiben. A Halásztelki Oktatási Központnak óvodája, általános iskolája, gimnáziuma nyelvi és felnőttoktatási egysége is van, háromezer diák tartozik a kötelékébe és több telephellyel is rendelkezik, így elmondható, hogy a Szilágyi egy már jól bejáratott és jól működő, minőségi oktatási központ tagja lehet a jövőben.

A rovat további hírei: Oktatás

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel. 

Adventi hangolódás

Adventi hangolódás

2018. november 27. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az intézmény kompetenciás tanulói meghitt ünnepen meggyújtották a várakozás első gyertyáját.