Dunaújváros Hetilap

Gyurcsány rendőrei, avagy a DK igazi arca!

doszerk - 2018. március 29. 19:46

Gyurcsányt – többek között – azért is szeretjük, mert nem rejti véka alá, amit gondol. (Azért is szeretjük, mert nem mindig bontja ki az igazság virágának valamennyi szirmát, és még sok mindenért, amit helyhiány miatt nem sorolnék fel.) - írja a Demokrata.

Ezúttal a választások utánra üzent nekünk, jobboldali, konzervatív, keresztény, fideszes magyaroknak, hogy ne próbáljunk meg egy választási vereség esetén tüntetni, mert akkor ismét kilövik a szemünket, és lovasrohamot vezényelnek ellenünk, amiképpen az egy liberális demokráciában, különösen a diktatórikus Orbán-rendszer elmúltával lenni szokott.

Az index.hu szerint nagyjából így vélekedik a lánglelkű hazafi: „Gyurcsány arra készül, hogy a jobboldal nem fog belenyugodni a vereségbe, ezért előre figyelmeztette az országos rendőrfőkapitányt és a belügyminisztert, hogy az ő feladatuk a nyugalom és a közrend fenntartása. Vagyis Gyurcsány arra célzott, lehetnek utcai zavargások egy fideszes vereség esetén. »Ha utat engednek az erőszaknak, ha félrenéznek«, akkor nem lesz az új kormány megbocsátó.”

Értem én, hogy Fletó egy kipróbált provokátor, és ezeknek a megjegyzéseinek éppen az a célja, hogy addig hergeljen bennünket, amíg ugrunk, és akkor felmutathatja a világnak: íme, az agresszív fideszesek, ezektől óvom én a rendet és a világot. Okos, türelmes ember ellenáll a provokációnak. Én eddig bírtam. Úgyhogy egy kis történettel üzennék Gyurcsánynak. (Nem tartom kizártnak, hogy olvassa, mert miután megírtam a Demokrata-blogon, hogy káoszhoz vezetne az ellenzék győzelme, néhány nappal később ezt nyilatkozta ő is, és azóta szinte mindenki evidenciaként kezeli ezt a tényt.)

Fotó:MTI

Szóval, a történet: 2006. október 23-án családommal (feleség + akkor még csak 3 gyerek, akik 11, 8 és 5 évesek voltak) kimentünk az Astoriához meghallgatni Orbán Viktor ünnepi beszédét. A Puskin utca sarkán álltunk, és a műsor végén azon hezitáltunk, kimenjünk-e Zuglóba a szüleimhez és induljunk a kisföldalatti Deák téri állomása felé, vagy inkább menjünk haza Budára. A gyerekek fáradtak voltak, mi sem vágytunk már újabb programra, ezért gyalog a Múzeum körút és a Szabadság híd felé vettük az irányt.

Már a Kálvin téren jártunk, amikor aggódó rokonaink telefonáltak, megvagyunk-e, mert a Deák tér környékén lőnek a nagygyűlésről hazatérőkre. Nem hittem el. Később kiderült, hogy valóban ez történt.

Nos, kedves Fletó, inkább ne gondoljuk végig, mi lett volna, ha annak idején a Deák tér felé indulunk, és ne adja Isten, az azonosító nélkül garázdálkodó pribékjeid kárt tettek volna valamelyik gyermekemben. Biztos nem írnék ilyen kedélyesen rólad. Esetleg megkérdezhetnél valakit, akinek maradandó testi-lelki sérülést okoztak az akkori megtorlások, vajon milyen érzésekkel várja a választást és azokat az időket, amikor ismét Gyurcsány fogja irányítani a rendőröket, hogy ki ellen, mikor és mit tehetnek - írja a Demokrata.

- demokrata.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.