Tíz érem Mezőfalváról

2018. február 5. (hétfő) 18:00 - doszerk

Egyéniben és csapatban is jól szerepeltek a dunaújvárosi birkózók a Mezőfalván megrendezett Tombor István Emlékversenyen.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány, valamint a Gurics György BDSE rendezésében került sor február 3-án szombaton a Tombor István Emlékverseny – Impact Kupa Közép-magyarországi Kötöttfogású Területi Bajnokság küzdelmeire. A megméretést Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezték, melyen 14 egyesület 130 sportolója lépett szőnyegre. A sporteseményt Pintér Attila a szakosztály elnöke nyitotta meg, s beszédében megemlékezett Tombor István egykori kiváló birkózóedzőről, akinek özvegye is jelen volt a versenyen. Külön köszöntötte ifj. Tombor Istvánt a Dunaferr SE vezetőedzőjét, aki édesapja nyomdokaiba lépve többek között a mezőfalvi birkózósportot is irányítja, valamint Pukánszky Tibort, aki fiatal korában szintén birkózó volt, jelenleg a szakosztály támogatója és a verseny fő szponzora is volt egyben. A viadal kiemelten fontos volt, hiszen azon túl, hogy a gyerekek élesben is kipróbálhatták az edzéseken tanultak alkalmazását, az országos döntőbe jutást is elérhették a legjobbak.

A Dunaferr SE és fiókegyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) ezúttal is jól vizsgáztak, hiszen mindenhová jutott érem. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE két-két első és több érmes helyezéssel, az Enying VSE egy ezüstéremmel zárta a versenyt. A csapatversenyben magasan végzett első helyen a Ceglédi VSE, az ezüstérmes Érdi Spartacus, valamint a bronzérmes Monor SE mögött a Dunaferr SE csapata végül a negyedik helyet szerezte meg. A rendezés színvonalára sem lehetett panasz, a gyerekek méltó körülmények között mérhették össze tudásukat. A Dunaferr SE vezetése ezúton is szeretné megköszönni az iskola igazgatónőjének, Jaksits Erzsébetnek azt, hogy a helyszín biztosításával lehetővé tette a verseny megrendezését, valamint a támogatóinknak, hogy hozzájárultak az esemény megrendezéséhez.

Képek forrása: Dunaferr SE

Érmes eredményeink

Diák II. korcsoport

+69 kg - Éva Bence (Gurics) 1. helyezés
69 kg - Bodor Máté (Gurics) 1. helyezés
50 kg - Tóth Nimród (Gurics) 3. helyezés
42 kg - Takács Mihály (EVSE) - 2. helyezés
29 kg - Paddi Boldizsár (Dunaferr) 3. helyezés
26 kg - Garbacz Bence (Dunaferr) 3. helyezés

Diák I. korcsoport

32 kg - Góczán Barnabás (Dunaferr) 1. helyezés
38 kg - Gajzer Bálint (Dunaferr) 3. helyezés
Rostás Arnold (Gurics) 3. helyezés
76 kg - Schrick Alina (Dunaferr) 1. helyezés

Csapatverseny: 1. CVSE 123 pont, 2. Érd 67, 3. Monor 57, 4. Dunaferr 42, 5. Abony 40, 6. Gurics 34, 7. DMTK 33, 8. Tököl 19, 9. Sziget 15, 10. Nyársapát 14, 11. Mogyoród 7, 12. Szondi 6, 13. Enying 5, 14. Szentendre.

A rovat további hírei: Sport

Parádés dunaújvárosi siker

Parádés dunaújvárosi siker

2019. július 23. (kedd)

A dunaújvárosi Füzesy Dávid remek idővel első helyen ért célba a Extrememan Kaposvár 113. versenyen. A nem mindennapi eredményről így számolt be közösségi oldalán.

"Iszonyatos taktikai csatát vívtunk"

"Iszonyatos taktikai csatát vívtunk"

2019. július 23. (kedd)

Érthetően elégedetten értékelte az olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőt Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

Fucsovics legyőzte Kohlschreibert és nyolcaddöntős

2019. július 22. (hétfő)

Fucsovics Márton sima két szettben legyőzte a német Philipp Kohlschreibert az 1,85 millió euró (603 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában hétfőn.

Vb-elődöntőben a válogatott

Vb-elődöntőben a válogatott

2019. július 22. (hétfő)

Végletekig kiélezett csatában aratott 7-6-os győzelmet a magyar női vízilabda válogatott az olaszok elleni világbajnoki negyeddöntőben.

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

2019. július 22. (hétfő)

Immáron tizenkettedik alkalommal versenghetnek nemzeti ünnepünkön a strandsportok szerelmesei a Szalki-szigeten.

Papírforma a férfiaknál, meglepetés a nőknél!

Papírforma a férfiaknál, meglepetés a nőknél!

2019. július 21. (vasárnap)

Ezúttal is óriási csatáknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Szalki-szigetre, hogy a helyszínen nézzék meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának küzdelmeit.

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

Vizes vb - Budapest rendezheti a 2027-es világbajnokságot

2019. július 21. (vasárnap)

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.