Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Boldog hetedik születésnapot, Kaptár!

2018. április 12. (csütörtök) 8:04 - Vass Ádám

A város legnépszerűbb élőzenés szórakozóhelye már elsős általános iskolás is lehetne, de ilyen rossz gyereket sehová nem vennének fel, hiszen folyton hangoskodik és más sem számít neki, csak hogy mindig bulizzon.

Hétvégén újra Kaptár Fesztivál a város nagyjából egyetlen underground, töretlenül és folyamatosan működő, főleg élőzenés szórakozóhelyén, ami a mai napig közkedvelt célpontja a kikapcsolódni vágyó fiataloknak és idősebbeknek. A Kaptár hét éve, pontosan 2011. április 16-án, délután 16:00-kor nyitotta meg kapuit. Ez alatt a hét év alatt több mint ezer zenekar adott több ezer koncertet, köztük olyan nevek, mint a P. Mobil, az Aurora, a Junkies vagy éppen az Akela. Számtalan stílusban szerveznek mind a mai napig koncerteket és bulikat, és mindig nyitottak az új dolgokra is, legyen az hip-hop vagy éppen drum and bass buli, nem beszélve a rengeteg, nem zenei programról, játékokról, sportközvetítésekről és jótékonysági akciókról. Ebben az évben már harmadjára ünnepelhetjük közösen a szülinapot, ezúttal is két napon át. A Kaptár Fesztivállal szeretne a klub köszönetet mondani a helyi zenekarok nevében is a közönségnek, a városiaknak.

Tóth ’Töki’ Zoltán programszervező elmondta, idén sem lesz ez másképp. Tizennégy helyi zenekar és az országosan ismert és elismert Fish! részvételével április 13-án és 14-én megrendezésre kerül a III. Kaptár Fesztivál. A rendezvényre nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A koncerteken kívül, néhány vagány italakció és off-program is terítékre kerül majd, a belépés pedig teljesen ingyenes lesz.

Pénteken este hatkor nyílik a kapu, héttől pedig száz ingyen korsó jár a leggyorsabbaknak. Aztán kezdődik a hajnalig tartó buli. Fél nyolctól egyig olyan zenekarok lépnek fel, mint a Ragadozók, a The Morning Star, a Morhord, vagy a Wrong Side. Szombaton korábban indul minden, hiszen már négykor várják az előző nap után természetesen frissen, üdén érkező vendégeket. Ők ötkor száz korsó ingyen sör segítségével ébredhetnek fel, hogy aztán fél héttől kezdődjön minden elölről, csak kicsit nagyobb lendülettel. Elsőként Dalai Dávid lép fel, majd a Látványnépség, később a Pop Mockup és a Névtelen utca. Fél tízkor a Pentele Ska Klub mozgatja meg a közönséget, majd következik a hétvége sztárfellépője, a Fish!, akik a DUDIK előtt emlékeztetnek mindenkit arra, miét ők az egyik legnépszerűbb hard-pop zenekar az országban. A cseppet sem visszafogott levezetésért a Nilpop és a Wolves on the Moon felel majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Ha Velence, akkor EFOTT

Ha Velence, akkor EFOTT

2018. július 10. (kedd)

Július 10-16. között a szervezők csordultig töltik a Velencei-tó partját programokkal, a Csak szabadon... életérzésnek kedvezve. A különleges élményekkel készülő Civil Tér, a turisztikai, kulturális és sport lehetőségek várhatóan teltházas érdeklődést hoznak. Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar sztárok koncertjei mellett biztosan nem lehet majd unatkozni az idei EFOTT-on.

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. július 09. (hétfő)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Két Farkassal tért vissza a Jazzy Stripe

Két Farkassal tért vissza a Jazzy Stripe

2018. július 07. (szombat)

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatóiból verbuválódott Jazzy Stripe szinte napra pontosan egy éve koncertezett Dunaújvárosban, a Művész Presszó színpadán.

Frenk itthon is odatette magát

Frenk itthon is odatette magát

2018. július 02. (hétfő)

Amíg a foci Vb meccsei pörögtek Oroszországban, addig Frenk hazajött Dunaújvárosba egy remek koncertet adott a Petőfi Művészeti Ligetben. 

Gastroblues Pakson

Gastroblues Pakson

2018. július 02. (hétfő)

Koncertekkel, főzőversennyel, tradicionális magyar ételek és italok bemutatójával, valamint külföldi és magyar előadókkal várja a blues, dzsessz és rock zene kedvelőit július 2. és 8. között a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.

Falvédők a vukovári magyaroktól

Falvédők a vukovári magyaroktól

2018. június 30. (szombat)

Újabb kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban, ezúttal testvérvárosunkból, Vukovárról érkeztek a kiállítás darabjai, melynek mindegyikét kézzel készítették a vukovári magyarok.

Ujjé! A Ligetben nagyszerű!

Ujjé! A Ligetben nagyszerű!

2018. június 25. (hétfő)

Főként gyermekeknek szóló programokkal indult a Petőfi Művészeti Liget idei programja, mostantól kezdve július végéig heti három estén várja a zenekedvelőket a tér.