Nehéz meccs előtt a Dunaferr

2018. március 12. (hétfő) 8:00 - spigott

A harmadik hely megszerzésének szempontjából nagyon fontos találkozó vár ma este hat órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatára a Nyírgyulaj ellen.

A Haladás elleni 6-5-ös győzelem után újra felkapaszkodott a dobogóra a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely ma este hat órától idegenben, a Nyírgyulaj vendégeként lép pályára a bajnoki alapszakasz utolsó előtti fordulójában. Takó Csaba tanítványaira azonban egyáltalán nem vár könnyű feladat a házigazdák ellen, ugyanis a vendéglátók az ötödik helyen állnak a tabellán úgy, hogy eddig lejátszott tizenhat meccsükből hetet nyertek meg, s egy döntetlen mellett nyolc alkalommal szenvedtek vereséget.

Együttesünk az idei szezonban már találkozott mai vetélytársával, s a két gárda novemberi, dunaújvárosi összecsapásán hiába vezetett kétszer is három góllal a Dunaferr, a hajrában izgulnia kellett a győzelemért is, de a 4-3-as sikernek köszönhetően végül itthon tudta tartani a három bajnoki pontot. A Nyírgyulaj együttese felemásan szerepel az utóbbi időszakban, felváltva nyeri és veszíti el mérkőzéseit, s ha csak a legutóbbi hat meccs sormintáját nézzük, akkor most győznie kellene a hazaiaknak.

Képek: DO-archív

A Dunaferr azonban mindenképpen szeretné ezt megakadályozni, ugyanis két fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is óriási csatát vív a Haladással a harmadik hely megszerzéséért, s ahhoz, hogy a mieink megtartsák kétpontos előnyüket a szombathelyiekkel szemben, nem nagyon hibázhatnak a hátralévő két játéknapon. Takó Csaba vezetőedző sajnos ma este nem számíthat az öt-öt sárga lap miatt eltiltott Hosszú Ádám és Németh Péter játékára sem, ám a dunaújvárosi szakvezetés bízik abban, hogy két kitűnősége hiányában is sikerül elhozniuk a három bajnoki pontot a jó erőkből álló hazaiaktól.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.