Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Boldog hetedik születésnapot, Kaptár!

2018. április 12. (csütörtök) 8:04 - Vass Ádám

A város legnépszerűbb élőzenés szórakozóhelye már elsős általános iskolás is lehetne, de ilyen rossz gyereket sehová nem vennének fel, hiszen folyton hangoskodik és más sem számít neki, csak hogy mindig bulizzon.

Hétvégén újra Kaptár Fesztivál a város nagyjából egyetlen underground, töretlenül és folyamatosan működő, főleg élőzenés szórakozóhelyén, ami a mai napig közkedvelt célpontja a kikapcsolódni vágyó fiataloknak és idősebbeknek. A Kaptár hét éve, pontosan 2011. április 16-án, délután 16:00-kor nyitotta meg kapuit. Ez alatt a hét év alatt több mint ezer zenekar adott több ezer koncertet, köztük olyan nevek, mint a P. Mobil, az Aurora, a Junkies vagy éppen az Akela. Számtalan stílusban szerveznek mind a mai napig koncerteket és bulikat, és mindig nyitottak az új dolgokra is, legyen az hip-hop vagy éppen drum and bass buli, nem beszélve a rengeteg, nem zenei programról, játékokról, sportközvetítésekről és jótékonysági akciókról. Ebben az évben már harmadjára ünnepelhetjük közösen a szülinapot, ezúttal is két napon át. A Kaptár Fesztivállal szeretne a klub köszönetet mondani a helyi zenekarok nevében is a közönségnek, a városiaknak.

Tóth ’Töki’ Zoltán programszervező elmondta, idén sem lesz ez másképp. Tizennégy helyi zenekar és az országosan ismert és elismert Fish! részvételével április 13-án és 14-én megrendezésre kerül a III. Kaptár Fesztivál. A rendezvényre nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A koncerteken kívül, néhány vagány italakció és off-program is terítékre kerül majd, a belépés pedig teljesen ingyenes lesz.

Pénteken este hatkor nyílik a kapu, héttől pedig száz ingyen korsó jár a leggyorsabbaknak. Aztán kezdődik a hajnalig tartó buli. Fél nyolctól egyig olyan zenekarok lépnek fel, mint a Ragadozók, a The Morning Star, a Morhord, vagy a Wrong Side. Szombaton korábban indul minden, hiszen már négykor várják az előző nap után természetesen frissen, üdén érkező vendégeket. Ők ötkor száz korsó ingyen sör segítségével ébredhetnek fel, hogy aztán fél héttől kezdődjön minden elölről, csak kicsit nagyobb lendülettel. Elsőként Dalai Dávid lép fel, majd a Látványnépség, később a Pop Mockup és a Névtelen utca. Fél tízkor a Pentele Ska Klub mozgatja meg a közönséget, majd következik a hétvége sztárfellépője, a Fish!, akik a DUDIK előtt emlékeztetnek mindenkit arra, miét ők az egyik legnépszerűbb hard-pop zenekar az országban. A cseppet sem visszafogott levezetésért a Nilpop és a Wolves on the Moon felel majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Színek mindenütt

Színek mindenütt

2018. szeptember 21. (péntek)

Alig egy évvel azután, hogy komolyabban is elkezdett foglalkozni az olajfestészettel, Tubáné Berecki Izabella már önálló kiállításon vehetett részt a Sándor Frigyes Zeneiskolában.

Deák Bill '70

Deák Bill '70

2018. szeptember 19. (szerda)

Hetvenedik születésnapját, öt évtizedes pályáját ünnepli Deák Bill Gyula november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

Nyílt próbától a kocsmakvízig

Nyílt próbától a kocsmakvízig

2018. szeptember 19. (szerda)

Több színes programot, egyebek mellett nyílt próbát, közös táncolást és éneklést, kocsmakvízt és kulisszajárásokat kínál a Színházak éjszakája szeptember 22-én a Bartókban.

A hadsereg története testközelből

A hadsereg története testközelből

2018. szeptember 17. (hétfő)

Elkezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai városunkban. A Dunaújvárosi Egyetemen a csütörtöki tematikus nap előtt egy másik program is várta az érdeklődőket, méghozzá egy vándorkiállítás a honvédség történetéről.

Találkozás a templom történetével

Találkozás a templom történetével

2018. szeptember 15. (szombat)

A Dunaújváros Római Katolikus Egyházközség két temploma már a város történelmének részei. Szombaton a Nyitott templomok napja országos rendezvényéhez csatlakozva bárki megismerhette ennek a két épületnek a titkait.

Festmények a művésztől, fotók a művészről

Festmények a művésztől, fotók a művészről

2018. szeptember 15. (szombat)

Pleidell János emlékkiállítása péntektől egy hónapig látható az Intercisa Múzeumban, a tárlaton azonban nem csak a művész képeit, hanem a róla készült fotókat is megtekinthetik az érdeklődők.

Mese-mese mátka

Mese-mese mátka

2018. szeptember 14. (péntek)

A CsupaCsoda Birodalom az MMK-ban-Népmesepont vetélkedőt hirdet a dunaújvárosi és Dunaújváros környéki általános iskolák 3-4. osztályos alsó tagozatos tanulói számára.