Egy sima, egy fordított

2018. március 13. (kedd) 13:11 - spigott

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U19-esei kiütéses győzelmet arattak, az U17-esek viszont meglepő vereséget szenvedtek a bajnokság első tavaszi fordulójában.

Miközben a felnőttek csak szerdán játsszák első bajnoki mérkőzésüket, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlása számára már megkezdődtek a bajnokság tavaszi küzdelmeit. A dunaújvárosiak U19-es és U17-es csapata is Székesfehérváron, az Ikarus-Maroshegy vendégeként lépett pályára az NB III-as korosztályos bajnokság első tavaszi fordulójában. A hétvégi programban először a DPASE U17-esei mérették meg magukat, s mivel a meccs előtt a mieink az első, míg a hazaiak a kilencedik helyen álltak a tabellán, egyértelműen Lőrincz Emil tanítványai számítottak az esélyesebbnek.

Bajnoki helyezés ide, esélyesség oda, a székesfehérváriak alaposan meglepték a DPASE fiataljait, ugyanis már az első percben megszerezték a vezetést, a találkozón. Erre ugyan Al-Sheraji révén még válaszolni tudott együttesünk, ám a térfélcsere után újra előnyhöz jutott a házigazda, mely meg is őrizte előnyét, s végül nem kis meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott. A Dunaújváros PASE U17-es együttese azonban a vereség ellenére is maradt az első helyen, ám előnye mindössze egy pont a második Főnix-Gold és a harmadik Csepel előtt.

Kép: DO-archív

A dunaújvárosiak U19-es együttese a második helyről, szintén favoritként várta a tizenkettedik helyezett házigazdák elleni mérkőzést, s fiataljaink számára nem is okozott gondot a három pont megszerzése. A DPASE gárdája ugyanis már az első felvonásban átgázolt ellenfelén, ám hiába vezetett 6-0-ra, a fordulás után tovább növelte a tempót, s újabb tíz gólt szerezve alakította ki a kiütéses, 16-0-s dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Eredmények, gólszerzőink

U17
Ikarus-Maroshegy – DPASE 2-1
(1-1)
Gólszerzőnk: Al-Sheraji 1.

U19
Ikarus-Maroshegy – DPASE 0-16
(0-6)
Gólszerzőink: Horváth Kevin 4, Hamar Erik 3, Tapiska Géza 3, Molnár Dániel 3, Tóth Ákos 2, Holentoner Edvin 1.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.