Mindenki informatikája

2018. április 16. (hétfő) 12:10 - Vass Ádám

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.

A Dunaújvárosi Egyetem 2015-ben indította el a programot, melynek célja, hogy a Dunaújvárosban és a környékén élők számára az Egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusok formájában bekapcsolódhassanak a képzéseikbe. A következő, hatodik félév a Kalandázások az Informatika és a Természettudomány világába címet kapta. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a program célja, hogy mindenkit meginvitáljanak, legyen az fiatal, vagy idős, akit érdekel az előadás témája. Ezeket továbbra is teljesen ingyenesen lehet látogatni a kijelölt szombati napokon. Dr. Ágoston György, tudományos és kutatási rektorhelyettes tudatta, hogy az informatikai intézet képzéseire a hallgatók mintegy negyven százaléka jár, és már másodszor rendezi az aktuális félévet a Mindenki Egyetemének keretein belül, hiszen egy állandóan változó szakról van szó, ami több tudományos területet is érint.

Dr. Nagy Bálint, az Informatikai Intézet igazgatója a programmal kapcsolatban elmondta, idén öt előadás várja majd az érdeklődőket, három szombati napon. Elsőként április 28-án a mesterséges neurális hálók alkalmazásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, majd az e-kereskedelem és az internetes vásárlás kerül középpontba. Május 12-én a számítógépek történetéről hallhatnak érdekességeket, valamint a matematikai bizonyításokról és tévedésekről. Legvégül, május 19-én, az ember-számítógép közti kommunikáció legújabb lehetőségeit boncolgatják majd az előadók. 

Lászlóné Kenyeres Krisztina, oktatási igazgató a jelentkezéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. A Mindenki Egyetemére való jelentkezés feltétele, hogy az érintett kitöltse a jelentkezési és a beiratkozási lapot, és azt eljuttassa a Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatalába személyesen vagy elektronikusan a th@uniduna.hu címre legkésőbb április 25-ig, amivel a kurzus végén egy emléklapra is jogosult. Ennek ellenére természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozhatnak az előadásokhoz olyanok is, akik nem töltötték ki a jelentkezési lapot.

A rovat további hírei: Oktatás

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2019. március 22. (péntek)

 Mezei futás, ritka tantárgyak, rendhagyó töri óra, aranyérmes Sztárok - iskolai kishíreink egy csokorban.

Folytatódik a Mindenki Egyeteme

Folytatódik a Mindenki Egyeteme

2019. március 21. (csütörtök)

Az újabb félév kezdete nem csak a hallgatók szorgalmi időszakának kezdetét jelzi, hanem azt is, hogy ismét elindulnak a Mindenki Egyetemének előadásai is, ezúttal a társadalomtudomány és a pedagógia világában.

A kicsik is tehetnek nagy dolgot

A kicsik is tehetnek nagy dolgot

2019. március 19. (kedd)

Nem lehet elég korán felhívni a figyelmet Földünk védelmére és környezetünk megóvására. Az Arany iskolában ez a hét a fenntarthatóság jegyében zajlik majd.

Gálázott a Petőfi

Gálázott a Petőfi

2019. március 15. (péntek)

Megtartotta hagyományos, nagyszabású gáláját a Petőfi iskola csütörtök délután a Dózsa moziban. A hagyományoknak megfelelően a páros évfolyamok adták elő produkcióikat.

Irracionális iskolai vetélkedő

Irracionális iskolai vetélkedő

2019. március 14. (csütörtök)

A nemzetközi π-napról a Móricz iskolában is megemlékeztek, méghozzá egy jó hangulatú, játékos vetélkedő formájában.

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

2019. március 12. (kedd)

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Oviolimpia a Petőfiben

Oviolimpia a Petőfiben

2019. március 05. (kedd)

Az Iskolanyitogató következő eseményére is sor került hétfőn délután a Petőfi iskolában. A leendő elsősök ezúttal egy angolos olimpián vehettek részt.