Négy dunaújvárosi a válogatott keretben

doszerk - 2018. március 14. 13:00

A Dunaújvárosi Acélbikák négy játékosa is meghívót kapott a világbajnokságra készülő magyar jégkorong válogatott első edzőtáborába.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és segítői 27 játékost hívtak be a világbajnoki felkészülés első két hetére. Mint arról a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja beszámolt, az összetartáson mindkét hetében hat jeges edzés szerepel a programban: hétfő délután egy, kedden és szerdán kettő-kettő, majd csütörtökön egy gyakorlással zárul a tábor.
A két hét után az edzői stáb kiértékeli a játékosokat, s ekkor dönt arról, hogy kiket hív vissza a felkészülés további részére. Itt már azokra is számítanak, akiknek véget ér az idényük, vagy felépülnek sérülésből, betegségből, így a mostani keretnek még nem tagjai a MAC és a DVTK játékosai, illetve több légiós sem. Az első válogatott edzőtáborba a Dunaújvárosi Acélbikák négy játékosa, Duschek Dávid, Hruby Gellért, Léránt René, valamint Odnoga Mátyás is meghívót kapott, nekik most két hetük lesz meggyőzni a szakvezetést arról, hogy a felkészülés további részében is számíthat rájuk válogatottunk.

Léránt René újoncként bizonyíthat! (Kép: DO-archív)

A magyar válogatott a világbajnokság előtt öt felkészülési meccset játszik: Ausztriát április 4-én Székesfehérváron fogadja, majd a következő nap Bécsben is megmérkőznek a felek. Ezt követően Szlovéniával, Japánnal és Ukrajnával is összecsapnak a mieink.

A magyar jégkorong válogatott 27 fős kerete

Kapusok: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Kornakker Dániel (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Sevela Peter (Ferencvárosi TC)

Védők: Hruby Gellért (Dunaújvárosi Acélbikák), Kiss Dániel (UTE), Léránt René (Dunaújvárosi Acélbikák), Nagy Nilan (UTE), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szaller Márk (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE)

Csatárok: Benk András (UTE), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Fehérvár AV19), Kiss Zsombor (Fehérvár AV19), Kocsis Ferenc (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Németh Attila (Ferencvárosi TC), Odnoga Mátyás (Dunaújvárosi Acélbikák), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sofron István (Villacher SV), Szabó Krisztián (Fehérvár AV19), Szita Donát (Fehérvár AV19).

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.