Egy sima, egy fordított

2018. március 13. (kedd) 13:11 - spigott

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U19-esei kiütéses győzelmet arattak, az U17-esek viszont meglepő vereséget szenvedtek a bajnokság első tavaszi fordulójában.

Miközben a felnőttek csak szerdán játsszák első bajnoki mérkőzésüket, a Dunaújváros PASE labdarúgóinak utánpótlása számára már megkezdődtek a bajnokság tavaszi küzdelmeit. A dunaújvárosiak U19-es és U17-es csapata is Székesfehérváron, az Ikarus-Maroshegy vendégeként lépett pályára az NB III-as korosztályos bajnokság első tavaszi fordulójában. A hétvégi programban először a DPASE U17-esei mérették meg magukat, s mivel a meccs előtt a mieink az első, míg a hazaiak a kilencedik helyen álltak a tabellán, egyértelműen Lőrincz Emil tanítványai számítottak az esélyesebbnek.

Bajnoki helyezés ide, esélyesség oda, a székesfehérváriak alaposan meglepték a DPASE fiataljait, ugyanis már az első percben megszerezték a vezetést, a találkozón. Erre ugyan Al-Sheraji révén még válaszolni tudott együttesünk, ám a térfélcsere után újra előnyhöz jutott a házigazda, mely meg is őrizte előnyét, s végül nem kis meglepetésre 2-1-es győzelmet aratott. A Dunaújváros PASE U17-es együttese azonban a vereség ellenére is maradt az első helyen, ám előnye mindössze egy pont a második Főnix-Gold és a harmadik Csepel előtt.

Kép: DO-archív

A dunaújvárosiak U19-es együttese a második helyről, szintén favoritként várta a tizenkettedik helyezett házigazdák elleni mérkőzést, s fiataljaink számára nem is okozott gondot a három pont megszerzése. A DPASE gárdája ugyanis már az első felvonásban átgázolt ellenfelén, ám hiába vezetett 6-0-ra, a fordulás után tovább növelte a tempót, s újabb tíz gólt szerezve alakította ki a kiütéses, 16-0-s dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Eredmények, gólszerzőink

U17
Ikarus-Maroshegy – DPASE 2-1
(1-1)
Gólszerzőnk: Al-Sheraji 1.

U19
Ikarus-Maroshegy – DPASE 0-16
(0-6)
Gólszerzőink: Horváth Kevin 4, Hamar Erik 3, Tapiska Géza 3, Molnár Dániel 3, Tóth Ákos 2, Holentoner Edvin 1.

A rovat további hírei: Sport

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.

Feledtetni kell a kisiklást!

Feledtetni kell a kisiklást!

2018. március 21. (szerda)

A csapat hozzáállása nem volt megfelelő, így mindkét hétvégi mérkőzésüket elveszítették a Dunaújvárosi Sárkányok U14-es kosárlabdázói.

Boldog Dózsás gyermekek

Boldog Dózsás gyermekek

2018. március 21. (szerda)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola négy német – kompetencia - röplabda tagozatos osztálya vette át a DSE Röplabda Akadémia támogatását Tomanóczy Tibor ügyvezetőtől.

Ezüstérem az serdülőknél

Ezüstérem az serdülőknél

2018. március 21. (szerda)

Egy ezüstéremmel, s több értékes helyezéssel zárták a közelmúlt bajnoki versenyeit a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.