Dunabiztos-siker a fináléban

2018. április 5. (csütörtök) 8:04 - spigott

Az első félidőben megszerzett háromgólos előnyéből egyet megtartott a lefújásig, így a Dunabiztos Micro együttese nyerte a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság idei kiírásának fináléját.

Az egyetemi sportcsarnokban rendezték meg szerdán este kilenc órától a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság fináléját, melyen az felsőházi rájátszást megnyerő Gazdagok és Szépek, illetve a második Dunabiztos Micro mérte össze egymással erejét. A találkozó komoly csatát ígért, hiszen a két gárda az alapszakaszban is szoros meccset vívott egymással, ám az első felvonásban úgy tűnt, hogy elmarad a várt nagy küzdelem. A Dunabiztos Micro együttese ugyanis lényegesen pontosabban játszott ellenfelénél, korán megszerezte a vezetést, s akkor sem esett kétségbe, mikor ellenfele válaszolt első találatára. A félidő derekától ugyanis két kontrából, valamint egy szöglet után is betaláltak Balogh Péterék, így a szünetre már 4-1-es előnnyel vonulhattak.

Rigó László fontos védésekkel járult hozzá csapata sikeréhez!

A térfélcserét követően azonban valamelyest magára talált a Gazdagok és Szépek gárdája, mely elsősorban védekezésben javult fel, s a második etap tizedik percében sikerült is szépítenie, így újra nyílt lett a meccs. Az egyre keményebb csatában nem volt könnyű dolga a játékvezetőknek, a szabálytalanságok mellett rengeteg volt a reklamálás, de a sporik igyekeztek kézben tartani a meccset. A hajrá rendkívül izgalmasan alakult, mert a Dunabiztos Micro kettő, míg a Gazdagok és Szépek gárdája három alkalommal rúghatott kisbüntetőt, ám az első négy párharcot rendre a kapusok nyerték. Ugyan az utolsó próbálkozást már sikerrel hajtotta végre a felzárkózásért küzdő csapat, ezzel már csak faragni tudott hátrányából, az egyenlítésre nem maradt ideje, így az indulatoktól sem mentes találkozó végén a Dunabiztos Micro örülhetett a 4-3-as sikernek, s ezzel együtt a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság megnyerésének.

A döntő eredménye

Dunabiztos Micro – Gazdagok és Szépek 4-3 (4-1)

A Dunaújvárosi Futsal Bajnokság végeredménye: 1. Dunabiztos Micro, 2. Gazdagok és Szépek, 3. Steelworkers, 4. Dunaferr DUE Renalpin FC, 5. Kemi-Ker Kft., 6. City Cafe, 6. Kemi-Ker Kft., 7. Siker Ablak GSV, 8. Kulcs SE, 9. Yaffaszünet, 10. Kan-Ászok, 11. Perkátai SE, 12. B.T. Mirage, 13. Black & White, 14. Papa SE, 15. FC Fakabát, 16. Zéró Tolerancia.

A rovat további hírei: Sport

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.