Dunaújváros Hetilap

Nem lehetnek a laktanyákból migránsfészkek!

Molnár Emese - 2018. március 10. 8:57

Fenntartható, fejlődő pályán áll az ország, és a választásnak komoly tétje van, mégpedig a biztonságunk, és hogy meg tudjuk-e őrizni azon eredményeinket, amelyeket az elmúlt évek során elértünk - erről beszélt Bánki Erik országgyűlési képviselő az Ercsiben tartott lakossági fórumán.

Dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselőjének meghívására lakossági fórumot tartott Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke Ercsiben.

Mint azt dr. Galambos Dénes elmondta, több fejlesztést is bejelenthettek az elmúlt időszakban, Ercsiben, például a Nagyboldogasszony templom felújítását, vagy a kormányablak kialakítását.

- Nekünk Magyarország az első - hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, meg kell védeni értékeinket, kihangsúlyozva, hogy eddig és ezután is minden jogi eszközzel fellépnek az illegális bevándorlással, valamint a kötelező betelepítési kvótával szemben. Kitért arra is, hogy Karácsony Gergelynek, az MSZP és a PM miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatai arra utalnak, hogy migránsokat költöztetne a volt laktanyákba, így például Ercsibe is.

 – Borzasztó gondolat, borzasztó irány. Nem hagyjuk, hogy migránsokat telepítsenek ide. Mi más célra használnánk az ercsi laktanyát. Olyan terveink vannak a hasznosításáról, amely az itt élő emberek érdekeit szolgálják- hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, nincsenek illúziói afelől sem, hogy Dunaújvárosba is migránsokat telepítene az ellenzék.

Győri Máté, Ercsi polgármestere is megerősítette, egészen más terveik vannak a laktanyával kapcsolatban. Szeretnének ide vállalkozásokat, kamarai színháztermet, közösségi helyet, kávézót, cukrászdát, vagy lakóparkot kialakítani, csupa olyat, ami a város további fejlődését szolgálja. Az egyik épületrész már az önkormányzat tulajdonába került, és most 150 millió forint TOP-os forrásból barnamezős beruházást hajthatnak végre.

 – A fejlődés útján vagyunk, és itt is akarunk maradni. Fontos az, hogy hogyan alakul a választás, hogy folytatni tudjuk-e a fejlesztéseket. 2014 óta több mint másfél milliárd forintnyi fejlesztési forrást kapott a város - mondta a polgármester.

A választás jelentőségéről, a választás tétjéről beszélt a fórumon Bánki Erik országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Mint mondta, az lesz a kérdés, hogy nemzetállam vagy bevándorlóország lesz-e Magyarország. Szavai szerint a választás tétje, hogy olyan kormány lesz-e, amely kiáll az igaz Magyarországért, a függetlenségért, a biztonságért, vagy olyan, amely kiszolgálja az EU politikáját, befogadja a bevándorlókat, és elősegíti a párhuzamos társadalmak kialakulását.

Mint mondta, a következő évtizedek fontos feladat lesz Európa számára a bevándorlás kezelése. Arról is beszélt, hogy a migránsok 90 százaléka gazdasági bevándorló, tehát nem menekült, hanem a jobb élet reményébe indul útnak. A Nyugat-európai példák pedig mutatják, hogy kialakulnak párhuzamos társadalmak, mert ezek a migránsok nem akarják elfogadni a mi keresztény Nyugat-európai kultúránkat, nem illeszkednek be, hanem a sajátjukat akarják ránk erőltetni. A migránsok ellátására fordítandó pénzt pedig az adott országnak kellene fedezni a saját költségvetéséből. Nem beszélve arról, hogy a családegyesítéssel a kvóták által kirótt embertömeg sokszorosa érkezhet Európába. Hangsúlyozta, a problémát nem itt kell kezelni, hanem oda kell vinni a megoldást, a segítséget, ahonnan jönnek.

Mint mondta, fenntartható, fejlődő pályán áll az ország, és a választásnak komoly tétje van, mégpedig a függetlenségünk, a biztonságunk, hogy meg tudjuk-e őrizni azokat az eredményeket, amelyeket elértünk. Az elmúlt nyolc év során 738 ezer új munkahelyet hoztak létre, 88 százalékkal nőtt a minimálbér, a 4 százalék feletti gazdasági növekedés pedig lehetőséget ad olyan intézkedésekre, mint például az ingyenes tankönyvek és étkeztetés biztosítása, a nyugdíjprémium kifizetése, vagy a családi adókedvezmény.

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.