Tíz érem Mezőfalváról

doszerk - 2018. február 5. 18:00

Egyéniben és csapatban is jól szerepeltek a dunaújvárosi birkózók a Mezőfalván megrendezett Tombor István Emlékversenyen.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány, valamint a Gurics György BDSE rendezésében került sor február 3-án szombaton a Tombor István Emlékverseny – Impact Kupa Közép-magyarországi Kötöttfogású Területi Bajnokság küzdelmeire. A megméretést Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezték, melyen 14 egyesület 130 sportolója lépett szőnyegre. A sporteseményt Pintér Attila a szakosztály elnöke nyitotta meg, s beszédében megemlékezett Tombor István egykori kiváló birkózóedzőről, akinek özvegye is jelen volt a versenyen. Külön köszöntötte ifj. Tombor Istvánt a Dunaferr SE vezetőedzőjét, aki édesapja nyomdokaiba lépve többek között a mezőfalvi birkózósportot is irányítja, valamint Pukánszky Tibort, aki fiatal korában szintén birkózó volt, jelenleg a szakosztály támogatója és a verseny fő szponzora is volt egyben. A viadal kiemelten fontos volt, hiszen azon túl, hogy a gyerekek élesben is kipróbálhatták az edzéseken tanultak alkalmazását, az országos döntőbe jutást is elérhették a legjobbak.

A Dunaferr SE és fiókegyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) ezúttal is jól vizsgáztak, hiszen mindenhová jutott érem. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE két-két első és több érmes helyezéssel, az Enying VSE egy ezüstéremmel zárta a versenyt. A csapatversenyben magasan végzett első helyen a Ceglédi VSE, az ezüstérmes Érdi Spartacus, valamint a bronzérmes Monor SE mögött a Dunaferr SE csapata végül a negyedik helyet szerezte meg. A rendezés színvonalára sem lehetett panasz, a gyerekek méltó körülmények között mérhették össze tudásukat. A Dunaferr SE vezetése ezúton is szeretné megköszönni az iskola igazgatónőjének, Jaksits Erzsébetnek azt, hogy a helyszín biztosításával lehetővé tette a verseny megrendezését, valamint a támogatóinknak, hogy hozzájárultak az esemény megrendezéséhez.

Képek forrása: Dunaferr SE

Érmes eredményeink

Diák II. korcsoport

+69 kg - Éva Bence (Gurics) 1. helyezés
69 kg - Bodor Máté (Gurics) 1. helyezés
50 kg - Tóth Nimród (Gurics) 3. helyezés
42 kg - Takács Mihály (EVSE) - 2. helyezés
29 kg - Paddi Boldizsár (Dunaferr) 3. helyezés
26 kg - Garbacz Bence (Dunaferr) 3. helyezés

Diák I. korcsoport

32 kg - Góczán Barnabás (Dunaferr) 1. helyezés
38 kg - Gajzer Bálint (Dunaferr) 3. helyezés
Rostás Arnold (Gurics) 3. helyezés
76 kg - Schrick Alina (Dunaferr) 1. helyezés

Csapatverseny: 1. CVSE 123 pont, 2. Érd 67, 3. Monor 57, 4. Dunaferr 42, 5. Abony 40, 6. Gurics 34, 7. DMTK 33, 8. Tököl 19, 9. Sziget 15, 10. Nyársapát 14, 11. Mogyoród 7, 12. Szondi 6, 13. Enying 5, 14. Szentendre.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.