Tombor István nevét viseli az új edzőterem

Szárszó Lajos - 2018. március 22. 22:02

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

A mai nap arany betűkkel íródik be a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának történelemkönyvébe, hiszen ismét olyan jelentős beruházáson van túl az egyesület, amely azt jelzi számunkra, hogy a birkózó sportágnak Dunaújvárosban nem csupán kiváló múltja, szép jelene, hanem nagyszerű jövője is van. A szakág kiváló múlttal rendelkezik, amely arra ad alapot, hogy felépítsék rá a jelent, és a jövőt. Ennek a múltnak a tiszteletére épült fel az a kiváló épület, amely Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó nevét viseli, aki három olimpián is képviselte Magyarországot és Dunaújvárost. A Gurics György Birkózó Centrum két lépésben épült meg, melynek a második állomása a közel 30 millió forintból elkészült I. emeleti Tombor István nevét viselő edzőterem. Az átadó ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségének és felügyelőbizottságának tagjai, Gurics György özvegye és fia, Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség Szakmai alelnöke, Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Orbán Győző, a Budapesti Honvéd Birkózó Szakosztályának elnöke és Czerpán István, a Sportegyesületek Országos Szövetségének alelnöke. Az ünnepélyes teremátadón Pintér Attila, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki a múlt dicséretét követően a jövő terveiről beszélt.

- 2012 novemberében a birkózócsarnok sporttevékenység folytatására, alkalmatlanná vált, ezért bezárták. Szerencsére több iskola is mellénk állt, így az ő tornatermeikben folytak az edzések. Ekkortól teljesen új alapokra kellett helyezni a sportág jövőjét, amihez bázis kellett. Több éves próbálkozást és keresését követően Dunaújváros Megyei Jogú Város segítségével kaptuk meg a komoly felújítása szoruló volt Kőrösi Általános Iskola épületét használatra. 2015. március 27-én történt meg a földszint átadása. A beruházás önerőből történt kb. 15 millió Ft értékben. Ezt követően a Magyar Birkózó Szövetség 2016-os létesítményfejlesztési pályázatán nyertünk 29.758.500 Ft-ot, ebből 2017-ben valósult meg a beruházás. A műszaki átadás tavaly novemberében megtörtént. A földszinten öltözők és tálalókonyha került kialakítása, kiépült a riasztórendszer, és a fűtést korszerűsítettük. Az I. emeleten most kialakításra került egy 170 m2-es birkózóterem, öltöző, női-férfi vizesblokkok, szertárak, edzői szoba, hálótermek, masszázs szoba. Megújult az épület külső része is, hiszen elkészült a tetőszigetelés, ablakrácsok, bejárati ajtók kerültek a helyükre. Számunkra fontos az értékek megőrzése és a múlt ápolása, éppen ezért emlékversenyeket rendezünk, régi nagyjainkról épületet, termeket nevezünk el.

Ezért viseli Gurics György nevét a Birkózó Centrum, Komóczi Gábor mesteredző nevét az edzőterem, most pedig Tombor István emléke előtt tisztelegve az ő nevét viseli az új edzőterem. Természetesen még több tervünk van a jövőre nézve, hiszen a második emeletet is hasznosítani kívánjuk, ahol közösségi teret szeretnénk létrehozni. A Gurics György Birkózó Centrum az utánpótlás nevelő rendszerünk bázisa, a helyi és vidéki iskolákkal, óvodákkal történő együttműködés központja. Bízom abban, hogy a következő években számos versenyzőnk tiszteletére hangzik majd fel Magyarország Himnusza, hiszen az a célunk, hogy minden korosztályban egyre eredményesebbek legyünk.

A megnyitó folytatásában Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára beszédében szintén emlékeztette a jelenlévőket a Dunaferr SE birkózóinak kiváló múltjára, sok sikert kívánt a mostani fiataloknak, majd egy köszönő oklevelet nyújtott át Mátyás Gábornak, a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának Szakmai igazgatójának.

Ezt követően ünnepélyes díjátadás következett, mégpedig a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány és a Dunaferr Sportegyesület 2017 őszi rajzpályázatának eredményhirdetése.  Ezen az együttműködő iskolák és óvodák azon tanulói és óvodásai vehettek részt, akik testnevelés órán, óvodás foglalkozáson vagy délutáni birkózó edzésen részesülnek sportági oktatásban. A nagy érdeklődésnek köszönhetően rengeteg alkotás érkezett, ezért különdíjakat is kiosztottak a gyerekek körében.

Különdíjasok:

Tóth Laura, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Szatmári-Nagy Eszter, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Barta Fanni, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Szentpáli Adél, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Tóth Nimród, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Miklós Márton, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Horváth Áron, Enyingi Szirombontogató Óvoda, Pipacs csoport
Kató Barnabás, Enyingi Szirombontogató Óvoda, Liliom csoport
Heitmár Bertram, Arany János Általános Iskola
Szabó Bianka, Arany János Általános Iskola
Asztalos Lívia, Arany János Általános Iskola
Hidalmási Bálint, Arany János Általános Iskola
Sudár Laura, Arany János Általános Iskola
Tukora Attila Szabolcs, Gesztenyefasori Általános Iskola
Mágnusz Nóra, Gesztenyefasori Általános Iskola
Tombor Léna, Mezőfalvi Tündérkert Óvoda szivárvány csoport

Általános iskolák helyezettjei:
1. helyezett: Koncz Klaudia, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
2. helyezett: Vámosi Olivér, Arany János Általános Iskola Dunaújváros
3. helyezett: Stróbl Annamária, Gesztenyefasori Általános Iskola Lajoskomárom

Óvodák helyezettjei:
1. helyezett: Kis Dániel Mezőfalvi Tündérkert Óvoda Szivárvány csoport
2. helyezett: Fekete Csanád Mezőfalvi Tündérkert Óvoda Szivárvány csoport
3. helyezett: Gurubi Dominika Enyingi Szirombontogató Óvoda Liliom csoport

A teremátadó ünnepség folytatásában légtorna bemutató következett. A bemutatót a lepsényi Tótágas Tornárium növendékei mutatták be. Ezt követően ünnepélyesen átvágták a szalagot, ezzel végérvényesen birtokukba vehették a birkózók a Tombor István edzőtermet.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.