Dunaújváros Hetilap

Nem lehetnek a laktanyákból migránsfészkek!

Molnár Emese - 2018. március 10. 8:57

Fenntartható, fejlődő pályán áll az ország, és a választásnak komoly tétje van, mégpedig a biztonságunk, és hogy meg tudjuk-e őrizni azon eredményeinket, amelyeket az elmúlt évek során elértünk - erről beszélt Bánki Erik országgyűlési képviselő az Ercsiben tartott lakossági fórumán.

Dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselőjének meghívására lakossági fórumot tartott Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke Ercsiben.

Mint azt dr. Galambos Dénes elmondta, több fejlesztést is bejelenthettek az elmúlt időszakban, Ercsiben, például a Nagyboldogasszony templom felújítását, vagy a kormányablak kialakítását.

- Nekünk Magyarország az első - hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, meg kell védeni értékeinket, kihangsúlyozva, hogy eddig és ezután is minden jogi eszközzel fellépnek az illegális bevándorlással, valamint a kötelező betelepítési kvótával szemben. Kitért arra is, hogy Karácsony Gergelynek, az MSZP és a PM miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatai arra utalnak, hogy migránsokat költöztetne a volt laktanyákba, így például Ercsibe is.

 – Borzasztó gondolat, borzasztó irány. Nem hagyjuk, hogy migránsokat telepítsenek ide. Mi más célra használnánk az ercsi laktanyát. Olyan terveink vannak a hasznosításáról, amely az itt élő emberek érdekeit szolgálják- hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve, nincsenek illúziói afelől sem, hogy Dunaújvárosba is migránsokat telepítene az ellenzék.

Győri Máté, Ercsi polgármestere is megerősítette, egészen más terveik vannak a laktanyával kapcsolatban. Szeretnének ide vállalkozásokat, kamarai színháztermet, közösségi helyet, kávézót, cukrászdát, vagy lakóparkot kialakítani, csupa olyat, ami a város további fejlődését szolgálja. Az egyik épületrész már az önkormányzat tulajdonába került, és most 150 millió forint TOP-os forrásból barnamezős beruházást hajthatnak végre.

 – A fejlődés útján vagyunk, és itt is akarunk maradni. Fontos az, hogy hogyan alakul a választás, hogy folytatni tudjuk-e a fejlesztéseket. 2014 óta több mint másfél milliárd forintnyi fejlesztési forrást kapott a város - mondta a polgármester.

A választás jelentőségéről, a választás tétjéről beszélt a fórumon Bánki Erik országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Mint mondta, az lesz a kérdés, hogy nemzetállam vagy bevándorlóország lesz-e Magyarország. Szavai szerint a választás tétje, hogy olyan kormány lesz-e, amely kiáll az igaz Magyarországért, a függetlenségért, a biztonságért, vagy olyan, amely kiszolgálja az EU politikáját, befogadja a bevándorlókat, és elősegíti a párhuzamos társadalmak kialakulását.

Mint mondta, a következő évtizedek fontos feladat lesz Európa számára a bevándorlás kezelése. Arról is beszélt, hogy a migránsok 90 százaléka gazdasági bevándorló, tehát nem menekült, hanem a jobb élet reményébe indul útnak. A Nyugat-európai példák pedig mutatják, hogy kialakulnak párhuzamos társadalmak, mert ezek a migránsok nem akarják elfogadni a mi keresztény Nyugat-európai kultúránkat, nem illeszkednek be, hanem a sajátjukat akarják ránk erőltetni. A migránsok ellátására fordítandó pénzt pedig az adott országnak kellene fedezni a saját költségvetéséből. Nem beszélve arról, hogy a családegyesítéssel a kvóták által kirótt embertömeg sokszorosa érkezhet Európába. Hangsúlyozta, a problémát nem itt kell kezelni, hanem oda kell vinni a megoldást, a segítséget, ahonnan jönnek.

Mint mondta, fenntartható, fejlődő pályán áll az ország, és a választásnak komoly tétje van, mégpedig a függetlenségünk, a biztonságunk, hogy meg tudjuk-e őrizni azokat az eredményeket, amelyeket elértünk. Az elmúlt nyolc év során 738 ezer új munkahelyet hoztak létre, 88 százalékkal nőtt a minimálbér, a 4 százalék feletti gazdasági növekedés pedig lehetőséget ad olyan intézkedésekre, mint például az ingyenes tankönyvek és étkeztetés biztosítása, a nyugdíjprémium kifizetése, vagy a családi adókedvezmény.

A rovat további hírei: Közélet

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

2022. szep. 28.

Az egészséges életmód, a mozgás és a környezetvédelem fontosságára hívta fel tíz dunaújvárosi tagóvoda növendékeinek figyelmét a felső Duna-parton megrendezett ovifutás.

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

2022. szep. 28.

Jubilál a sorozat, idén éppen tizedszerre rendezi meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete – a tanácskozásnak (2015 után újra) Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme ad otthont csütörtökön.