Dunabiztos-siker a fináléban

2018. április 5. (csütörtök) 8:04 - spigott

Az első félidőben megszerzett háromgólos előnyéből egyet megtartott a lefújásig, így a Dunabiztos Micro együttese nyerte a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság idei kiírásának fináléját.

Az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg szerdán este kilenc órától a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság fináléját, melyen az felsőházi rájátszást megnyerő Gazdagok és Szépek, illetve a második Dunabiztos Micro mérte össze egymással erejét. A találkozó komoly csatát ígért, hiszen a két gárda az alapszakaszban is szoros meccset vívott egymással, ám az első felvonásban úgy tűnt, hogy elmarad a várt nagy küzdelem. A Dunabiztos Micro együttese ugyanis lényegesen pontosabban játszott ellenfelénél, korán megszerezte a vezetést, s akkor sem esett kétségbe, mikor ellenfele válaszolt első találatára. A félidő derekától ugyanis két kontrából, valamint egy szöglet után is betaláltak Balogh Péterék, így a szünetre már 4-1-es előnnyel vonulhattak.

Rigó László fontos védésekkel járult hozzá csapata sikeréhez!

A térfélcserét követően azonban valamelyest magára talált a Gazdagok és Szépek gárdája, mely elsősorban védekezésben javult fel, s a második etap tizedik percében sikerült is szépítenie, így újra nyílt lett a meccs. Az egyre keményebb csatában nem volt könnyű dolga a játékvezetőknek, a szabálytalanságok mellett rengeteg volt a reklamálás, de a sporik igyekeztek kézben tartani a meccset. A hajrá rendkívül izgalmasan alakult, mert a Dunabiztos Micro kettő, míg a Gazdagok és Szépek gárdája három alkalommal rúghatott kisbüntetőt, ám az első négy párharcot rendre a kapusok nyerték. Ugyan az utolsó próbálkozást már sikerrel hajtotta végre a felzárkózásért küzdő csapat, ezzel már csak faragni tudott hátrányából, az egyenlítésre nem maradt ideje, így az indulatoktól sem mentes találkozó végén a Dunabiztos Micro örülhetett a 4-3-as sikernek, s ezzel együtt a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság megnyerésének.

A döntő eredménye

Dunabiztos Micro – Gazdagok és Szépek 4-3 (4-1)

A Dunaújvárosi Futsal Bajnokság végeredménye: 1. Dunabiztos Micro, 2. Gazdagok és Szépek, 3. Steelworkers, 4. Dunaferr DUE Renalpin FC, 5. Kemi-Ker Kft., 6. City Cafe, 6. Kemi-Ker Kft., 7. Siker Ablak GSV, 8. Kulcs SE, 9. Yaffaszünet, 10. Kan-Ászok, 11. Perkátai SE, 12. B.T. Mirage, 13. Black & White, 14. Papa SE, 15. FC Fakabát, 16. Zéró Tolerancia.

A rovat további hírei: Sport

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Ki kapja a rangos elismerést?

Ki kapja a rangos elismerést?

2019. november 20. (szerda)

Dunaújváros közgyűlésének rendelete szerint, a Dunaújváros Sportjáért díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban a testnevelés és sport területén kiváló munkát végeztek, vagy kimagasló sporteredményeket értek el.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.