Világbajnoki csaták a jégcsarnokban

spigott - 2018. március 5. 8:00

Idén is óriási sikert hozott a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett U10-es gyermek világbajnokság, melyen a norvég csapat örülhetett a végső győzelemnek.

Idén immáron harmadik alkalommal rendezték meg a jégkorongozók U10-es korosztályának gyerek világbajnokságát. A viadal lényege, hogy a résztvevő játékosokat külön csapatokra osztják a szervezők, s az A csoportos felnőtt világbajnokságon szerelő együttesek mezeiben küzdenek meg egymással a minél szebb helyezésekért. Ugyan a magyar válogatott nem tagja a felnőttek elit mezőnyének, a fiatalok között mégis ott voltak a mieink, akik ezúttal az osztrákokat váltották a világbajnoki csatározásokban, de a tavalyi jó szereplést nem sikerült megismételniük, s a tizenkettedik helyen fejezték be végül a viadalt.

Melyen komoly meglepetésre végül a norvég válogatott végzett az élen, megelőzve a francia és a dán csapatot, míg a tradicionális jégkorongos nemzetek közül az oroszok a tizedik, az amerikaiak a tizenegyedik, míg kanadaiak az utolsó helyen végeztek. A dunaújvárosi fiatalok tizenöt fős különítménnyel és két edzővel (Palkó Dorka, Halász Gyula) vettek részt a világbajnokságon, s közülük ketten örülhettek világbajnoki címnek, ugyanis Halász Márk a kapuban, míg Sándor Bence a mezőnyben nyújtott jó játékával járult hozzá a norvégok végső sikeréhez.

A szokás szerint remek hangulatú viadal után elégedetten értékelt Vladimir Babic főszervező is, aki azt is elárulta, hogy a túljelentkezés miatt jövőre kétnaposra bővítik az évről évre egyre népszerűbb tornát.

- Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az idei világbajnokságunk, meg tudtuk tartani azt a színvonalat, amit tavaly is hoztunk, s el is vártunk magunktól. A lényeg persze ma is az volt, hogy mindenki jól érezze magát, s a gyerekek sok meccset tudjanak játszani, a szülők és a fiatal jégkorongozók is elégedetten távozhattak Dunaújvárosból. Megvoltak azonban a tanulságai a rendezvénynek, ugyanis rengeteg jelentkezőnk volt idén, több mint amennyit be tudtunk fogadni, ezért úgy határoztunk, hogy jövőre kétnapos lesz a megméretés, s a februári válogatott szünetet kihasználva külön rendezzük meg az U9-es és az U10-es világbajnokságot: a tervek szerint szombaton az U9-esek játszanak majd, míg vasárnap az U10-eseken lesz a sor.

Az U10-es Gyerek Világbajnokság végeredménye: 1. Norvégia, 2. Franciaország, 3. Dánia, 4. Fehéroroszország, 5. Dél-Korea, 6. Szlovákia, 7. Finnország, 8. Németország, 9. Svédország, 10. Oroszország, 11. Egyesült Államok, 12. Magyarország, 13. Svájc, 14. Csehország, 15, Lettország, 16. Kanada.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.