Mindenki informatikája

2018. április 16. (hétfő) 12:10 - Vass Ádám

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.

A Dunaújvárosi Egyetem 2015-ben indította el a programot, melynek célja, hogy a Dunaújvárosban és a környékén élők számára az Egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusok formájában bekapcsolódhassanak a képzéseikbe. A következő, hatodik félév a Kalandázások az Informatika és a Természettudomány világába címet kapta. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a program célja, hogy mindenkit meginvitáljanak, legyen az fiatal, vagy idős, akit érdekel az előadás témája. Ezeket továbbra is teljesen ingyenesen lehet látogatni a kijelölt szombati napokon. Dr. Ágoston György, tudományos és kutatási rektorhelyettes tudatta, hogy az informatikai intézet képzéseire a hallgatók mintegy negyven százaléka jár, és már másodszor rendezi az aktuális félévet a Mindenki Egyetemének keretein belül, hiszen egy állandóan változó szakról van szó, ami több tudományos területet is érint.

Dr. Nagy Bálint, az Informatikai Intézet igazgatója a programmal kapcsolatban elmondta, idén öt előadás várja majd az érdeklődőket, három szombati napon. Elsőként április 28-án a mesterséges neurális hálók alkalmazásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, majd az e-kereskedelem és az internetes vásárlás kerül középpontba. Május 12-én a számítógépek történetéről hallhatnak érdekességeket, valamint a matematikai bizonyításokról és tévedésekről. Legvégül, május 19-én, az ember-számítógép közti kommunikáció legújabb lehetőségeit boncolgatják majd az előadók. 

Lászlóné Kenyeres Krisztina, oktatási igazgató a jelentkezéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. A Mindenki Egyetemére való jelentkezés feltétele, hogy az érintett kitöltse a jelentkezési és a beiratkozási lapot, és azt eljuttassa a Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatalába személyesen vagy elektronikusan a th@uniduna.hu címre legkésőbb április 25-ig, amivel a kurzus végén egy emléklapra is jogosult. Ennek ellenére természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozhatnak az előadásokhoz olyanok is, akik nem töltötték ki a jelentkezési lapot.

A rovat további hírei: Oktatás

Változatlan a DUE népszerűsége

Változatlan a DUE népszerűsége

2018. április 24. (kedd)

Továbbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében. Idén is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzésére jelentkeznek.

Fenntarthatósági Témahét a Dózsában

Fenntarthatósági Témahét a Dózsában

2018. április 23. (hétfő)

A szombati tehetségnappal kezdődött meg a Dózsa iskola Fenntarthatósági Témahete, melyen a környezettudatos életmód fontosságára igyekeznek felhívni a gyermekek figyelmét.

Tudják, mennyi az X

Tudják, mennyi az X

2018. április 20. (péntek)

A Bánki iskolában gyűltek össze csütörtök délután a matematika szerelmesei az Egyenletmegoldó párbaj idei fordulóján.

Kezdődik a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos ügyintézés

Kezdődik a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos ügyintézés

2018. április 19. (csütörtök)

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Mindent a problémás gyermekekért

Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd)

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Minden szakma testközelből

Minden szakma testközelből

2018. április 14. (szombat)

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden tagintézménye gőzerővel készült péntek 13-ra, ami sokaknak a szerencsenapja lehet, ha épp a látványos bemutatók egyikén döntött végleg a jövőjéről.

Állásbörze az egyetemen

Állásbörze az egyetemen

2018. április 12. (csütörtök)

Mintegy harminc vállalat várta az érdeklődőket a Karriernapon az Egyetemen.