Hasznos tapasztalatok

spigott - 2018. március 5. 17:57

Remek körülmények között edzőtáborozott hétvégén a stadion melletti műfüves pályán a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz és a Budapest Eagles amerikai futball csapata.

Ugyan az idei szezonban már egy osztályban szerepelnek, mégis remek a kapcsolat a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz és a Budapest Eagles amerikai futball csapatai között. A két gárda már ellenfélként is találkozik majd egymással a Fezen HFL 2018-as szezonjában, a mögöttünk hagyott hétvégét azonban közös edzőtáborral pörgették fel a csapatok tagjai. A cél természetesen az volt, hogy minél jobban felkészüljenek a felek a bajnoki szezonra, hiszen a Gorillák március 25-én a Győr elleni hazai találkozóval kezdik meg az elit osztály küzdelmeit. A csapatok szombaton délelőtt még elméleti foglalkozással vezették fel a közös programot, délután, illetve vasárnap már a stadion melletti műfüves pályán csattantak össze a sisakok.

Mint azt Bachrathy Kornéltól, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatának elnöke és játékosa érdeklődésünkre elárulta, ugyan több hiányzójuk is akadt a hétvégén, így is el tudták végezni azt a munkát, amit elterveztek.

- Régóta ismerjük a fővárosiakat, tavaly még több játékosuk nálunk játszott a HFL-csapatban, s bár ez most megszűnt, mert ők egy osztállyal feljebb jutottak, de jó a kapcsolat velük megmaradt. Ezúttal ők kerestek egy edzőpartnert a hétvégére, de nekünk is fontos volt, hogy tudjunk gyakorolni, ezért összekötöttük a kellemest a hasznossal, s el tudtuk nagyjából végezni azt a munkát, amit elterveztünk. Még annak ellenére is, hogy egészségügyi és egyéb okok miatt jóval több hiányzónk volt, mint kellett volna, szóval sok kezdőt még nélkülöztünk, illetve még az import játékosok második fele csak ezt követően érkezik, de sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak az első és második számú csapatunknál is, hogy mi az, amiben még változtatnunk kell a bajnoki rajtig. A körülmények kiválóak voltak, az országban nagyon kevés az olyan jó minőségű műfüves pálya, melyhez több nagy öltöző is tartozik, nálunk szerencsére van ilyen. Ezért is szeretnek itt edzőtáborozni csapatok, mert tudják, hogy a körülményekkel nincs gond, a hideg ellen meg lehet védekezni, ezzel most sem volt probléma, volt, aki aláöltözött, de akadt olyan is, aki ilyen időben is csak trikót vett a felszerelés alá.

A dunaújvárosiak tehát gőzerővel készülnek az új szezon kihívásaira, de a Gorillák első emberének beszámolójából megtudhattuk azt is, hogy még nincsenek azért száz százalékos állapotban.

- Március 25-én kezdünk ugye a Győr ellen, ezen a héten egy edzésünk lesz, majd ezt követi egy újabb két-háromnapos edzőtábor egy másik pesti csapattal szintén Dunaújvárosban. Akkor már elméletileg minden légiósunk megérkezik, s a most hiányzó kezdő játékosaink is velünk lesznek, az lesz a végső simítás a rajt előtt, mert most olyan 70-75 százalékosnak gondolom magunkat, de a remények szerint két hét múlva már elmondhatjuk, hogy teljesen készen állunk a bajnokságra.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.