Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Boldog hetedik születésnapot, Kaptár!

2018. április 12. (csütörtök) 8:04 - Vass Ádám

A város legnépszerűbb élőzenés szórakozóhelye már elsős általános iskolás is lehetne, de ilyen rossz gyereket sehová nem vennének fel, hiszen folyton hangoskodik és más sem számít neki, csak hogy mindig bulizzon.

Hétvégén újra Kaptár Fesztivál a város nagyjából egyetlen underground, töretlenül és folyamatosan működő, főleg élőzenés szórakozóhelyén, ami a mai napig közkedvelt célpontja a kikapcsolódni vágyó fiataloknak és idősebbeknek. A Kaptár hét éve, pontosan 2011. április 16-án, délután 16:00-kor nyitotta meg kapuit. Ez alatt a hét év alatt több mint ezer zenekar adott több ezer koncertet, köztük olyan nevek, mint a P. Mobil, az Aurora, a Junkies vagy éppen az Akela. Számtalan stílusban szerveznek mind a mai napig koncerteket és bulikat, és mindig nyitottak az új dolgokra is, legyen az hip-hop vagy éppen drum and bass buli, nem beszélve a rengeteg, nem zenei programról, játékokról, sportközvetítésekről és jótékonysági akciókról. Ebben az évben már harmadjára ünnepelhetjük közösen a szülinapot, ezúttal is két napon át. A Kaptár Fesztivállal szeretne a klub köszönetet mondani a helyi zenekarok nevében is a közönségnek, a városiaknak.

Tóth ’Töki’ Zoltán programszervező elmondta, idén sem lesz ez másképp. Tizennégy helyi zenekar és az országosan ismert és elismert Fish! részvételével április 13-án és 14-én megrendezésre kerül a III. Kaptár Fesztivál. A rendezvényre nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A koncerteken kívül, néhány vagány italakció és off-program is terítékre kerül majd, a belépés pedig teljesen ingyenes lesz.

Pénteken este hatkor nyílik a kapu, héttől pedig száz ingyen korsó jár a leggyorsabbaknak. Aztán kezdődik a hajnalig tartó buli. Fél nyolctól egyig olyan zenekarok lépnek fel, mint a Ragadozók, a The Morning Star, a Morhord, vagy a Wrong Side. Szombaton korábban indul minden, hiszen már négykor várják az előző nap után természetesen frissen, üdén érkező vendégeket. Ők ötkor száz korsó ingyen sör segítségével ébredhetnek fel, hogy aztán fél héttől kezdődjön minden elölről, csak kicsit nagyobb lendülettel. Elsőként Dalai Dávid lép fel, majd a Látványnépség, később a Pop Mockup és a Névtelen utca. Fél tízkor a Pentele Ska Klub mozgatja meg a közönséget, majd következik a hétvége sztárfellépője, a Fish!, akik a DUDIK előtt emlékeztetnek mindenkit arra, miét ők az egyik legnépszerűbb hard-pop zenekar az országban. A cseppet sem visszafogott levezetésért a Nilpop és a Wolves on the Moon felel majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Küszöbön az újabb közönségsiker

Küszöbön az újabb közönségsiker

2018. december 10. (hétfő)

Megkezdődtek a Bartók színház következő előadásának, a Twist Olivérnek az olvasópróbái, amivel folytatódik a Valahol Európábannal megkezdett hagyomány, vagyis helyi gyerekszereplők alakítják majd a főbb szerepeket.

Már ég a remény gyertyája is

Már ég a remény gyertyája is

2018. december 10. (hétfő)

Advent második vasárnapján is várták az érdeklődőket a főtéren zajló Adventi Forgatagra. Az öt órakor kezdődő ökumenikus ima követően meggyújtották a második gyertyát is, majd folytatódtak a színpadi programok.

Bejött a Bartók merész húzása

Bejött a Bartók merész húzása

2018. december 07. (péntek)

Hiába készült Tamási Áron egyik legizgalmasabb regényéből és hiába nyújt minden korosztálynak kellemes élményt a Jégtörő Mátyás, nem volt egyértelműen sikerre ítélve a Bartók legújabb előadása. A bonyolult technika és a díszlet pedig feladta a leckét az alkotóknak, de bejött a számításuk, hatalmas ováció fogadta őket a premier után.

Fadíszítés együtt a diákokkal

Fadíszítés együtt a diákokkal

2018. december 05. (szerda)

Kedves hagyomány, hogy az Arany János Általános iskola rajztagozatos diákjai december elején feldíszítik a Bartók színház karácsonyfáját.

Nagy dobásra készül a Bartók színház

Nagy dobásra készül a Bartók színház

2018. december 05. (szerda)

Hatalmas fába vágta a fejszéjét a Bartók színház társulata és Őze Áron igazgató, akik arra vállalkoztak, hogy elsőként állítják színpadra Tamási Áron Jégtörő Mátyás című regényét december 7-én, pénteken.

Advent a felkészülés ideje

Advent a felkészülés ideje

2018. december 02. (vasárnap)

Advent első vasárnapja van, ma kezdődik a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények böjttel, bűnbánattal és jócselekedetekkel is készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Újabb öt évre Farkas Lajos lesz a múzeum igazgatója

Újabb öt évre Farkas Lajos lesz a múzeum igazgatója

2018. november 28. (szerda)

A kinevezési határidő lejárta miatt pályázatot írtak ki az Intercisa Múzeum igazgatói feladatainak ellátására. Erre a jelenlegi vezető, Farkas Lajos pályázott.