Tíz érem Mezőfalváról

2018. február 5. (hétfő) 18:00 - doszerk

Egyéniben és csapatban is jól szerepeltek a dunaújvárosi birkózók a Mezőfalván megrendezett Tombor István Emlékversenyen.

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya, a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány, valamint a Gurics György BDSE rendezésében került sor február 3-án szombaton a Tombor István Emlékverseny – Impact Kupa Közép-magyarországi Kötöttfogású Területi Bajnokság küzdelmeire. A megméretést Mezőfalván, a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében rendezték, melyen 14 egyesület 130 sportolója lépett szőnyegre. A sporteseményt Pintér Attila a szakosztály elnöke nyitotta meg, s beszédében megemlékezett Tombor István egykori kiváló birkózóedzőről, akinek özvegye is jelen volt a versenyen. Külön köszöntötte ifj. Tombor Istvánt a Dunaferr SE vezetőedzőjét, aki édesapja nyomdokaiba lépve többek között a mezőfalvi birkózósportot is irányítja, valamint Pukánszky Tibort, aki fiatal korában szintén birkózó volt, jelenleg a szakosztály támogatója és a verseny fő szponzora is volt egyben. A viadal kiemelten fontos volt, hiszen azon túl, hogy a gyerekek élesben is kipróbálhatták az edzéseken tanultak alkalmazását, az országos döntőbe jutást is elérhették a legjobbak.

A Dunaferr SE és fiókegyesületei (Gurics György BDSE, Enying VSE) ezúttal is jól vizsgáztak, hiszen mindenhová jutott érem. A Dunaferr SE és a Gurics György BDSE két-két első és több érmes helyezéssel, az Enying VSE egy ezüstéremmel zárta a versenyt. A csapatversenyben magasan végzett első helyen a Ceglédi VSE, az ezüstérmes Érdi Spartacus, valamint a bronzérmes Monor SE mögött a Dunaferr SE csapata végül a negyedik helyet szerezte meg. A rendezés színvonalára sem lehetett panasz, a gyerekek méltó körülmények között mérhették össze tudásukat. A Dunaferr SE vezetése ezúton is szeretné megköszönni az iskola igazgatónőjének, Jaksits Erzsébetnek azt, hogy a helyszín biztosításával lehetővé tette a verseny megrendezését, valamint a támogatóinknak, hogy hozzájárultak az esemény megrendezéséhez.

Képek forrása: Dunaferr SE

Érmes eredményeink

Diák II. korcsoport

+69 kg - Éva Bence (Gurics) 1. helyezés
69 kg - Bodor Máté (Gurics) 1. helyezés
50 kg - Tóth Nimród (Gurics) 3. helyezés
42 kg - Takács Mihály (EVSE) - 2. helyezés
29 kg - Paddi Boldizsár (Dunaferr) 3. helyezés
26 kg - Garbacz Bence (Dunaferr) 3. helyezés

Diák I. korcsoport

32 kg - Góczán Barnabás (Dunaferr) 1. helyezés
38 kg - Gajzer Bálint (Dunaferr) 3. helyezés
Rostás Arnold (Gurics) 3. helyezés
76 kg - Schrick Alina (Dunaferr) 1. helyezés

Csapatverseny: 1. CVSE 123 pont, 2. Érd 67, 3. Monor 57, 4. Dunaferr 42, 5. Abony 40, 6. Gurics 34, 7. DMTK 33, 8. Tököl 19, 9. Sziget 15, 10. Nyársapát 14, 11. Mogyoród 7, 12. Szondi 6, 13. Enying 5, 14. Szentendre.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

Játékkal emlékeznek a röplabdázók

2018. szeptember 25. (kedd)

Négy csapat részvételével rendezi meg szeptember 29-én a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya a Szász Antal emléktornát.

Parázs meccs a bajnok ellen

Parázs meccs a bajnok ellen

2018. szeptember 25. (kedd)

Óriásit hajrázott a Komárom ellen, ám végül egygólos, 7-6-os vereséget szenvedett idei első bajnoki mérkőzésén a DUE-RFT OB II-es floorball csapata.

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

Hazai éremeső a Dunaferr Kupán

2018. szeptember 25. (kedd)

Összesen huszonhat éremmel zárták a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupa küzdelmeit a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.