Dunaújváros Hetilap

Szijjártó: Ki kell mondani, hogy a migráció veszélyes folyamat

doszerk - 2018. március 14. 13:44

Magyarország csak olyan közös uniós álláspontot támogat, amely megfogalmazza, hogy a migráció olyan veszélyes folyamat, amelyet meg kell állítani - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A politikus annak apropóján nyilatkozott, hogy az ENSZ-ben megkezdődött a világszervezet globális migrációs csomagjának tárgyalása, és a magyar kormány ellenállása miatt az Európai Unió nem képviselhetett közös álláspontot. Úgy vélekedett: Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője birodalmi, európaiatlan szemléletet képviselt, amikor a közös álláspont megfogalmazásának megakadályozása miatt Magyarországot bírálta.

Mogherini egy szélsőségesen bevándorláspárti politikus - tette hozzá. Mi, akik itt élünk Európában, tudjuk: hazugság az az ENSZ-ben megfogalmazott alapelv, miszerint a migráció jó és megállíthatatlan. Ugyanis az elmúlt két és fél évben 27, összesen 330 ártatlan ember halálát okozó terrortámadást követtek el a kontinensen migrációs hátterű személyek - mondta Szijjártó Péter.

Fotó:MTI

Csak mi, magyarok dönthetjük el, hogy kit engedünk be a hazánkba, és kivel akarunk együtt élni. Továbbá azt sem fogadjuk el, hogy a homogén, egységes keresztény társadalom értéktelenebb, mint egy multikulturális társadalom. Ezért fontos, hogy Magyarországnak április 8. után is olyan kormánya legyen, amely útjába áll a kötelező kvótára és a bevándorlást alapvető emberi jogként meghatározó globális migrációs csomagra vonatkozó elképzeléseknek - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, hogy a magyarok tanúi voltak annak, amikor 400 ezer ember átmasírozott Magyarországon. Mi nem akarunk ilyen emberekkel együtt élni - jelentette ki. Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártok folyamatosan bírálják a jelenlegi magyar migrációs politikát. 

A többi között ellenezték a kerítést, és nem szavazták meg azt a módosítást, amely az alaptörvénybe foglalta a volna a kötelező betelepítési kvóta elutasítását. Ha hatalomra jutnának, szakítanának a jelenlegi migrációs politikával, ami érdeke az ENSZ-nek és az EU-nak, de Magyarországnak nagyon rossz lenne - mondta Szijjártó Péter.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.