Drámai hajrá után kapott ki a Gorillaz

spigott - 2018. március 25. 17:30

Húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt kapott mezőnygóllal szenvedett 3-0-s vereséget a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a Győr Sharks elleni szezonnyitón.

Véget ért a hosszú felkészülés, s ma már tétmérkőzésen lépett pályára a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata, mely a Győr Sharks gárdáját látta vendégül a stadionban. A találkozó rendkívül fontos volt mindkét együttes számára, hiszen kimondva, kimondatlanul mindkét csapat ott szeretne lenni a rájátszásban, s mivel az előzetes esélylatolgatások alapján ebben egymás komoly ellenfelei is lehet a két gárda, így mai mérkőzésük akár sorsdöntő jelentőséggel is bírhat a továbbjutásért vívott csatában. A mieinknek volt miért törleszteniük a győriekkel szemben, mivel tavaly 15-0-ra kikaptak a Rába partján, s a Gorillák természetesen bíztak abban, hogy hazai közönség előtt képesek is lesznek visszavágni vetélytársuknak, s győzelemmel kezdik a Fezen HFL 2018-as szezonját.

Az első negyed azonban elsősorban a védelmekről szólt, ugyanis a Gorillák támadását már elsőre visszaverték a vendégek, akik nagyon közelről indíthattak kísérletet arra, hogy megszerezzék első pontjaikat, ám a hazaiak hátsó alakzata is kiválóan tette a dolgát, így kihúzta magát a nehéz helyzetből együttesünk.

A folytatásban sem nagyon villogtak a támadók, hiába váltották a futásokat és a passzokat mindkét oldalon, a védelmek könyörtelenül elfojtottak minden próbálkozást, s mivel egyik gárdának sem volt még esélye arra, hogy touchdown közelébe kerüljön, így pont nélküli állásról kezdődhetett meg a második felvonás.

A második etapban ismét a Gorillaz támadhatott először, ám hiába került kedvező helyzetbe Grátz Vilmos alakulata, rossz döntést hozott a pontszerzés határán, így a vendégek folytathatták a játékot. A Cápák labdafelhozatala ezúttal lényegesen hatékonyabb volt, mint az első negyedben, ám egy érvénytelen elkapás utáni videóbírózás mégis visszavetette őket, így végül ők sem tudtak sokat kihozni támadásukból. A negyedből ekkor már csak szűk négy perc volt hátra, s ez az idő már nem volt elég arra egyik oldalon sem a lényegi előrelépésre, így a küzdelmes első félidő végén továbbra is pont nélkül álltak a felek.

A harmadik negyed sem hozott semmi változást a játékban, ugyanis a védelmek továbbra sem adtak levegőt a csapatok támadó alakzatainak, így hiába próbált meg első támadására bármit a Győr és a Gorillaz is, szemernyi esély sem volt arra, hogy bármelyik csapat pontot szerezzen. Hegedűs egyik jó futása után azért bizakodhattak a dunaújvárosiak, ám ebből nem sikerült tovább építkeznie a vendéglátóknak, így ez a játékrész is pont nélkül ért véget.

Képek: DO-archív

Az utolsó felvonás derekához érve a győriek megtörték a gólcsendet, s Brown TD-jével előnybe is kerültek, ám egy szabálytalanság miatt érvénytelenítették a találatot a játékvezetők. A Gorillaz sajnos nem tudott támadásban váratlant húzni, így az utolsó próbálkozás a vendégekét volt, s ez végül drámai körülmények között meg is hozta az eredményét. A győriek ugyanis szépen araszolgattak előre, egészen addig, míg mezőnygól-közelbe nem értek, s Kövecses Attila közel harmincyardos rúgásával, mindössze húsz másodperccel a meccs vége előtt megszerezték a vezetést (0-3). A hátralévő időben sajnos már csak két hosszú passzra volt lehetősége a mieinknek, ám egyik sem ért célt, így a rendkívül küzdelmes csatát végül a Győr Sharks nyerte, míg a Gorillaz együttese április 8-án a Budapest Wolves otthonában próbálkozhat meg a javítással.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.