Tombor István nevét viseli az új edzőterem

2018. március 22. (csütörtök) 22:02 - Szárszó Lajos

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

A mai nap arany betűkkel íródik be a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának történelemkönyvébe, hiszen ismét olyan jelentős beruházáson van túl az egyesület, amely azt jelzi számunkra, hogy a birkózó sportágnak Dunaújvárosban nem csupán kiváló múltja, szép jelene, hanem nagyszerű jövője is van. A szakág kiváló múlttal rendelkezik, amely arra ad alapot, hogy felépítsék rá a jelent, és a jövőt. Ennek a múltnak a tiszteletére épült fel az a kiváló épület, amely Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó nevét viseli, aki három olimpián is képviselte Magyarországot és Dunaújvárost. A Gurics György Birkózó Centrum két lépésben épült meg, melynek a második állomása a közel 30 millió forintból elkészült I. emeleti Tombor István nevét viselő edzőterem. Az átadó ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségének és felügyelőbizottságának tagjai, Gurics György özvegye és fia, Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség Szakmai alelnöke, Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, Orbán Győző, a Budapesti Honvéd Birkózó Szakosztályának elnöke és Czerpán István, a Sportegyesületek Országos Szövetségének alelnöke. Az ünnepélyes teremátadón Pintér Attila, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki a múlt dicséretét követően a jövő terveiről beszélt.

- 2012 novemberében a birkózócsarnok sporttevékenység folytatására, alkalmatlanná vált, ezért bezárták. Szerencsére több iskola is mellénk állt, így az ő tornatermeikben folytak az edzések. Ekkortól teljesen új alapokra kellett helyezni a sportág jövőjét, amihez bázis kellett. Több éves próbálkozást és keresését követően Dunaújváros Megyei Jogú Város segítségével kaptuk meg a komoly felújítása szoruló volt Kőrösi Általános Iskola épületét használatra. 2015. március 27-én történt meg a földszint átadása. A beruházás önerőből történt kb. 15 millió Ft értékben. Ezt követően a Magyar Birkózó Szövetség 2016-os létesítményfejlesztési pályázatán nyertünk 29.758.500 Ft-ot, ebből 2017-ben valósult meg a beruházás. A műszaki átadás tavaly novemberében megtörtént. A földszinten öltözők és tálalókonyha került kialakítása, kiépült a riasztórendszer, és a fűtést korszerűsítettük. Az I. emeleten most kialakításra került egy 170 m2-es birkózóterem, öltöző, női-férfi vizesblokkok, szertárak, edzői szoba, hálótermek, masszázs szoba. Megújult az épület külső része is, hiszen elkészült a tetőszigetelés, ablakrácsok, bejárati ajtók kerültek a helyükre. Számunkra fontos az értékek megőrzése és a múlt ápolása, éppen ezért emlékversenyeket rendezünk, régi nagyjainkról épületet, termeket nevezünk el.

Ezért viseli Gurics György nevét a Birkózó Centrum, Komóczi Gábor mesteredző nevét az edzőterem, most pedig Tombor István emléke előtt tisztelegve az ő nevét viseli az új edzőterem. Természetesen még több tervünk van a jövőre nézve, hiszen a második emeletet is hasznosítani kívánjuk, ahol közösségi teret szeretnénk létrehozni. A Gurics György Birkózó Centrum az utánpótlás nevelő rendszerünk bázisa, a helyi és vidéki iskolákkal, óvodákkal történő együttműködés központja. Bízom abban, hogy a következő években számos versenyzőnk tiszteletére hangzik majd fel Magyarország Himnusza, hiszen az a célunk, hogy minden korosztályban egyre eredményesebbek legyünk.

A megnyitó folytatásában Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára beszédében szintén emlékeztette a jelenlévőket a Dunaferr SE birkózóinak kiváló múltjára, sok sikert kívánt a mostani fiataloknak, majd egy köszönő oklevelet nyújtott át Mátyás Gábornak, a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának Szakmai igazgatójának.

Ezt követően ünnepélyes díjátadás következett, mégpedig a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvány és a Dunaferr Sportegyesület 2017 őszi rajzpályázatának eredményhirdetése.  Ezen az együttműködő iskolák és óvodák azon tanulói és óvodásai vehettek részt, akik testnevelés órán, óvodás foglalkozáson vagy délutáni birkózó edzésen részesülnek sportági oktatásban. A nagy érdeklődésnek köszönhetően rengeteg alkotás érkezett, ezért különdíjakat is kiosztottak a gyerekek körében.

Különdíjasok:

Tóth Laura, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Szatmári-Nagy Eszter, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Barta Fanni, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Szentpáli Adél, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Tóth Nimród, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Miklós Márton, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
Horváth Áron, Enyingi Szirombontogató Óvoda, Pipacs csoport
Kató Barnabás, Enyingi Szirombontogató Óvoda, Liliom csoport
Heitmár Bertram, Arany János Általános Iskola
Szabó Bianka, Arany János Általános Iskola
Asztalos Lívia, Arany János Általános Iskola
Hidalmási Bálint, Arany János Általános Iskola
Sudár Laura, Arany János Általános Iskola
Tukora Attila Szabolcs, Gesztenyefasori Általános Iskola
Mágnusz Nóra, Gesztenyefasori Általános Iskola
Tombor Léna, Mezőfalvi Tündérkert Óvoda szivárvány csoport

Általános iskolák helyezettjei:
1. helyezett: Koncz Klaudia, Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola
2. helyezett: Vámosi Olivér, Arany János Általános Iskola Dunaújváros
3. helyezett: Stróbl Annamária, Gesztenyefasori Általános Iskola Lajoskomárom

Óvodák helyezettjei:
1. helyezett: Kis Dániel Mezőfalvi Tündérkert Óvoda Szivárvány csoport
2. helyezett: Fekete Csanád Mezőfalvi Tündérkert Óvoda Szivárvány csoport
3. helyezett: Gurubi Dominika Enyingi Szirombontogató Óvoda Liliom csoport

A teremátadó ünnepség folytatásában légtorna bemutató következett. A bemutatót a lepsényi Tótágas Tornárium növendékei mutatták be. Ezt követően ünnepélyesen átvágták a szalagot, ezzel végérvényesen birtokukba vehették a birkózók a Tombor István edzőtermet.

A rovat további hírei: Sport

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Alakul a program

Alakul a program

2019. június 23. (vasárnap)

Négy felkészülési mérkőzés már biztos vár augusztusban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára.

Aranyos Cetcápák

Aranyos Cetcápák

2019. június 23. (vasárnap)

A Multisteel Cetcápák győzelmével ért véget a második alkalommal megrendezett Peca Foci Kupa a Szalki-szigeten.

Osztályt váltott a DPASE!

Osztályt váltott a DPASE!

2019. június 22. (szombat)

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

Két dunaújvárosi a válogatottban

Két dunaújvárosi a válogatottban

2019. június 22. (szombat)

A Dunaferr SE versenyzői közül Hajdu Jonatán kenu egyesben, míg Kiss Balázs a kenu kettesek versengésében vehet részt az Európa Játékokon.