Dunaújváros Hetilap

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek) 7:42 - doszerk

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

Immár 14. alkalommal szervezik meg Dunaújváros önkormányzatának égisze alatt működő nagy sikerű Családi Hétvégét május utolsó hétvégéjén. Az évek során igazi remekbe szabott fesztivállá nőtte ki magát rendezvény, amelyet mindig a résztvevők igénye, kérése mentén bővítették, alakították tovább. Az első nap koncertek sora várja a kilátogatókat az Alsó Duna-parton. Másnap a gasztronómia veszi át a központi szerepet egy fergeteges össznépi sütögetéssel, a harmadik napon pedig a gyerekek kerülnek reflektorfénybe.

Cserna Gábor elmondta, a helyi Tourinform iroda által szervezett háromnapos programra az önkormányzat idén 16 millió forint támogatást biztosított, és további kétmillió forinttal támogatták az esélyegyenlőségi nap megszervezését. Ezen kívül valamennyi támogatónak köszönik a segítséget.  A polgármester arról is szólt, hogy a Parázs Varázsra mind a 320 asztalt elkelt, ez közel négyezer embert jelent, nem beszélve még a kilátogatókról, így összességében tízezres látogatottsággal bír a Nagy Családi Hétvége.

A rendezők minden helyre az alábbiakat biztosítják

1 db sörpad készlet (asztal, 2 db pad)
1 zsák faszén
1 csomag jég
0,75 kg (Dunaújváros Kenyere)

Lássuk a Családi Hétvége végleges programját

Szombaton már 12 órától várják a sütögető társaságokat, ekkortól foglalhatják el az asztalaikat, és vehetik át a hozzá járó egy zsák faszenet, egy csomag jeget (amelyet ezúttal a Mol-Ker Kft. támogat), valamint egy 0,75 kilogrammos város kenyerét az információs faház mellett. A Parázs Varázs napján 15 óráig lehet behajtani autóval az asztaltársaságoknak a pakoláshoz, utána minden autónak el kell hagynia a területet.

A három napra vonatkozóan az autóval érkezőknek azt javasolják, hogy ne a Sikló felől, hanem Óváros felől érkezzenek az alsó Duna-partra, ugyanis nem lehet majd keresztülhajtani az úton, lezárják, és a parkolót is az Óváros felőli rész mentén jelölik ki.

A Családi Hétvége ideje alatt külön autóbuszjáratok segítenek az érdeklődőknek a közlekedésben

A rovat további hírei: Közélet

Megszületett a megállapodás a Hankooknál, véget ért a sztrájk

Megszületett a megállapodás a Hankooknál, véget ért a sztrájk

2019. március 21. (csütörtök)

Megegyezett a béremelésről a Hankook Tire vezetésével a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ)csütörtökön este, így véget ért a múlt kedd óta tartó, határozatlan idejű munkabeszüntetés - közölte a szakszervezet az MTI-vel.

D+ Híradó - Közgyűlés, Mindenki Egyeteme

D+ Híradó - Közgyűlés, Mindenki Egyeteme

2019. március 21. (csütörtök)

Közel 70 napirendi pont volt a közgyűlésen, drogprevenciós előadás diákoknak, Mindenki Egyeteme idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jó ütemben halad az uszoda felújítása

Jó ütemben halad az uszoda felújítása

2019. március 21. (csütörtök)

Újabb sajtóbejárást tartott a felújítás alatt álló Fabó Éva Sportuszodában Cserna Gábor polgármester és Borbély József a kivitelező konzorcium projektvezetője.

Közel kétszáz millió forint városfejlesztésre

Közel kétszáz millió forint városfejlesztésre

2019. március 21. (csütörtök)

Mintegy hetven napirendi pontot tárgyaltak a képviselők a márciusi közgyűlésen. Többek között fejlesztésekről, támogatási kérelmekről hoztak döntést.

Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett

Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett

2019. március 21. (csütörtök)

Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett, az ezzel összefüggő feladatok miatt is fontosnak tartja, hogy ne csökkenjenek a vidékfejlesztésre fordítható források a következő hétéves európai uniós költségvetési ciklusban - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kaposváron csütörtökön.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. március 21. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a márciusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint hatvan napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

2019. március 20. (szerda)

Ideje a tavaszra felkészíteni autóinkat, Darusín alapkőletétel, szépkorút köszöntöttek  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.