A tehetségek érdekében

2018. április 26. (csütörtök) 14:31 - Vass Ádám

Második alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát, hogy továbbképzési lehetőséget nyújtsanak a pedagógusoknak abban, miként segíthetik a tehetséges gyerekek fejlődését.

Ismét a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont szerdán a már második alkalommal megrendezett Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciának. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács és a a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja által szervezett előadássorozaton azoknak a pedagógusoknak tartottak továbbképzést, akik fontosnak tartják a tehetséges diákok segítését.

A megnyitón Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója köszöntötte az érdeklődőket és bemutatta az egyetem tehetséggondozási programját is, ami kiemelt téma az intézmény számára. Mint mondta, a nap folyamán mindannyian érdekes, széleskörű előadásokat hallhatnak a szakemberektől, többféle témában is, ami nagyban segítheti munkájukat.

Később Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója beszélt az előadások fontosságáról. Mint mondta, ez a nap a támogatásról és a segítségről szól, a tehetséggondozási feladatok pedig rendkívül sok tényezősek, a tanároknak pedig kiemelt szerepük van a tehetségek felfedezésében, támogatásában. Ezzel együtt pedig nem csak a család feladata a diákok felkarolása, hanem legalább annyira fontos az is, hogy az iskolában is nagy hangsúlyt fektessenek erre a területre. Éppen ezért a városban több intézményben is biztosítják a tanároknak, hogy megfelelő információkhoz, előadásokhoz jussanak, akiket szakmailag is igyekeznek mindenben támogatni.

Az előadások során a pedagógusok az eddig elért eredményekről is bővebb tájékoztatást kaphattak, de érkeztek előadók, akik a személyre szabott oktatásról, a különböző támogató programokról, projektekről beszéltek. A délutáni órákban két szekcióra osztották az érdeklődőket, akik külön hallhattak az óvodákban, általános iskolákban használt módszerekről és külön a közép- és felsőfokú oktatási intézményben zajló programokról. Míg előbbiben főleg a tudásfejlesztés és a tehetséggondozás állt a központban, utóbbiban inkább a szakmai sikerekre való felkészítés volt hangsúlyos.

A rovat további hírei: Oktatás

Csillog-villog a Vasvári

Csillog-villog a Vasvári

2018. május 20. (vasárnap)

A Vasvári Pál Általános Iskola energetikai felújítása a végéhez ért, majdnem az egész 2017-18-as tanévet felölelte. A régi ablakokat újakra cserélték, emellett szigetelést is kapott az épület.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2018. május 17. (csütörtök)

Már nyolcadik alkalommal hirdette meg a Dunaújvárosi Egyetem a házi tudományos szakmai konferenciáját, amin a hallgatók adhatták elő saját tanulmányaikat és kutatásaikat.

Országos siker a Dózsa iskolában

Országos siker a Dózsa iskolában

2018. május 16. (szerda)

Kimagasló eredményt ért el a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája elnevezésű versenyen Borsodi Zselyke, a Dózsa György Általános Iskola tanulója.

A tehetségek csiszolásáért

A tehetségek csiszolásáért

2018. május 15. (kedd)

Az idei tanévre 1.400.000 Ft-ot nyert el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

Kalandorkodtak a kockákon

Kalandorkodtak a kockákon

2018. május 14. (hétfő)

Hatvanhét általános iskolás korú ifjú sakkozó nevezett a Petőfi Kupára. Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Petőfi iskolában ezt a nagyszabású sakk kupát a Bástya Sakkegyesület vezetésével és az önkormányzat támogatásával. 

Hatvan éve tanítanak e falak között

Hatvan éve tanítanak e falak között

2018. május 13. (vasárnap)

A kerek évforduló alkalmából volt ságvárisok találkoztak az iskolában, hogy együtt nosztalgiázzanak, beszélgessenek és felelevenítsék a szép emlékeket.

Az igen vagy a nem határoz meg minket

Az igen vagy a nem határoz meg minket

2018. május 11. (péntek)

A döntés a legfontosabb az életben. Erre hívta fel a Rudas iskola diákjainak figyelmét Tamás Róbert és Kovács Ferenc, akik a kábítószernek hátat fordítva tartanak prevenciós előadást a diákoknak.