Dunaújváros Hetilap

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek) 7:42 - doszerk

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

Immár 14. alkalommal szervezik meg Dunaújváros önkormányzatának égisze alatt működő nagy sikerű Családi Hétvégét május utolsó hétvégéjén. Az évek során igazi remekbe szabott fesztivállá nőtte ki magát rendezvény, amelyet mindig a résztvevők igénye, kérése mentén bővítették, alakították tovább. Az első nap koncertek sora várja a kilátogatókat az Alsó Duna-parton. Másnap a gasztronómia veszi át a központi szerepet egy fergeteges össznépi sütögetéssel, a harmadik napon pedig a gyerekek kerülnek reflektorfénybe.

Cserna Gábor elmondta, a helyi Tourinform iroda által szervezett háromnapos programra az önkormányzat idén 16 millió forint támogatást biztosított, és további kétmillió forinttal támogatták az esélyegyenlőségi nap megszervezését. Ezen kívül valamennyi támogatónak köszönik a segítséget.  A polgármester arról is szólt, hogy a Parázs Varázsra mind a 320 asztalt elkelt, ez közel négyezer embert jelent, nem beszélve még a kilátogatókról, így összességében tízezres látogatottsággal bír a Nagy Családi Hétvége.

A rendezők minden helyre az alábbiakat biztosítják

1 db sörpad készlet (asztal, 2 db pad)
1 zsák faszén
1 csomag jég
0,75 kg (Dunaújváros Kenyere)

Lássuk a Családi Hétvége végleges programját

Szombaton már 12 órától várják a sütögető társaságokat, ekkortól foglalhatják el az asztalaikat, és vehetik át a hozzá járó egy zsák faszenet, egy csomag jeget (amelyet ezúttal a Mol-Ker Kft. támogat), valamint egy 0,75 kilogrammos város kenyerét az információs faház mellett. A Parázs Varázs napján 15 óráig lehet behajtani autóval az asztaltársaságoknak a pakoláshoz, utána minden autónak el kell hagynia a területet.

A három napra vonatkozóan az autóval érkezőknek azt javasolják, hogy ne a Sikló felől, hanem Óváros felől érkezzenek az alsó Duna-partra, ugyanis nem lehet majd keresztülhajtani az úton, lezárják, és a parkolót is az Óváros felőli rész mentén jelölik ki.

A Családi Hétvége ideje alatt külön autóbuszjáratok segítenek az érdeklődőknek a közlekedésben

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Felújítás, évzáró

D+ Híradó - Felújítás, évzáró

2018. július 15. (vasárnap)

Közel 300 milliós felújítás a Petőfiben, családbarát szülészetek pályázat, évzárót tartott a DLSZ - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Korszerű, jobb, olcsóbb

Korszerű, jobb, olcsóbb

2018. július 15. (vasárnap)

Az önkormányzat szerződést kötött a Swarco Traffic Hungaria Kft-vel két közlekedési csomópont forgalomirányító berendezésének cseréjéről.

Tízezren a Vasasnapon

Tízezren a Vasasnapon

2018. július 14. (szombat)

A XLI Vasas- és Kohásznapon jól megfért egymás mellett a hagyomány és a modern technológia. Gyárlátogatás, MÁV Nosztalgia gőzös, Tesla élményvezetés és high-tech innovációs sátor is várta a látogatókat.

D+ Híradó - Véradás, biciklisek

D+ Híradó - Véradás, biciklisek

2018. július 14. (szombat)

Váradás nyáron is, kiépített bicikliutak városszerte, újabb igazolás a focicsapatnál - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Tippelj és nyerhetsz!

Tippelj és nyerhetsz!

2018. július 14. (szombat)

Szurkoljunk együtt végig a vb döntőt a Városháza téren - és tippeljük meg a győztest egy háromnapos balatoni nyaralásért - áll Cserna Gábor polgármester Facebook-oldalán.

Csalók próbálkoznak a Telenor nevében

Csalók próbálkoznak a Telenor nevében

2018. július 13. (péntek)

Hamis számlabekérő leveleket küldenek ismeretlenek a Telenor Magyarország nevében, a cég ügyfelei védelme érdekében kitiltotta hálózatáról a csalók által használt weboldal címet - közölte a Telenor az MTI-vel pénteken.

Cserkészek nemzetközi találkozója

Cserkészek nemzetközi találkozója

2018. július 12. (csütörtök)

Újabb nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet városunk, ugyanis nálunk rendezik meg július 28. és augusztus 4. között a  Közép-európai Cserkészdzsemborit. Erről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Hegedűs Szilveszter cserkész segédtiszt, a rendezvény főszervezője, Varga Anett, a program munkacsoportjának tagja és Arnold Miklós a DVG Zrt. ágazati vezetője.