A LEN Kupáért küzd a DUE-Maarks Graphics

Szárszó Lajos - 2018. április 13. 9:56

A LEN Kupa spanyolországi négyes fináléjában ugrik medencébe ma, illetve szombaton a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, melyre már a ma délutáni elődöntőben kőkemény feladat vár a házigazda Mataro ellen.

Kiváló formában utazott el a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapata a spanyolországi Mataróba, a női vízilabda LEN Kupa négyes döntőjébe, hiszen Mihók Attila tanítványai remek játékkal verték a BVSC együttesét az OBI elődöntőjében, amely egyben a döntőbe kerülést eredményezte. Azon a találkozón mindenki maximális koncentrációval játszott, melyre most is szükségük lesz a lányoknak, mivel a nemzetközi mezőnyben kiváló ellenfelek ellen kell megküzdeniük. A final fourban ugyanis a mieink mellett a spanyol Mataro, az olasz Plebiscito Padova, és a szinte világválogatottal megegyező dúsgazdag görög csapat, az Olympiacos Pireus szerepel. A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy a mieink a hazaiakkal, tehát a Mataróval csapnak össze az elődöntőben, amely igen nehéz ütközet lesz, tudtuk meg a vezetőedzőtől, Mihók Attilától.

- A Mataróról annyit tudunk, hogy igazán masszív csapat. Ezt tavaly megtapasztalta az UVSE is, mely az Euroliga négyes döntőjében tőlük vereséget szenvedve nem jutott a döntőbe. Ebből alaposan látszik, hogy milyen erősségű gárda ellen játsszunk ma. Némi információnk azért van róluk, mert tavaly két edzőmeccset játszottunk ellenük, de azokból most nem szabad kiindulnunk. Kiváló idegenlégiósokkal rendelkeznek, így a holland válogatott kapus, a brazil bekk, az új-zélandi center és egy angol balkezes, akinek a tudását támasztja alá, hogy nemrég honosították, de rajtuk kívül több spanyol válogatott is a csapat rendelkezésére áll. Két dologban bízom. Az első, hogy a mi játékstílusunk meglepetést okozhat nekik, a másik pedig, hogy a fizikai felkészültségünk és az a versenyrendszer, amiből mi érkezünk a mérkőzés második felében a javunkra döntheti el a találkozót. Az elsődleges célunk legyőzni a spanyolokat!

Képek: DO-archív

Mint azt Mihók Attila mondta, az elődöntő másik párharcát a Plebiscito Padova vívja az Olympiacos Pireus ellen, ahol, a tavalyi eredményeket nézve bármi megtörténhet.

- Az Euroliga négy közé jutásért tavaly a Padova az Olympiacos csapatával játszott. Mivel mindkét meccsen döntetlen eredmény született, így büntetőkkel dőlt el, ki juthat tovább. Ez okozta az olaszok kiesését. A görögök erejét jól mutatja, hogy ezt követően Euroliga döntőt játszottak, ahol hajszál választotta el őket attól, hogy ők legyenek a világ legjobb csapata, hiszen a Kirishivel szemben csupán ötméteresekkel vesztettek. Ha labdarúgásból hoznék hasonlatot, akkor azt mondanám, hogy az Olympiacos a sportág Real Madrid-ja. Számukra csakis a LEN Kupa megnyerése az elfogadható eredmény, ennek megfelelően őket tartom a másik elődöntő esélyesének.
A fentiek alapján biztosan állítható, hogy az idei szezon legnagyobb kihívása vár a DUE-Maarks Graphics csapatára, mely a mai napon csak arra fordítja energiáját, hogy megpróbálja legyőzni a spanyol Mataro gárdáját.  

A LEN Kupa négyes döntőjének programja

április 13.
Elődöntő 1.:
15.00 Plebiscito Padova (ITA) – Olympiacos Pireus (GRE)
Elődöntő 2.:
17.00 CN Mataro (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics

április 14.
11.30 Bronzmérkőzés
14.00 Döntő

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.