Tíz érem Mezőfalváról

2018. február 5. (hétfő) 18:00 - doszerk

Egyéniben és csapatban is jól szerepeltek a dunaújvárosi birkózók a Mezőfalván megrendezett Tombor István Emlékversenyen.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány, valamint a Gurics György BDSE rendezésében került sor február 3-án szombaton a Tombor István Emlékverseny – Impact Kupa Közép-magyarországi Kötöttfogású Területi Bajnokság küzdelmeire. A megméretést Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezték, melyen 14 egyesület 130 sportolója lépett szőnyegre. A sporteseményt Pintér Attila a szakosztály elnöke nyitotta meg, s beszédében megemlékezett Tombor István egykori kiváló birkózóedzőről, akinek özvegye is jelen volt a versenyen. Külön köszöntötte ifj. Tombor Istvánt a Dunaferr SE vezetőedzőjét, aki édesapja nyomdokaiba lépve többek között a mezőfalvi birkózósportot is irányítja, valamint Pukánszky Tibort, aki fiatal korában szintén birkózó volt, jelenleg a szakosztály támogatója és a verseny fő szponzora is volt egyben. A viadal kiemelten fontos volt, hiszen azon túl, hogy a gyerekek élesben is kipróbálhatták az edzéseken tanultak alkalmazását, az országos döntőbe jutást is elérhették a legjobbak.

A Dunaferr SE és fiókegyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) ezúttal is jól vizsgáztak, hiszen mindenhová jutott érem. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE két-két első és több érmes helyezéssel, az Enying VSE egy ezüstéremmel zárta a versenyt. A csapatversenyben magasan végzett első helyen a Ceglédi VSE, az ezüstérmes Érdi Spartacus, valamint a bronzérmes Monor SE mögött a Dunaferr SE csapata végül a negyedik helyet szerezte meg. A rendezés színvonalára sem lehetett panasz, a gyerekek méltó körülmények között mérhették össze tudásukat. A Dunaferr SE vezetése ezúton is szeretné megköszönni az iskola igazgatónőjének, Jaksits Erzsébetnek azt, hogy a helyszín biztosításával lehetővé tette a verseny megrendezését, valamint a támogatóinknak, hogy hozzájárultak az esemény megrendezéséhez.

Képek forrása: Dunaferr SE

Érmes eredményeink

Diák II. korcsoport

+69 kg - Éva Bence (Gurics) 1. helyezés
69 kg - Bodor Máté (Gurics) 1. helyezés
50 kg - Tóth Nimród (Gurics) 3. helyezés
42 kg - Takács Mihály (EVSE) - 2. helyezés
29 kg - Paddi Boldizsár (Dunaferr) 3. helyezés
26 kg - Garbacz Bence (Dunaferr) 3. helyezés

Diák I. korcsoport

32 kg - Góczán Barnabás (Dunaferr) 1. helyezés
38 kg - Gajzer Bálint (Dunaferr) 3. helyezés
Rostás Arnold (Gurics) 3. helyezés
76 kg - Schrick Alina (Dunaferr) 1. helyezés

Csapatverseny: 1. CVSE 123 pont, 2. Érd 67, 3. Monor 57, 4. Dunaferr 42, 5. Abony 40, 6. Gurics 34, 7. DMTK 33, 8. Tököl 19, 9. Sziget 15, 10. Nyársapát 14, 11. Mogyoród 7, 12. Szondi 6, 13. Enying 5, 14. Szentendre.

A rovat további hírei: Sport

Kecskemétre látogat a Dunaferr

Kecskemétre látogat a Dunaferr

2018. november 21. (szerda)

A röplabda első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a Dunaferr SE csapata szerdán este 18 órakor Kecskemétről próbál szettet csenni.

A Haladás nyerte a rangadót

A Haladás nyerte a rangadót

2018. november 20. (kedd)

A futsal első osztály rangadóját a mesterhármasig jutó Melo José Michelnek köszönhetően a vártnál könnyebben nyerte a Haladás a Dunaferr csapata ellen.

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

Hibátlan forduló az utánpótlásnál

2018. november 20. (kedd)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es csapata huszonkét gólt szerzett a Százhalombatta elleni hazai bajnokin.

A Békéscsaba ellen a kupában

A Békéscsaba ellen a kupában

2018. november 20. (kedd)

A bajnokságban idén már egyszer legyőzött Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Vérüket adták a sportolók

Vérüket adták a sportolók

2018. november 20. (kedd)

A városi sportszakosztályok számára szervezett véradást ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a sportcsarnok nagytermében.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. november 20. (kedd)

Szombathelyen vágna vissza a Haladástól elszenvedett szeptemberi vereségért ma este a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Szépen csillog a bronz

Szépen csillog a bronz

2018. november 20. (kedd)

Parádés teljesítményt nyújtva szerzett bronzérmet Török Péter a súlyemelők szombathelyi Országos Felnőtt Bajnokságán.