Dunaújváros Hetilap

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek) 7:42 - doszerk

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

Immár 14. alkalommal szervezik meg Dunaújváros önkormányzatának égisze alatt működő nagy sikerű Családi Hétvégét május utolsó hétvégéjén. Az évek során igazi remekbe szabott fesztivállá nőtte ki magát rendezvény, amelyet mindig a résztvevők igénye, kérése mentén bővítették, alakították tovább. Az első nap koncertek sora várja a kilátogatókat az Alsó Duna-parton. Másnap a gasztronómia veszi át a központi szerepet egy fergeteges össznépi sütögetéssel, a harmadik napon pedig a gyerekek kerülnek reflektorfénybe.

Cserna Gábor elmondta, a helyi Tourinform iroda által szervezett háromnapos programra az önkormányzat idén 16 millió forint támogatást biztosított, és további kétmillió forinttal támogatták az esélyegyenlőségi nap megszervezését. Ezen kívül valamennyi támogatónak köszönik a segítséget.  A polgármester arról is szólt, hogy a Parázs Varázsra mind a 320 asztalt elkelt, ez közel négyezer embert jelent, nem beszélve még a kilátogatókról, így összességében tízezres látogatottsággal bír a Nagy Családi Hétvége.

A rendezők minden helyre az alábbiakat biztosítják

1 db sörpad készlet (asztal, 2 db pad)
1 zsák faszén
1 csomag jég
0,75 kg (Dunaújváros Kenyere)

Lássuk a Családi Hétvége végleges programját

Szombaton már 12 órától várják a sütögető társaságokat, ekkortól foglalhatják el az asztalaikat, és vehetik át a hozzá járó egy zsák faszenet, egy csomag jeget (amelyet ezúttal a Mol-Ker Kft. támogat), valamint egy 0,75 kilogrammos város kenyerét az információs faház mellett. A Parázs Varázs napján 15 óráig lehet behajtani autóval az asztaltársaságoknak a pakoláshoz, utána minden autónak el kell hagynia a területet.

A három napra vonatkozóan az autóval érkezőknek azt javasolják, hogy ne a Sikló felől, hanem Óváros felől érkezzenek az alsó Duna-partra, ugyanis nem lehet majd keresztülhajtani az úton, lezárják, és a parkolót is az Óváros felőli rész mentén jelölik ki.

A Családi Hétvége ideje alatt külön autóbuszjáratok segítenek az érdeklődőknek a közlekedésben

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

2018. szeptember 21. (péntek)

Centrumban a család, szépkorú köszöntés, autómentes napot tartottak a Vasvári iskola előtt - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Köszöntés öt év után újra

Köszöntés öt év után újra

2018. szeptember 21. (péntek)

Öt évvel ezelőtt ígéretet tettek egymásnak a viszontlátásra, így már nagyon várta, és nagy örömmel fogadta ismét Nógrádi Józsefné Irénke néni otthonában Gombos Istvánt, városunk humán ügyekért felelős alpolgármesterét: az önkormányzat ajándékával érkezett az alpolgármester a szépkorúhoz születésnapja alkalmából, a hölgy ugyanis betöltötte a 95. életévét.

Autó nélkül a környezetért!

Autó nélkül a környezetért!

2018. szeptember 21. (péntek)

A mobilitási hét utolsó rendezvénye minden évben az Autómentes nap, így idén sem lehetett másként. A péntek délelőtti program a környezettudatos közlekedésről szólt, minden eddiginél több résztvevővel.

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint 40 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés, mesés rendezvénnyel várják a gyerekeket az MMK-ban, vereség itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

 Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a szeptemberi közgyűlésen.

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint egymillió forint értékben nyert egészségügyi eszközöket a K&H Gyógyvarázs elnevezésű műszerbeszerzési pályázaton a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

2018. szeptember 18. (kedd)

Országos baleset-szimulációs gyakorlat városunkban, vándorkiállítás nyílt az egyetemen, parádés meccsen győzött a DAB - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.