Egy sima, egy fordított

2018. március 13. (kedd) 13:11 - spigott

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U19-esei kiütéses győzelmet arattak, az U17-esek viszont meglepő vereséget szenvedtek a bajnokság első tavaszi fordulójában.

Miközben a felnőttek csak szerdán játsszák első bajnoki mérkőzésüket, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlása számára már megkezdődtek a bajnokság tavaszi küzdelmeit. A dunaújvárosiak U19-es és U17-es csapata is Székesfehérváron, az Ikarus-Maroshegy vendégeként lépett pályára az NB III-as korosztályos bajnokság első tavaszi fordulójában. A hétvégi programban először a DPASE U17-esei mérették meg magukat, s mivel a meccs előtt a mieink az első, míg a hazaiak a kilencedik helyen álltak a tabellán, egyértelműen Lőrincz Emil tanítványai számítottak az esélyesebbnek.

Bajnoki helyezés ide, esélyesség oda, a székesfehérváriak alaposan meglepték a DPASE fiataljait, ugyanis már az első percben megszerezték a vezetést, a találkozón. Erre ugyan Al-Sheraji révén még válaszolni tudott együttesünk, ám a térfélcsere után újra előnyhöz jutott a házigazda, mely meg is őrizte előnyét, s végül nem kis meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott. A Dunaújváros PASE U17-es együttese azonban a vereség ellenére is maradt az első helyen, ám előnye mindössze egy pont a második Főnix-Gold és a harmadik Csepel előtt.

Kép: DO-archív

A dunaújvárosiak U19-es együttese a második helyről, szintén favoritként várta a tizenkettedik helyezett házigazdák elleni mérkőzést, s fiataljaink számára nem is okozott gondot a három pont megszerzése. A DPASE gárdája ugyanis már az első felvonásban átgázolt ellenfelén, ám hiába vezetett 6-0-ra, a fordulás után tovább növelte a tempót, s újabb tíz gólt szerezve alakította ki a kiütéses, 16-0-s dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Eredmények, gólszerzőink

U17
Ikarus-Maroshegy – DPASE 2-1
(1-1)
Gólszerzőnk: Al-Sheraji 1.

U19
Ikarus-Maroshegy – DPASE 0-16
(0-6)
Gólszerzőink: Horváth Kevin 4, Hamar Erik 3, Tapiska Géza 3, Molnár Dániel 3, Tóth Ákos 2, Holentoner Edvin 1.

A rovat további hírei: Sport

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.

Nem volt esély a Fradi ellen

Nem volt esély a Fradi ellen

2018. szeptember 19. (szerda)

A mérkőzés első szakaszában támadásban, a végén védekezésben hibázott sokat, így tizenhárom gólos, 36-23-as vereséget szenvedett a Ferencváros elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Abonyban remekeltek a birkózók

Abonyban remekeltek a birkózók

2018. szeptember 19. (szerda)

A Dunaferr SE és fiókegyesületeinek tizenegy birkózója jutott be az országos diákolimpiai döntőbe a Diák I. és Diák II-es korcsoportban.

Még szoros az élmezőny

Még szoros az élmezőny

2018. szeptember 19. (szerda)

Nem hozott túl sok izgalmat a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első három mérkőzése a sorozat negyedik fordulójában.

Vereség a Hepp Kupában

Vereség a Hepp Kupában

2018. szeptember 19. (szerda)

Harmincpontos vereséget szenvedett a MAFC Csepel ellen az erősen tartalékos Dunaújvárosi Sárkányok kosárlabda csapata a Hepp Kupában.