Nem bírtuk az idegek harcát

spigott - 2018. március 17. 19:31

Hiába játszott remekül, s nyert a rendes játékidőben három góllal, ötméteresek után búcsúzott az Euroligától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nehéz helyzetben, háromgólos hátrányból várta az Orizzonte Catania elleni Euroliga negyeddöntő olaszországi visszavágóját ma este a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila tanítványainak ugyanis legalább négy góllal kellett volna nyerniük idegenben ahhoz, hogy továbbjussanak a párharcból, ami a 13-10-es hazai vereség után egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak.
Ráadásul a kezdés nem is alakult a legjobban a mieink számára, ugyanis a gól nélküli első négy percet követően a hazaiak pillanatok alatt kétszer is betaláltak, így már összesítésben öttel álltak jobban vízilabdázóinknál. A DUE persze a felejthető kezdés ellenére sem adta fel, s Garda, valamint Mchunu góljaival fél perc alatt egalizált úgy, hogy a két találat között, majd utána is kivédekezett egy-egy emberhátrányt (2-2). A dunaújvárosiak a hajrában a vezetés megszerzéséért is támadhattak, melyet Horváth Brigitta remek lövése hozott meg számukra az utolsó percben, így az első szünetre 3-2-es előnnyel vonulhattak a mieink.

A második felvonás elején ráadásul Gurisatti remek lövése után már kettővel mentek az egyetemisták, akik továbbra is remekül védekeztek, újabb két fórt védekeztek ki, s mikor a 11. percben Gurisatti ismét betalált, ledolgozták hazai környezetben összeszedett hátrányukat (2-5). Új meccs kezdődött tehát ekkor, ám a házigazdák sorozatban kapták emberelőnyeiket, s bár ezekkel már élni is tudtak, a Mihók-csapat is óriásit küzdött, s egészen a félidő hajrájáig őrizte is kétgólos előnyét (4-6). Az utolsó másfél percben azonban a hazaiak voltak pontosabbak, s Palmieri góljával újra minimálisra csökkentették hátrányukat (5-6).

A térfélcserét követően rendezte sorait együttesünk, mely a harmadik negyedben szenzációsan védekezett, s ha odakerült az ellenfél kapuja elé, akkor igyekezett nagyon megbecsülni lehetőségeit. Szilágyi és Vályi Fanny emberelőnyös góljai után újra három volt a dunaújvárosi előny sőt, mikor Horváth is bevette az amerikai válogatott Johnson kapuját, már a Mihók-csapat állt továbbjutásra (5-9). A házigazdák nem nagyon tudtak ekkor mit kezdeni a mieink játékával, s bár Van Der Sloot révén szépítettek, a negyed utolsó két perce is az egyetemistáké volt, akik Szilágyi és Garda újabb remek megoldásai révén már összesítésben kétgólos előnyből várhatták a negyedik felvonást (6-11).

Képek: DO-archív

Az olaszok azonban már Dunaújvárosban is bizonyították, hogy képesek komoly hátrányból talpra állni, de hiába kaptak újabb két emberfórt, a DUE védekezése továbbra is remekül működött, Aarts kapus is hozta, amit vártak tőle a társak, így sikerült ezt a két hátrányt is kivédekezni. Ami nem jött össze előnyből, az sikerült egyenlő létszámban, így a 28. percben ismét csak három gól volt a mieink előnye (8-11). Nagyon jókor jött azonban Vályi Vanda találata, s bár erre is volt válasza a hazaiaknak, mikor a 31. percben Szilágyi megszerezte harmadik gólját, már tényleg csak karnyújtásnyira volt a mieinktől a továbbjutás (9-13). A hazai pálya minden előnyét élvező olaszok azonban az utolsó húsz másodpercben kaptak egy kettős fórt, s ezt Van Der Sloot gólra is váltotta nyolc másodperccel a lefújás előtt, így a rendes játékidő 10-13-as eredménnyel ért véget.

Mivel pont ugyanez volt az eredmény a két gárda dunaújvárosi összecsapásán is, így jöhettek az ötméteresek. Az idegek harcát sajnos a házigazdák bírták jobban, mivel az egyetemistáktól Szilágyi Dorottya és Lara Luka és Mchunu Hlengiwe is hibázott, míg a hazaiaktól csak Van Der Sloot nem tudott betalálni, így hiába nyert végül 18-16-ra a DUE-Maarsk Graphics, végül a Catania jutott az Euroliga négyes döntőjébe, míg a mieink a LEN Kupa fináléjában vigasztalódhatnak.

Orizzonte Catania – DUE-Maarsk Graphics 16-18 (2-3, 3-3, 1-5, 4-2, 6-5) – ötméteresek után

Orizzonte Catania: Johnson – Iaonnu, Garibotti 4, Bianconi 5, Aiello 1, Grillo, Palmieri 1, Marletta 2, Van Der Sloot 3, Morvillo, Riccioli, Lombardo. Vezetőedző: Martina Miceli.

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Szilágyi 4, Vályi F. 1, Gurisatti 3, Horváth 2, Mahieu, Lara L. Garda 2, Ziegler, Vályi V. 4, Brezovszki, Mchunu 2. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.