Egy sima, egy fordított

2018. március 13. (kedd) 13:11 - spigott

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U19-esei kiütéses győzelmet arattak, az U17-esek viszont meglepő vereséget szenvedtek a bajnokság első tavaszi fordulójában.

Miközben a felnőttek csak szerdán játsszák első bajnoki mérkőzésüket, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlása számára már megkezdődtek a bajnokság tavaszi küzdelmeit. A dunaújvárosiak U19-es és U17-es csapata is Székesfehérváron, az Ikarus-Maroshegy vendégeként lépett pályára az NB III-as korosztályos bajnokság első tavaszi fordulójában. A hétvégi programban először a DPASE U17-esei mérették meg magukat, s mivel a meccs előtt a mieink az első, míg a hazaiak a kilencedik helyen álltak a tabellán, egyértelműen Lőrincz Emil tanítványai számítottak az esélyesebbnek.

Bajnoki helyezés ide, esélyesség oda, a székesfehérváriak alaposan meglepték a DPASE fiataljait, ugyanis már az első percben megszerezték a vezetést, a találkozón. Erre ugyan Al-Sheraji révén még válaszolni tudott együttesünk, ám a térfélcsere után újra előnyhöz jutott a házigazda, mely meg is őrizte előnyét, s végül nem kis meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott. A Dunaújváros PASE U17-es együttese azonban a vereség ellenére is maradt az első helyen, ám előnye mindössze egy pont a második Főnix-Gold és a harmadik Csepel előtt.

Kép: DO-archív

A dunaújvárosiak U19-es együttese a második helyről, szintén favoritként várta a tizenkettedik helyezett házigazdák elleni mérkőzést, s fiataljaink számára nem is okozott gondot a három pont megszerzése. A DPASE gárdája ugyanis már az első felvonásban átgázolt ellenfelén, ám hiába vezetett 6-0-ra, a fordulás után tovább növelte a tempót, s újabb tíz gólt szerezve alakította ki a kiütéses, 16-0-s dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Eredmények, gólszerzőink

U17
Ikarus-Maroshegy – DPASE 2-1
(1-1)
Gólszerzőnk: Al-Sheraji 1.

U19
Ikarus-Maroshegy – DPASE 0-16
(0-6)
Gólszerzőink: Horváth Kevin 4, Hamar Erik 3, Tapiska Géza 3, Molnár Dániel 3, Tóth Ákos 2, Holentoner Edvin 1.

A rovat további hírei: Sport

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

Rasmussen: folyamatosan fejlődött a csapat

2018. december 13. (csütörtök)

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint folyamatosan fejlődött a magyar női kézilabda-válogatott, ezért tudott remek mérleggel, négy győzelemmel és két vereséggel zárni a franciaországi Európa-bajnokságon.

Vidáman ünnepeltek a birkózók

Vidáman ünnepeltek a birkózók

2018. december 13. (csütörtök)

Fiatalok és veteránok, iskolavezetők és támogatók ünnepelték közösen a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának idei eredményeit a 2018-as karácsonyi ünnepségen.

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

Legyőzte Romániát, de kiesett a magyar válogatott

2018. december 12. (szerda)

A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Románia csapatát a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének szerdai utolsó fordulójában, Nancyban, ennek ellenére nem jutott tovább csoportjából.

Tengernyi segítség

Tengernyi segítség

2018. december 12. (szerda)

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének igyekeznek segítséget nyújtani a 17. Carissa Kupa szervezői a január 4. és 6. között sorra kerülő 32 csapatos nemzetközi kispályás labdarúgó tornán.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2018. december 12. (szerda)

A negyedik negyedben törte meg a Marcali ellenállását a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata.

Ismét az Aranyban futsaloznak

Ismét az Aranyban futsaloznak

2018. december 12. (szerda)

Újabb mérkőzésekkel folytatódik ma, illetve csütörtökön a futsal bajnokság küzdelemsorozata az Arany iskola tornatermében.