Dunaújváros Hetilap

A Májusi Mulatságtól a Rockmaratonig

Vass Ádám - 2018. április 4. 14:16

Lassan itt az ideje, hogy elkezdődjenek a szabadtéri nagyrendezvények is a városban, ezért Cserna Gábor polgármester irodájában fogadta Kiss Andrást, a helyi Tourinform iroda ügyvezetőjét és Kővári Dánielt, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökét, hogy egyeztessenek a programokról.

Dunaújváros immáron nagyon régóta, nagyon sok népszerű szabadidős programmal bír, ezek között vannak hagyományos, több ezer főt megmozgató események és vannak új, feltörekvő programok is. Mondta Cserna Gábor, városunk polgármestere szerda délután a polgármesteri tárgyalójában, ahol Kiss Andrást, a helyi Tourinform iroda ügyvezetőjét és Kővári Dánielt, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökét fogadta.

Varga Zoltán, a Rockmaraton főszervezője nem tudott jelen lenni a találkozón, ezért írásban küldte el a legújabb tudnivalókat a fesztiválról. Mindenekelőtt Dunaújváros idén is a biztos pont, méghozzá július 9-14 között. Elkészült a teljes program, huszonkét nemzetközi produkcióval, így érkezik többek közt a Cannibal Corpse, az Iced Earth, a Powerwolf, az Overkill és a Madball is. Mellettük természetesen fellépnek a legjobb hazai bandák, akik sosem maradhatnak ki a programból, mint például a Road, az Ossian, a Depresszió, vagy a Paddy and the Rats. Az elmúlt évekhez hasonlóan nem feledkeznek meg a szervezők a házigazdákról sem, így ez alkalommal is több dunaújvárosi zenekar adhat koncertet a színpadokon.

A DUDIK hagyományosan a nyári fesztiválszezon nyitása is egyben a dunaújvárosiak számára. Cserna Gábor polgármester elmondta, a rendezvényt önkormányzatunk, ahogy az előző években, úgy idén is az egyetem kérésének megfelelően költségvetési forrásból támogatni fogja, hiszen népszerű rendezvény, amire nem csak a városból, hanem az ország minden pontjáról érkeznek fiatalok.

A jubileumi tizedik DUDIK szervezésével kapcsolatban Kővári Dániel megemlítette, nagy erőkkel dolgoznak, hogy idén is megfelelően színvonalas és sikeres fesztivált tudjanak szervezni a város és a térség lakosságának. Ebben nagy segítséget kapnak a város önkormányzatától, a DVG Zrt.-től és a Dunaújvárosi Egyetemtől, akikkel a Hallgatói Önkormányzat közösen szervezi a programokat idén is. Ebben az évben június 13-16, szerda és szombat között kerül sor a rendezvényre az Alsó-Duna parton. Több újdonsággal is készülnek, például a labdarúgó világbajnokágra való tekintettel külön VB sátor is helyet kap a területen, de a szokásos elektronikus zenei sátor mellett még egy helyszínnel bővül a felhozatal, ahol kisebb zenekarok léphetnek majd fel. Idén több, mint negyven zenei program közül válogathatnak az érdeklődők, akiket a napokban folyamatosan jelentenek be a DUDIK facebook oldalán. Biztosan érkezik már többek közt a Vad Fruttik, a Bëlga, a Cloud 9+, a Fish!, és a legújabb, egyben talán legnagyobb név is, a Punnany Massif. A kemping változatlanul elérhető lesz ebben az évben is, a jegyértékesítés pedig a tervek szerint hamarosan elindul.

A városi nagyrendezvények közül az első a Májusi Mulatság lesz, méghozzá a szokásos április 30-május 1. időpontban, hétfőn és kedden. Kiss András, a helyi Tourinform iroda ügyvezetője elárulta, a majálisra újdonságként a gyerekek leendő nagy kedvence is érkezni fog, ami egy hatalmas kamion lesz, benne egy motorszimulátorral, amit ingyenesen kipróbálhatnak majd a Bíróság épülete előtt. Zenei programokban sem lesz hiány, az első nap este Roy és Ádám, a második nap zárásaként pedig az Ed Philips & the Memphis Patrol is érkezik a Városháza előtti térre. Közel két hétre rá, május 12-én ugyanitt rajtol el a Bringatúra, amivel kapcsolatban Kiss András kiemelte, rossz idő esetén csak az egy héttel későbbi, május 19.-i időpont jöhet szóba az ismétlésre, hiszen azt követően már a Parázs-Varázsra kerül sor, később pedig elkezdődik a nagyvenyimi és a mezőfalvi útszakasz teljes felújítása, ami lehetetlenné tenné a Bringatúra megszervezését. És ha már Parázs-Varázs, természetesen a város legnagyobb és legnépszerűbb eseménye is a szokásos időben várja majd a látogatókat. Ennek kapcsán az ügyvezető azt ígérte, mind a fiatalok, mind az idősebbek megtalálják a szabadidős és a zenei programok közt azokat, amik kedveznek nekik.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.