Dunaújváros Hetilap

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek) 7:42 - doszerk

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

Immár 14. alkalommal szervezik meg Dunaújváros önkormányzatának égisze alatt működő nagy sikerű Családi Hétvégét május utolsó hétvégéjén. Az évek során igazi remekbe szabott fesztivállá nőtte ki magát rendezvény, amelyet mindig a résztvevők igénye, kérése mentén bővítették, alakították tovább. Az első nap koncertek sora várja a kilátogatókat az Alsó Duna-parton. Másnap a gasztronómia veszi át a központi szerepet egy fergeteges össznépi sütögetéssel, a harmadik napon pedig a gyerekek kerülnek reflektorfénybe.

Cserna Gábor elmondta, a helyi Tourinform iroda által szervezett háromnapos programra az önkormányzat idén 16 millió forint támogatást biztosított, és további kétmillió forinttal támogatták az esélyegyenlőségi nap megszervezését. Ezen kívül valamennyi támogatónak köszönik a segítséget.  A polgármester arról is szólt, hogy a Parázs Varázsra mind a 320 asztalt elkelt, ez közel négyezer embert jelent, nem beszélve még a kilátogatókról, így összességében tízezres látogatottsággal bír a Nagy Családi Hétvége.

A rendezők minden helyre az alábbiakat biztosítják

1 db sörpad készlet (asztal, 2 db pad)
1 zsák faszén
1 csomag jég
0,75 kg (Dunaújváros Kenyere)

Lássuk a Családi Hétvége végleges programját

Szombaton már 12 órától várják a sütögető társaságokat, ekkortól foglalhatják el az asztalaikat, és vehetik át a hozzá járó egy zsák faszenet, egy csomag jeget (amelyet ezúttal a Mol-Ker Kft. támogat), valamint egy 0,75 kilogrammos város kenyerét az információs faház mellett. A Parázs Varázs napján 15 óráig lehet behajtani autóval az asztaltársaságoknak a pakoláshoz, utána minden autónak el kell hagynia a területet.

A három napra vonatkozóan az autóval érkezőknek azt javasolják, hogy ne a Sikló felől, hanem Óváros felől érkezzenek az alsó Duna-partra, ugyanis nem lehet majd keresztülhajtani az úton, lezárják, és a parkolót is az Óváros felőli rész mentén jelölik ki.

A Családi Hétvége ideje alatt külön autóbuszjáratok segítenek az érdeklődőknek a közlekedésben

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat

Átadták a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat

2018. december 13. (csütörtök)

A csütörtöki közgyűlés elején ünnepélyes keretek között adták át a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat. Az elismerést idén a képviselőtestület dr. Kéthelyi Ágnes fogszakorvos részére adományozta.

Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

2018. december 13. (csütörtök)

Csökkenti a Mol bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2018. december 13. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a decemberi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai közel ötven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Még nem késő védőoltást kérni

Még nem késő védőoltást kérni

2018. december 13. (csütörtök)

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint december 3 – december 9. között Fejér megye területén 1106 fő, az előző hetinél 19,5 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

D+ Híradó - Évzáró, olvasópróba

D+ Híradó - Évzáró, olvasópróba

2018. december 12. (szerda)

18 milliárdos fejlesztés a hulladékgazdálkodásban, a Twist Olivert próbálják a Bartókban, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Fenyőfát kapnak ajándékba

Fenyőfát kapnak ajándékba

2018. december 12. (szerda)

Az adventi időszakban a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal immár nyolc éve jótékony célú fenyővásár szervez, és fenyőadománnyal segíti, hogy méltó legyen a Fejér megyei szociális és gyermekvédelmi intézmények karácsonya - közölte a kormányhivatal.

D+ Híradó - Okosparkoló, évzáró

D+ Híradó - Okosparkoló, évzáró

2018. december 11. (kedd)

Okosparkoló Székesfehérváron, évzárót tartottak az úszók, hazai pályán nyertek a futsalosok - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.