Komoly változások a Kohásznál

doszerk - 2018. március 24. 11:36

Bulath Anita, Oguntoye Viktória távozik, Erdősi Ildikó és Sirián Szederke viszont a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását a következő szezonban.

Komoly, a felnőtt csapat következő évi játékoskeretét érintő változásokról számolt be ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, mely hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra távozó és érkező kézilabdázóinak listáját. Mint az kiderült, Kovács Anna mellett a következő szezont már máshol kezdi el Bulath Anita és Oguntoye Viktória is, míg Takács Dusmátára utánpótlás edzői poszton számít a vezetés, ennek elfogadásáról a játékos dönt a közeljövőben. Az érkezők oldalán több ismerős névvel is találkozhatunk, mivel a dunaújvárosi nevelésű balszélső, Erdősi Ildikó Siófokról érkezik vissza a Kohászhoz, csakúgy, mint Csapó Kyra, aki franciaországi kölcsönszerződésének lejárta után csatlakozik újra a felnőtt csapathoz. Szintén Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 23 éves, magyar válogatott beálló Sirián Szederke, ő a Debrecen mezét cseréli dunaújvárosira.

Bulath Anita távozik a Kohásztól!

A személyi változásokról természetesen Szemenyei István ügyvezető is kifejtette véleményét.

"A távozások mögött nyilvánvalóan különböző és összetett okok játszanak szerepet, de az egész átigazolási időszakkal kapcsolatban kiemelném, hogy nem tudunk és nem is akarunk nálunk tehetősebb klubokkal versenyezni. Bízunk benne, hogy távozó játékosaink a bajnokság végéig kifogástalanul teljesítenek, s utána pedig sok sikert kívánunk nekik további pályafutásukhoz. Több játékosunk, így Cifra Anita, Camila Micijevic is hosszabbított, Csapó Kyra Metzből, Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza Dunaújvárosba, s természetesen sok szeretettel várjuk Sirián Szederkét is, aki egy nagyon tehetséges játékos, nem véletlenül mutatkozhatott már be a felnőtt válogatottban is. Monori Orsolya sérülése és Bulath Anita távozása miatt a szakvezetés tárgyal egy belső poszton használható játékossal is, vele közel a megállapodás, ahogy lezárjuk, úgy természetesen erről is értesítjük szurkolóinkat. A közelmúltban több nyilatkozat is megjelent a klubok részéről a fizetésekről a külföldi és a magyar játékosok viszonylatában, mi ezzel kapcsolatban tartjuk azt az álláspontot, hogy nem szeretnénk belemenni egy esetleges bérversenybe, mert a jövőnkre, stabilitásunkra is gondolni kell. Mi továbbra is próbálunk magyar fiatalokat szerephez juttatni, ott kopogtat a felnőtt csapat kapuján Nagy Zsuzsanna, Mihály Petra, Braun Csenge, jelenleg is felnőtt együttest erősíti Vártok Ramóna, Grosch Vivien, Klujber Katrin, Molnár Beatrix és Nick Viktória is, s még több saját nevelésű játékost szeretnénk felhozni a felnőtt kerethez, s ne feledkezzünk meg kölcsönadott játékosainkról, Kemény Dóráról, Moutsogianni Dorkáról sem, akiknek természetesen figyeljük a fejlődését. Az ifjúsági korosztály befejezése és a felnőtt NB I mezőnye között van egy jelentős szakadék, amit mi fiatal játékosaink forgatásával, különböző szintű versenyeztetésével próbálunk áthidalni, hiszen hosszú távra tervezünk velük." – fogalmazott Szemenyei István a DKKA honlapján.

Cifra Anita és Camila Micijevic jövőre is a Kohászt erősíti! (Képek: DO-archív)

Akadémiánk ügyvezetője elárulta azt is, hogy nemcsak a felnőtt csapat keretében, hanem a szakmai stábban is lesz változás a következő szezonban.

"Horváth Tibor távozik az irodavezetői posztról, az ő feladatkörét szétosztjuk a stáb tagjai között, illetve Imre Vilmos klubmenedzseri pozíciót tölti majd be egyesületünknél. Az ő feladatai között szerepel majd a szakmai munka segítése, tartja majd a kapcsolatot a szövetséggel, a ligával, igyekszik segíteni a tehetséges játékosok felkutatásban is. Az ő kvalitásait ismerjük, ráadásul egy újabb dunaújvárosi kötődésű szakembert hozunk haza, ez is nagyon fontos szempont volt Imre Vilmos tudása, tapasztalata és kapcsolatrendszere mellett."

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.