Javulni kell a győzelemhez

spigott - 2018. április 18. 18:24

Támadásban és védekezésben is előrébb kell lépnie a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy sikerrel vegyék a Makó elleni szombati bajnoki találkozót.

A legutóbbi fordulóban elszenvedett 2-1-es vereség után immáron hét pontosra nőtt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak hátránya az éllovas Pécs mögött az NB III-as pontvadászat Közép Csoportjában, vagyis egyre inkább halványodik a remény arra, hogy osztályt váltson, s jövőre az NB II-ben szerepeljen együttesünk. A szezon azonban még nem ért véget, s lehet bármilyen nehéz is a helyzet, labdarúgóink nem adják fel, s továbbra is azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbbet kihozzák az idei szezonból. Éppen ezért is lesz fontos számukra a szombati, Makó elleni összecsapásuk, ugyanis csak egy győzelemmel tarthatják meg az esélyt arra, hogy a bajnokság véghajrájában legyen lehetőségük beleszólni a feljutásért vívott csatározásokba.

Ez persze egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert szombat este hat órakor egy olyan csapat érkezik Dunaújvárosba, mely a tavaszi szezonban remek formát mutat. A makói gárda ugyanis a téli szünetig mindössze kilenc pontot szerzett a bajnokságban, míg az elmúlt hét találkozón tizenkettőt, ráadásul úgy, hogy a második helyezett Tiszakécske elleni 0-1-en kívül nem szenvedett vereséget. Muszáj lesz tehát összekapnia magát együttesünknek ahhoz, hogy itthon tartsa a három bajnoki pontot, s tisztában van ezzel Dobos Barna vezetőedző is, aki bízik abban, hogy csapata rendezni tudja védekezését, ám a DPASE szakvezetője a gárda ma délutáni sajtótájékoztatóján nemcsak együttese felé fogalmazott meg finom kritikát.

- Sajnos a közelmúlt mérkőzésein nem tudtunk kilábalni a hullámvölgyből, nem úgy szerepeltünk, ahogy szeretnénk. Tudtuk, hogy Csendes Péter kiválását megérezzük, nem is elsősorban játéktudásban, hanem személyiségben, mert azt érzem a védelmünkön, hogy elbizonytalanodnak a játékosok, sok hibát követnek el, s ezt a problémát még nem tudtuk megoldani. Dolgozunk rajta, mindent elkövetünk azért, hogy minél hamarabb masszívak legyünk hátul is, mert az a csapat vagyunk jelenleg, amelyik csak kevés gólt kapva lehet sikeres, s jelenleg nem mondhatjuk el azt, hogy kevés gólt kapnánk, de muszáj lesz támadásban is előrébb lépnünk, hogy ne csak pontrúgásokból legyünk eredményesek.

Emellett nehezíti a helyzetünket sajnos a játékvezetés is, s most már nyugodtan beszélhetek erről, mert nem gondolom, hogy ennél rosszabb lehet a jövőben. Nagyon nehéz elfogadnunk, megértenünk azt a viselkedést, amit pár játékvezető velünk szemben tanúsít, s most tavasszal három-négy ilyen találkozónk is volt már. És ezt eredménytől függetlenül mondom, mert mi tisztában vagyunk azzal, hogy milyen hibákat követünk el, de nagyon nehéz azt a kispadról egy edzőnek, vagy a pályán lévő játékosnak elfogadni, ha egy-egy meccsen azt érzi, hogy csinálhat bármit is, rendre az ellenfele kap meg bizonyos ítéleteket. A hiba benne van a játékban, ahogy nálunk, úgy a játékvezetőnél is, ez teljesen egyértelmű, de ha azt látom, hogy csak az egyik oldalra hibázik, akkor rossz gondolataim támadnak. Engem nem az zavar, hogy engem eltiltanak egy meccsre, ahogy megtették most is, hanem az, hogy a játékvezetők számára semmilyen következménnyel nem jár ez a fajta hozzáállás, főleg azért, mert valamennyire befolyásolja a játékosok teljesítményét is.

Képek: DO-archív

A DPASE vezetőedzője azt reméli, hogy szombatig sikerül összerakniuk védekezésüket, s a remek tavaszt futó Makó ellen végre meg tudják szerezni a három bajnoki pontot.

- Próbáljuk megtalálni azt a védelmet, amelyik a közeljövő mérkőzésein helyt tud állni, s masszívan óvja a kapunkat, persze ehhez azért a középpályások és a támadók játéka is szükséges. Nekünk elsősorban most ezen kell javítanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A Makó tavaly nem szerepelt túl jól, tavasszal viszont kiemelkedően teljesít, szóval egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, hiába állnak tíz hellyel mögöttünk a táblázaton. Mint minden mérkőzésen, mi most is nyerni szeretnénk, s hiszek is abban, hogy ez sikerülni is fog. A formánk összességében nem rossz, elsősorban nagy egyéni hibák okozták a vesztünket a közelmúlt mérkőzésein, ezeket kell lecsökkentenünk, s nagyon bízom abban, hogy minél hamarabb visszatalálunk az őszi teljesítményünkhöz. A feljutás most messze került tőlünk, de most nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy stabilizáljuk a játékunkat elől és hátul egyaránt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.