Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Boldog hetedik születésnapot, Kaptár!

2018. április 12. (csütörtök) 8:04 - Vass Ádám

A város legnépszerűbb élőzenés szórakozóhelye már elsős általános iskolás is lehetne, de ilyen rossz gyereket sehová nem vennének fel, hiszen folyton hangoskodik és más sem számít neki, csak hogy mindig bulizzon.

Hétvégén újra Kaptár Fesztivál a város nagyjából egyetlen underground, töretlenül és folyamatosan működő, főleg élőzenés szórakozóhelyén, ami a mai napig közkedvelt célpontja a kikapcsolódni vágyó fiataloknak és idősebbeknek. A Kaptár hét éve, pontosan 2011. április 16-án, délután 16:00-kor nyitotta meg kapuit. Ez alatt a hét év alatt több mint ezer zenekar adott több ezer koncertet, köztük olyan nevek, mint a P. Mobil, az Aurora, a Junkies vagy éppen az Akela. Számtalan stílusban szerveznek mind a mai napig koncerteket és bulikat, és mindig nyitottak az új dolgokra is, legyen az hip-hop vagy éppen drum and bass buli, nem beszélve a rengeteg, nem zenei programról, játékokról, sportközvetítésekről és jótékonysági akciókról. Ebben az évben már harmadjára ünnepelhetjük közösen a szülinapot, ezúttal is két napon át. A Kaptár Fesztivállal szeretne a klub köszönetet mondani a helyi zenekarok nevében is a közönségnek, a városiaknak.

Tóth ’Töki’ Zoltán programszervező elmondta, idén sem lesz ez másképp. Tizennégy helyi zenekar és az országosan ismert és elismert Fish! részvételével április 13-án és 14-én megrendezésre kerül a III. Kaptár Fesztivál. A rendezvényre nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. A koncerteken kívül, néhány vagány italakció és off-program is terítékre kerül majd, a belépés pedig teljesen ingyenes lesz.

Pénteken este hatkor nyílik a kapu, héttől pedig száz ingyen korsó jár a leggyorsabbaknak. Aztán kezdődik a hajnalig tartó buli. Fél nyolctól egyig olyan zenekarok lépnek fel, mint a Ragadozók, a The Morning Star, a Morhord, vagy a Wrong Side. Szombaton korábban indul minden, hiszen már négykor várják az előző nap után természetesen frissen, üdén érkező vendégeket. Ők ötkor száz korsó ingyen sör segítségével ébredhetnek fel, hogy aztán fél héttől kezdődjön minden elölről, csak kicsit nagyobb lendülettel. Elsőként Dalai Dávid lép fel, majd a Látványnépség, később a Pop Mockup és a Névtelen utca. Fél tízkor a Pentele Ska Klub mozgatja meg a közönséget, majd következik a hétvége sztárfellépője, a Fish!, akik a DUDIK előtt emlékeztetnek mindenkit arra, miét ők az egyik legnépszerűbb hard-pop zenekar az országban. A cseppet sem visszafogott levezetésért a Nilpop és a Wolves on the Moon felel majd.

A rovat további hírei: Kultúra

Újra a mozikban a SZAFFI

Újra a mozikban a SZAFFI

2018. április 25. (szerda)

A Jókai Mór kisregényéből készült felejthetetlen rajzfilm, a nemes úrfi és a török pasa lányának szívmelengető története 21. századi kép- és hangminőségben lesz ismét látható. Dargay Attila digitálisan restaurált egész estés rajzfilmklasszikusát május 3-tól vetítik országszerte a KEDD Animációs Stúdió forgalmazásában.

Közönségtalálkozóval egybekötve mutatják be a nálunk fogatott filmet

Közönségtalálkozóval egybekötve mutatják be a nálunk fogatott filmet

2018. április 24. (kedd)

Másfél évvel ezelőtt Dunaújvárosban forgott Bogdán Árpád rendező második nagyjátékfilmje, a Genezis, amit már a Berlini Filmfesztiválon is bemutattak. Városunkban május 2-án, szerdán este egy közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítésen láthatjuk.

Egy hét a zene tiszteletéért

Egy hét a zene tiszteletéért

2018. április 24. (kedd)

Elkezdődött a Sándor Frigyes Hét, így minden nap különleges koncertek várják a klasszikus zene kedvelőit a zeneiskolában, pénteken pedig átadják az idei Sándor Frigyes díjat is.

Már a mozikban az Újvárosban forgatott film

Már a mozikban az Újvárosban forgatott film

2018. április 22. (vasárnap)

A közelmúltban Dunaújvárosban forgatott Bogdán Árpád rendező, akinek az így elkészült Genezis című filmjét Berlinben, a Berlinale Panorama Special szekciójában is bemutatták. A Genezis című film (ajánlott nézői korhatár 16 év) a 2008-2009-es romagyilkosságok témájával foglalkozik. 

Jazz magyarul , spanyolul és portugálul

Jazz magyarul , spanyolul és portugálul

2018. április 21. (szombat)

Rendhagyó koncertre várta közönségét a Művész Jazz Presszó pénteken este. A Kalmár Panni Fado Project látogatott Dunaújvárosba, amely formáció nem szokványos módom közelít az elvont műfajhoz. 

Vizuális játékosság

Vizuális játékosság

2018. április 19. (csütörtök)

Egy művész házaspár érkezett Dunaújvárosba azzal a céllal, hogy sajátos absztrakt világukat osszák meg a Bartók színházba látogató érdeklődőkkel.

Bartókos vendégjáték Pécsen

Bartókos vendégjáték Pécsen

2018. április 17. (kedd)

Tizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a hatodik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.