Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Boldog hetedik születésnapot, Kaptár!

2018. április 12. (csütörtök) 8:04 - Vass Ádám

A város legnépszerűbb élőzenés szórakozóhelye már elsős általános iskolás is lehetne, de ilyen rossz gyereket sehová nem vennének fel, hiszen folyton hangoskodik és más sem számít neki, csak hogy mindig bulizzon.

Hétvégén újra Kaptár Fesztivál a város nagyjából egyetlen underground, töretlenül és folyamatosan működő, főleg élőzenés szórakozóhelyén, ami a mai napig közkedvelt célpontja a kikapcsolódni vágyó fiataloknak és idősebbeknek. A Kaptár hét éve, pontosan 2011. április 16-án, délután 16:00-kor nyitotta meg kapuit. Ez alatt a hét év alatt több mint ezer zenekar adott több ezer koncertet, köztük olyan nevek, mint a P. Mobil, az Aurora, a Junkies vagy éppen az Akela. Számtalan stílusban szerveznek mind a mai napig koncerteket és bulikat, és mindig nyitottak az új dolgokra is, legyen az hip-hop vagy éppen drum and bass buli, nem beszélve a rengeteg, nem zenei programról, játékokról, sportközvetítésekről és jótékonysági akciókról. Ebben az évben már harmadjára ünnepelhetjük közösen a szülinapot, ezúttal is két napon át. A Kaptár Fesztivállal szeretne a klub köszönetet mondani a helyi zenekarok nevében is a közönségnek, a városiaknak.

Tóth ’Töki’ Zoltán programszervező elmondta, idén sem lesz ez másképp. Tizennégy helyi zenekar és az országosan ismert és elismert Fish! részvételével április 13-án és 14-én megrendezésre kerül a III. Kaptár Fesztivál. A rendezvényre nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A koncerteken kívül, néhány vagány italakció és off-program is terítékre kerül majd, a belépés pedig teljesen ingyenes lesz.

Pénteken este hatkor nyílik a kapu, héttől pedig száz ingyen korsó jár a leggyorsabbaknak. Aztán kezdődik a hajnalig tartó buli. Fél nyolctól egyig olyan zenekarok lépnek fel, mint a Ragadozók, a The Morning Star, a Morhord, vagy a Wrong Side. Szombaton korábban indul minden, hiszen már négykor várják az előző nap után természetesen frissen, üdén érkező vendégeket. Ők ötkor száz korsó ingyen sör segítségével ébredhetnek fel, hogy aztán fél héttől kezdődjön minden elölről, csak kicsit nagyobb lendülettel. Elsőként Dalai Dávid lép fel, majd a Látványnépség, később a Pop Mockup és a Névtelen utca. Fél tízkor a Pentele Ska Klub mozgatja meg a közönséget, majd következik a hétvége sztárfellépője, a Fish!, akik a DUDIK előtt emlékeztetnek mindenkit arra, miét ők az egyik legnépszerűbb hard-pop zenekar az országban. A cseppet sem visszafogott levezetésért a Nilpop és a Wolves on the Moon felel majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Egy kötet az életről, hazáról

Egy kötet az életről, hazáról

2019. március 21. (csütörtök)

A székesfehérvári Vörösmarty Társaság tagja, P. Maklári Éva érkezett szerdán délután városunkba, hogy bemutassa legújabb kötetét, ami verseket és novellákat egyaránt tartalmaz.

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

Újabb díjnyertes darab van készülőben?

2019. március 20. (szerda)

Pár hete derült ki, hogy a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók színház koprodukciójában készült Ványa bácsi is jelölt a legjobb előadások közt, máris itt a következő esélyes, a Társak, Sipos Imre rendezésében.

Ünnepi előadással készül a Bartók

Ünnepi előadással készül a Bartók

2019. március 14. (csütörtök)

Március 15-én este újabb történelmi ihletésű darabbal ünnepel a Bartók színház. A fókuszban viszont ezúttal a helyi kötődésű Rosti Pál és az ő kalandos élettörténete a XIX. századból.

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök)

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Újra a POSZT-on a Bartók

Újra a POSZT-on a Bartók

2019. március 12. (kedd)

Tizennégy produkció - köztük a Bartók koprodukciója - kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kedden nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

2019. március 12. (kedd)

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkásművelődési Központban. Hétfő délutántól egy héten át lengyel retró propaganda plakátokat láthatnak az érdeklődők.

Generációk hangversenye

Generációk hangversenye

2019. március 09. (szombat)

Harmadik alkalommal rendezett emlékhangversenyt a Móricz iskola. Ezúttal Bárdos Lajos zeneszerző, zenetudós műveiből adtak elő műveket a város kórusai.