Komoly erőpróba előtt a DPASE

spigott - 2018. április 14. 8:09

A második helyezett PMFC otthonában lép pályára ma délután négy órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának 23. fordulójában.

A Rákosmente KSK elleni fővárosi győzelemmel tört meg az előző héten a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának rossz sorozata, így együttesünknek továbbra is maradt némi esélye arra, hogy a hátralévő fordulókban nyílttá tegye a feljutásért vívott csatát. Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt ugyanis a DPASE gárdája a negyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy hátránya öt pont a listavezető Duna-Aszfalt mögött, míg a második PMFC négy, a harmadik Iváncsa három egységgel előzi meg dr. Dobos Barna tanítványait. Éppen ezért is lesz rettentően fontos a dunaújvárosi labdarúgók számára az NB III Közép Csoportjának újabb játéknapja, ugyanis csapatunk ma délután négy órától a második helyezett Pécs vendégeként lép pályára.

A házigazdák meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak a tavaszi szezonban, hiszen a harmadik helyen zárták a bajnokság őszi szezonját, majd a mieink bukdácsolásának is köszönhetően az élre ugrottak, ám a legutóbbi fordulóban rendkívül meglepő vereséget szenvedtek a sereghajtó Vecsés ellen, amivel lépéshátrányba kerültek a Tiszakécskével szemben az első helyért vívott küzdelemben. Éppen ezért is lesz nagyon fontos mindkét gárda számára a ma délután négy órakor kezdődő pécsi találkozó, hiszen egy sikerrel a mieink továbbra is ott loholnának mai vetélytársuk nyomában, míg egy esetleges pécsi siker azt jelentené, hogy csapatunk hátránya hét-nyolcpontosra nőne az élmezőnnyel szemben.

Képek: DO-archív

A Dunaújváros PASE labdarúgói is tisztában vannak ezzel, s elszántan várják a rangadót, melyen azért a pécsiek számítanak az esélyesebbnek. A mieink egyrészt rettentően hektikus teljesítményt nyújtanak a tavasszal, a jó teljesítményeket minden előzmény nélkül válthatja érthetetlen visszaesés, ráadásul a két gárda dunaújvárosi találkozóján is a PMFC örülhetett a 3-2-es győzelemnek. Az biztos, hogy együttesünktől tökéletes védekezésre, valamint hatékony támadójátékra lesz szükség ahhoz, hogy legyen esélye a sikerre, s elhozza a három pontot egyik legnagyobb riválisától.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.