Mindenki informatikája

2018. április 16. (hétfő) 12:10 - Vass Ádám

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.

A Dunaújvárosi Egyetem 2015-ben indította el a programot, melynek célja, hogy a Dunaújvárosban és a környékén élők számára az Egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusok formájában bekapcsolódhassanak a képzéseikbe. A következő, hatodik félév a Kalandázások az Informatika és a Természettudomány világába címet kapta. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a program célja, hogy mindenkit meginvitáljanak, legyen az fiatal, vagy idős, akit érdekel az előadás témája. Ezeket továbbra is teljesen ingyenesen lehet látogatni a kijelölt szombati napokon. Dr. Ágoston György, tudományos és kutatási rektorhelyettes tudatta, hogy az informatikai intézet képzéseire a hallgatók mintegy negyven százaléka jár, és már másodszor rendezi az aktuális félévet a Mindenki Egyetemének keretein belül, hiszen egy állandóan változó szakról van szó, ami több tudományos területet is érint.

Dr. Nagy Bálint, az Informatikai Intézet igazgatója a programmal kapcsolatban elmondta, idén öt előadás várja majd az érdeklődőket, három szombati napon. Elsőként április 28-án a mesterséges neurális hálók alkalmazásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, majd az e-kereskedelem és az internetes vásárlás kerül középpontba. Május 12-én a számítógépek történetéről hallhatnak érdekességeket, valamint a matematikai bizonyításokról és tévedésekről. Legvégül, május 19-én, az ember-számítógép közti kommunikáció legújabb lehetőségeit boncolgatják majd az előadók. 

Lászlóné Kenyeres Krisztina, oktatási igazgató a jelentkezéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. A Mindenki Egyetemére való jelentkezés feltétele, hogy az érintett kitöltse a jelentkezési és a beiratkozási lapot, és azt eljuttassa a Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatalába személyesen vagy elektronikusan a th@uniduna.hu címre legkésőbb április 25-ig, amivel a kurzus végén egy emléklapra is jogosult. Ennek ellenére természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozhatnak az előadásokhoz olyanok is, akik nem töltötték ki a jelentkezési lapot.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.