Gödörben a DPASE

spigott - 2018. április 4. 18:21

Ötödik tavaszi mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el a DPASE labdarúgó csapata, mely ezúttal Szekszárdról távozott pont nélkül.

A második tavaszi fordulóból elhalasztott mérkőzésen lépett pályára ma délután négy órától Szekszárdon a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. A találkozó előtt a mieink a harmadik, míg a házigazdák a tizedik helyen álltak a tabellán, s ez alapján a DPASE számított a mérkőzés esélyesének, ám a téli szünet óta a szekszárdiak jobban szerepeltek dr. Dobos Barna együttesénél, így megjósolhatatlan volt, hogy ki örülhet majd az összecsapás végén. A dunaújvárosiak igyekeztek már a mérkőzés elején magukhoz ragadni a kezdeményezést, ám kísérleteik rendre elhaltak a hazai védelmen. Ahogy a közelmúlt találkozóin, úgy ezúttal is elég volt egyetlen hiba, s a félidő derekán Hegedűs révén megszerezte a vezetést a házigazda, így innentől ismét futhattunk az eredmény után (1-0).

Kép: DO-archív

A félidő hajrájáig volt lehetőség az egyenlítésre is, ám az eredmény már nem változott, így hátrányból várhattuk a folytatást. A térfélcserét követően muszáj volt még inkább kockáztatnia a DPASE szakvezetőjének, ám a mieink játéka egyre görcsösebbé vált. Hiába cserélt Dobos Barna bő negyed óra alatt hármat is, csak nem sikerült begyötörni az egyenlítő találatot, így némi meglepetésre a Szekszárd megőrizte minimális előnyét, s otthon tartotta a bajnoki pontokat. A mieink helyzetét tovább nehezítette, hogy a tavaszi szezonban kiváló formát mutató Iváncsa 2-1-re győzni tudott Tiszakécskén, így Domján Attila csapata megelőzte a DPASE gárdáját, mely visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Szekszárdi UFC – DPASE 1-0 (1-0)

Gólszerző: Hegedűs a 22. percben

 

Szekszárd: Lékai – Károly, Fejes (Csigi, 37.), Juhász, Lékó, Márton, Arena, Kozics, Preininger, Budai (Nagyváradi, 58.), Hegedűs. Vezetőedző: Kvanduk János.

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Kovács, Farkas, Csehi, Dorogi, Király, Sándor (Pál, 76.), Dobos, Tóth (Ferencz, 72.), Szepessy R. (Karacs, 62.) Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.