Tombor István nevét viseli az új edzőterem

2018. március 22. (csütörtök) 22:02 - Szárszó Lajos

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

A mai nap arany betűkkel íródik be a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának történelemkönyvébe, hiszen ismét olyan jelentős beruházáson van túl az egyesület, amely azt jelzi számunkra, hogy a birkózó sportágnak Dunaújvárosban nem csupán kiváló múltja, szép jelene, hanem nagyszerű jövője is van. A szakág kiváló múlttal rendelkezik, amely arra ad alapot, hogy felépítsék rá a jelent, és a jövőt. Ennek a múltnak a tiszteletére épült fel az a kiváló épület, amely Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó nevét viseli, aki három olimpián is képviselte Magyarországot és Dunaújvárost. A Gurics György Birkózó Centrum két lépésben épült meg, melynek a második állomása a közel 30 millió forintból elkészült I. emeleti Tombor István nevét viselő edzőterem. Az átadó ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségének és felügyelőbizottságának tagjai, Gurics György özvegye és fia, Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség Szakmai alelnöke, Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Orbán Győző, a Budapesti Honvéd Birkózó Szakosztályának elnöke és Czerpán István, a Sportegyesületek Országos Szövetségének alelnöke. Az ünnepélyes teremátadón Pintér Attila, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki a múlt dicséretét követően a jövő terveiről beszélt.

- 2012 novemberében a birkózócsarnok sporttevékenység folytatására, alkalmatlanná vált, ezért bezárták. Szerencsére több iskola is mellénk állt, így az ő tornatermeikben folytak az edzések. Ekkortól teljesen új alapokra kellett helyezni a sportág jövőjét, amihez bázis kellett. Több éves próbálkozást és keresését követően Dunaújváros Megyei Jogú Város segítségével kaptuk meg a komoly felújítása szoruló volt Kőrösi Általános Iskola épületét használatra. 2015. március 27-én történt meg a földszint átadása. A beruházás önerőből történt kb. 15 millió Ft értékben. Ezt követően a Magyar Birkózó Szövetség 2016-os létesítményfejlesztési pályázatán nyertünk 29.758.500 Ft-ot, ebből 2017-ben valósult meg a beruházás. A műszaki átadás tavaly novemberében megtörtént. A földszinten öltözők és tálalókonyha került kialakítása, kiépült a riasztórendszer, és a fűtést korszerűsítettük. Az I. emeleten most kialakításra került egy 170 m2-es birkózóterem, öltöző, női-férfi vizesblokkok, szertárak, edzői szoba, hálótermek, masszázs szoba. Megújult az épület külső része is, hiszen elkészült a tetőszigetelés, ablakrácsok, bejárati ajtók kerültek a helyükre. Számunkra fontos az értékek megőrzése és a múlt ápolása, éppen ezért emlékversenyeket rendezünk, régi nagyjainkról épületet, termeket nevezünk el.

Ezért viseli Gurics György nevét a Birkózó Centrum, Komóczi Gábor mesteredző nevét az edzőterem, most pedig Tombor István emléke előtt tisztelegve az ő nevét viseli az új edzőterem. Természetesen még több tervünk van a jövőre nézve, hiszen a második emeletet is hasznosítani kívánjuk, ahol közösségi teret szeretnénk létrehozni. A Gurics György Birkózó Centrum az utánpótlás nevelő rendszerünk bázisa, a helyi és vidéki iskolákkal, óvodákkal történő együttműködés központja. Bízom abban, hogy a következő években számos versenyzőnk tiszteletére hangzik majd fel Magyarország Himnusza, hiszen az a célunk, hogy minden korosztályban egyre eredményesebbek legyünk.

A megnyitó folytatásában Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára beszédében szintén emlékeztette a jelenlévőket a Dunaferr SE birkózóinak kiváló múltjára, sok sikert kívánt a mostani fiataloknak, majd egy köszönő oklevelet nyújtott át Mátyás Gábornak, a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának Szakmai igazgatójának.

Ezt követően ünnepélyes díjátadás következett, mégpedig a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány és a Dunaferr Sportegyesület 2017 őszi rajzpályázatának eredményhirdetése.  Ezen az együttműködő iskolák és óvodák azon tanulói és óvodásai vehettek részt, akik testnevelés órán, óvodás foglalkozáson vagy délutáni birkózó edzésen részesülnek sportági oktatásban. A nagy érdeklődésnek köszönhetően rengeteg alkotás érkezett, ezért különdíjakat is kiosztottak a gyerekek körében.

Különdíjasok:

Tóth Laura, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Szatmári-Nagy Eszter, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Barta Fanni, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Szentpáli Adél, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Tóth Nimród, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Miklós Márton, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Horváth Áron, Enyingi Szirombontogató Óvoda, Pipacs csoport
Kató Barnabás, Enyingi Szirombontogató Óvoda, Liliom csoport
Heitmár Bertram, Arany János Általános Iskola
Szabó Bianka, Arany János Általános Iskola
Asztalos Lívia, Arany János Általános Iskola
Hidalmási Bálint, Arany János Általános Iskola
Sudár Laura, Arany János Általános Iskola
Tukora Attila Szabolcs, Gesztenyefasori Általános Iskola
Mágnusz Nóra, Gesztenyefasori Általános Iskola
Tombor Léna, Mezőfalvi Tündérkert Óvoda szivárvány csoport

Általános iskolák helyezettjei:
1. helyezett: Koncz Klaudia, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
2. helyezett: Vámosi Olivér, Arany János Általános Iskola Dunaújváros
3. helyezett: Stróbl Annamária, Gesztenyefasori Általános Iskola Lajoskomárom

Óvodák helyezettjei:
1. helyezett: Kis Dániel Mezőfalvi Tündérkert Óvoda Szivárvány csoport
2. helyezett: Fekete Csanád Mezőfalvi Tündérkert Óvoda Szivárvány csoport
3. helyezett: Gurubi Dominika Enyingi Szirombontogató Óvoda Liliom csoport

A teremátadó ünnepség folytatásában légtorna bemutató következett. A bemutatót a lepsényi Tótágas Tornárium növendékei mutatták be. Ezt követően ünnepélyesen átvágták a szalagot, ezzel végérvényesen birtokukba vehették a birkózók a Tombor István edzőtermet.

A rovat további hírei: Sport

Így is jár a dicséret!

Így is jár a dicséret!

2018. szeptember 22. (szombat)

Nagyot küzdött, de végül négygólos, 28-24-es vereséget szenvedett a címvédő Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este.

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

Kezdő tornászok Trenka János kezei alatt

2018. szeptember 22. (szombat)

A Dunaferr SE vezetőedzője Hunyady Dominikával közösen új korosztály, az első tagozatos általános iskolás lányok munkáját irányítja.

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.