A tehetségek érdekében

2018. április 26. (csütörtök) 14:31 - Vass Ádám

Második alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát, hogy továbbképzési lehetőséget nyújtsanak a pedagógusoknak abban, miként segíthetik a tehetséges gyerekek fejlődését.

Ismét a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont szerdán a már második alkalommal megrendezett Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciának. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács és a a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja által szervezett előadássorozaton azoknak a pedagógusoknak tartottak továbbképzést, akik fontosnak tartják a tehetséges diákok segítését.

A megnyitón Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója köszöntötte az érdeklődőket és bemutatta az egyetem tehetséggondozási programját is, ami kiemelt téma az intézmény számára. Mint mondta, a nap folyamán mindannyian érdekes, széleskörű előadásokat hallhatnak a szakemberektől, többféle témában is, ami nagyban segítheti munkájukat.

Később Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója beszélt az előadások fontosságáról. Mint mondta, ez a nap a támogatásról és a segítségről szól, a tehetséggondozási feladatok pedig rendkívül sok tényezősek, a tanároknak pedig kiemelt szerepük van a tehetségek felfedezésében, támogatásában. Ezzel együtt pedig nem csak a család feladata a diákok felkarolása, hanem legalább annyira fontos az is, hogy az iskolában is nagy hangsúlyt fektessenek erre a területre. Éppen ezért a városban több intézményben is biztosítják a tanároknak, hogy megfelelő információkhoz, előadásokhoz jussanak, akiket szakmailag is igyekeznek mindenben támogatni.

Az előadások során a pedagógusok az eddig elért eredményekről is bővebb tájékoztatást kaphattak, de érkeztek előadók, akik a személyre szabott oktatásról, a különböző támogató programokról, projektekről beszéltek. A délutáni órákban két szekcióra osztották az érdeklődőket, akik külön hallhattak az óvodákban, általános iskolákban használt módszerekről és külön a közép- és felsőfokú oktatási intézményben zajló programokról. Míg előbbiben főleg a tudásfejlesztés és a tehetséggondozás állt a központban, utóbbiban inkább a szakmai sikerekre való felkészítés volt hangsúlyos.

A rovat további hírei: Oktatás

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

Szabó Magda lesz a Szilágyiból

2018. augusztus 08. (szerda)

Mint arról már beszámoltunk, a Szilágyi Erzsébet Általános református iskola lesz. A tantestület döntése alapján, az iskola felveszi Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő, műfordító nevét, tehát szeptembertől a Szilágyi iskola immár Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye lesz.

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

2018. augusztus 07. (kedd)

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

A Dózsa iskola felújítása következik

A Dózsa iskola felújítása következik

2018. augusztus 04. (szombat)

Az önkormányzat három általános iskola energetikai felújítására nyert támogatást. Elsőször a Vasvári iskolát korszerűsítették 303 millió forintból, aztán végeztek a Petőfi iskola teljes energetikai felújításával, amely beruházás 259 millió forintból valósult meg. Most pedig a Dózsa iskolán a sor.

Adományokból épül a terápiás szoba

Adományokból épül a terápiás szoba

2018. augusztus 02. (csütörtök)

A tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre már átadhatják az új terápiás szobát a Móra iskolában. Ez egy olyan terápiás, relaxációs, készségfejlesztő helyiség, amelynek eszközeivel a gyerekek érzékszerveire hatnak.

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

Hétfő éjfélig lehet pótfelvételire jelentkezni

2018. augusztus 01. (szerda)

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

Kezdik a tankönyvek kiszállítását

2018. július 31. (kedd)

Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Indul az újabb diplomamentő csomag

Indul az újabb diplomamentő csomag

2018. július 30. (hétfő)

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések - mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  (Emmi)felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.