A tehetségek érdekében

2018. április 26. (csütörtök) 14:31 - Vass Ádám

Második alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát, hogy továbbképzési lehetőséget nyújtsanak a pedagógusoknak abban, miként segíthetik a tehetséges gyerekek fejlődését.

Ismét a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont szerdán a már második alkalommal megrendezett Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciának. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács és a a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja által szervezett előadássorozaton azoknak a pedagógusoknak tartottak továbbképzést, akik fontosnak tartják a tehetséges diákok segítését.

A megnyitón Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója köszöntötte az érdeklődőket és bemutatta az egyetem tehetséggondozási programját is, ami kiemelt téma az intézmény számára. Mint mondta, a nap folyamán mindannyian érdekes, széleskörű előadásokat hallhatnak a szakemberektől, többféle témában is, ami nagyban segítheti munkájukat.

Később Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója beszélt az előadások fontosságáról. Mint mondta, ez a nap a támogatásról és a segítségről szól, a tehetséggondozási feladatok pedig rendkívül sok tényezősek, a tanároknak pedig kiemelt szerepük van a tehetségek felfedezésében, támogatásában. Ezzel együtt pedig nem csak a család feladata a diákok felkarolása, hanem legalább annyira fontos az is, hogy az iskolában is nagy hangsúlyt fektessenek erre a területre. Éppen ezért a városban több intézményben is biztosítják a tanároknak, hogy megfelelő információkhoz, előadásokhoz jussanak, akiket szakmailag is igyekeznek mindenben támogatni.

Az előadások során a pedagógusok az eddig elért eredményekről is bővebb tájékoztatást kaphattak, de érkeztek előadók, akik a személyre szabott oktatásról, a különböző támogató programokról, projektekről beszéltek. A délutáni órákban két szekcióra osztották az érdeklődőket, akik külön hallhattak az óvodákban, általános iskolákban használt módszerekről és külön a közép- és felsőfokú oktatási intézményben zajló programokról. Míg előbbiben főleg a tudásfejlesztés és a tehetséggondozás állt a központban, utóbbiban inkább a szakmai sikerekre való felkészítés volt hangsúlyos.

A rovat további hírei: Oktatás

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

Nyílt nap lesz a Gárdonyiban

2019. január 16. (szerda)

Január 22-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában Nyílt tanítási órák lesznek. Sok szeretettel várják a leendő első osztályosokat és szüleiket az intézményben. Ezen a napon bepillantást nyerhetnek a tanórákba és megismerkedhetnek a tanító nénikkel is. Az órák 8:00-10:00 között tekinthetők meg. Előtte 7:45-től egy rövid tájékoztatás lesz. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Felvételizők hétvégéje idén is

Felvételizők hétvégéje idén is

2019. január 16. (szerda)

Idén is megrendezi a Diákhitel Központ a felvételizők hétvégéjét. Január 19-én és 20-án az érdeklődő diákok, szülők és tanárok a www.felvetelizz.hu oldalon a felvételi eljárás folyamatáról vagy a pályaválasztás dilemmáiról faggathatják a téma szakértőit, illetve hallgathatják meg előadásaikat számítógépen vagy mobiltelefonon. 

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

A Lorántffy iskola is megtartotta szalagavatóját

2019. január 12. (szombat)

A Lorántffy iskola végzősei is ruhájukra tűzték a szalagot, ami emlékezteti őket arra, hogy nemsokára az érettségi nehézségeivel is kell szembe kell nézniük.

Itt a felvételi jelentkezés ideje

Itt a felvételi jelentkezés ideje

2018. december 21. (péntek)

Csütörtökön indul a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, ekkortól február 15-éig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Gyógyító karácsonyfák

Gyógyító karácsonyfák

2018. december 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában az idén már 21. alkalommal rendezték meg a karácsonyfa díszítő versenyt.

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

A Dunaferr iskola végzősei is feltűzték a szalagot

2018. december 15. (szombat)

Lezajlott a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaferr iskola szalagtűző ünnepsége, tehát péntektől a suli kilenc végzős osztályának diákjai büszkén feszíthetnek kabátjukon a szalaggal egészen az érettségiig.

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.