A tehetségek érdekében

2018. április 26. (csütörtök) 14:31 - Vass Ádám

Második alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát, hogy továbbképzési lehetőséget nyújtsanak a pedagógusoknak abban, miként segíthetik a tehetséges gyerekek fejlődését.

Ismét a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont szerdán a már második alkalommal megrendezett Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciának. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács és a a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja által szervezett előadássorozaton azoknak a pedagógusoknak tartottak továbbképzést, akik fontosnak tartják a tehetséges diákok segítését.

A megnyitón Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója köszöntötte az érdeklődőket és bemutatta az egyetem tehetséggondozási programját is, ami kiemelt téma az intézmény számára. Mint mondta, a nap folyamán mindannyian érdekes, széleskörű előadásokat hallhatnak a szakemberektől, többféle témában is, ami nagyban segítheti munkájukat.

Később Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója beszélt az előadások fontosságáról. Mint mondta, ez a nap a támogatásról és a segítségről szól, a tehetséggondozási feladatok pedig rendkívül sok tényezősek, a tanároknak pedig kiemelt szerepük van a tehetségek felfedezésében, támogatásában. Ezzel együtt pedig nem csak a család feladata a diákok felkarolása, hanem legalább annyira fontos az is, hogy az iskolában is nagy hangsúlyt fektessenek erre a területre. Éppen ezért a városban több intézményben is biztosítják a tanároknak, hogy megfelelő információkhoz, előadásokhoz jussanak, akiket szakmailag is igyekeznek mindenben támogatni.

Az előadások során a pedagógusok az eddig elért eredményekről is bővebb tájékoztatást kaphattak, de érkeztek előadók, akik a személyre szabott oktatásról, a különböző támogató programokról, projektekről beszéltek. A délutáni órákban két szekcióra osztották az érdeklődőket, akik külön hallhattak az óvodákban, általános iskolákban használt módszerekről és külön a közép- és felsőfokú oktatási intézményben zajló programokról. Míg előbbiben főleg a tudásfejlesztés és a tehetséggondozás állt a központban, utóbbiban inkább a szakmai sikerekre való felkészítés volt hangsúlyos.

A rovat további hírei: Oktatás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

Képességfejlesztés és tehetséggondozás

2018. október 18. (csütörtök)

A tehetséges fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megcsillogtathassák a bennük rejlő tudást, a problémákkal küszködő gyermekek felzárkóztatását pedig gyógypedagógusok segítik a Petőfi iskolában.

A pályaválasztás felé

A pályaválasztás felé

2018. október 18. (csütörtök)

A Budapesti Gazdasági Egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében - 16 középfokú oktatási intézmény részvételével - pályaorientációs programot indított még 2017-ben.

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

Felújítás az extra hosszú szünet alatt

2018. október 17. (szerda)

Rendkívüli munkanap-áthelyezéssel két hetes lesz az őszi szünet a Dózsa iskolában annak érdekében, hogy az energetikai felújítás részeként többek között kicserélhessék a bejárati ajtókat.

Kis pékek nagy napja a Móriczban

Kis pékek nagy napja a Móriczban

2018. október 16. (kedd)

Ma van a kenyér világnapja, melyet rendhagyó módon ünnepeltek meg a Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Széchenyi pékség munkatársai a gyerekek bevonásával.

Pályaorientációs nap a Dózsában

Pályaorientációs nap a Dózsában

2018. október 16. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az október 13-i szombati munkanapon a Dunaújvárosi Iparkamara támogatásával pályaorientációs napot tartottak, melyen az összes tanuló, vagyis 745 diák vett részt.

Dózsa iskolás vagyok!

Dózsa iskolás vagyok!

2018. október 16. (kedd)

Hétfőn a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában hivatalosan is az intézmény tanulóivá fogadták a legkisebbeket, vagyis az első osztályosokat. 

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).