Rangadó előtt a DPASE

spigott - 2018. március 29. 16:17

A második helyezett Tiszekécske együttesét fogadja szombaton délután négy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának újabb fordulójában.

Nem a legjobban kezdte az NB III-as bajnokság tavaszi küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely az első két fordulóban mindössze egyetlen pontot szerzett, s ezzel visszacsúszott a tabella harmadik helyére. A csalódást keltő eredmények után az előző héten végre "kiegyenesedett" a csapat játéka, s a Kozármisleny elleni bajnokin már újra azt a játékot láthatta tanítványaitól dr. Dobos Barna vezetőedző, melyet a kezdetektől fogva remélt az együttestől, s ez végre meghozta a tavaszi idény első győzelmét is. Nagy szükség volt erre, hiszen a feljutást jelentő első helyért óriási harcot vív csapatunk a jelenleg éllovas PMFC-vel, valamint a második Tiszakécskével, s ebben a csatában minden egyes pontnak óriási jelentősége van.

Nem lesz ez másként az előttünk álló hétvégén sem, ugyanis szombaton délután négy órától éppen egyik legnagyobb vetélytársunk, a tiszakécskei Duna-Aszfalt gárdája látogat a Dunaújvárosi Stadionba. A DPASE hévégi vetélytársa egy döntetlennel és egy győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, s jelenleg kettő ponttal előzi meg együttesünket. Érthetően fontos lesz tehát a két csapat szombat délutáni bajnokija, melyen egy győzelemmel a mieink megelőzhetik ellenfelüket, ugyanakkor vendégsiker esetén a Tiszakécske jelentősen meglépne a dunaújvárosiaktól.

Nem számít könnyű mérkőzésre együttesünk vezetőedzője, dr. Dobos Barna sem, ám a DPASE szakvezetője bízik abban, hogy sikerül itthon tartaniuk a három bajnoki pontot.

Képek: DO-archív

- A vesztett pontokat tekintve a Duna-Aszfalt megelőzi a pécsieket, így nálam jelenleg ők számítanak a listavezetőnek, sajnos elsősorban azért, mert az első két tavaszi fordulóban elért eredményeinkkel ezt átadtuk ellenfelünknek. Az első hely szempontjából nagyon fontos mérkőzés vár tehát ránk, s nem is árulok el nagy titkot, de nagyon nehéz feladat vár ránk. Ezen a rangadón bármilyen eredmény születhet, de mi egyértelműen azon leszünk, hogy megszerezzük a győzelmet, hiszen azzal megelőzhetnénk szombati vetélytársunkat. Mindent ki kell adnunk magunkból, oda kell figyelnünk a védekezésünkre, s nem szabad olyan nagy egyéni hibákat elkövetnünk, mint tettük azt a Szentlőrinc és az Iváncsa elleni mérkőzéseken, csak maximális odafigyeléssel, s jó játékkal lesz esélyünk a három pont megszerzésére.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.