Mindenki informatikája

2018. április 16. (hétfő) 12:10 - Vass Ádám

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.

A Dunaújvárosi Egyetem 2015-ben indította el a programot, melynek célja, hogy a Dunaújvárosban és a környékén élők számára az Egyetem megnyissa kapuit, és az érdeklődők izgalmas kurzusok formájában bekapcsolódhassanak a képzéseikbe. A következő, hatodik félév a Kalandázások az Informatika és a Természettudomány világába címet kapta. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, a program célja, hogy mindenkit meginvitáljanak, legyen az fiatal, vagy idős, akit érdekel az előadás témája. Ezeket továbbra is teljesen ingyenesen lehet látogatni a kijelölt szombati napokon. Dr. Ágoston György, tudományos és kutatási rektorhelyettes tudatta, hogy az informatikai intézet képzéseire a hallgatók mintegy negyven százaléka jár, és már másodszor rendezi az aktuális félévet a Mindenki Egyetemének keretein belül, hiszen egy állandóan változó szakról van szó, ami több tudományos területet is érint.

Dr. Nagy Bálint, az Informatikai Intézet igazgatója a programmal kapcsolatban elmondta, idén öt előadás várja majd az érdeklődőket, három szombati napon. Elsőként április 28-án a mesterséges neurális hálók alkalmazásába nyerhetnek betekintést az érdeklődők, majd az e-kereskedelem és az internetes vásárlás kerül középpontba. Május 12-én a számítógépek történetéről hallhatnak érdekességeket, valamint a matematikai bizonyításokról és tévedésekről. Legvégül, május 19-én, az ember-számítógép közti kommunikáció legújabb lehetőségeit boncolgatják majd az előadók. 

Lászlóné Kenyeres Krisztina, oktatási igazgató a jelentkezéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a programra bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett kurzusok. A Mindenki Egyetemére való jelentkezés feltétele, hogy az érintett kitöltse a jelentkezési és a beiratkozási lapot, és azt eljuttassa a Dunaújvárosi Egyetem Tanulmányi Hivatalába személyesen vagy elektronikusan a th@uniduna.hu címre legkésőbb április 25-ig, amivel a kurzus végén egy emléklapra is jogosult. Ennek ellenére természetesen az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozhatnak az előadásokhoz olyanok is, akik nem töltötték ki a jelentkezési lapot.

A rovat további hírei: Oktatás

Megújult a Petőfi iskola is

Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő)

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018. július 07. (szombat)

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Mese a táborban, minden héten

Mese a táborban, minden héten

2018. július 05. (csütörtök)

A nyár folyamán az MMK hat hetes gyermektáborában minden csütörtökön az Esztrád színház társulata érkezik a kicsikhez és egy vicces, interaktív előadással lepik meg őket.

A Dunaferr iskola is bekerült

A Dunaferr iskola is bekerült

2018. július 03. (kedd)

Lezárult a Hankook Oktatási Pályázati Programja, amelyre a régió oktatási intézményei nevezhettek. A gumiabroncsgyártó 5 iskolát választott ki, amelyek gépparkfejlesztését egyenként 2 millió forinttal támogatja.

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

2018. június 30. (szombat)

Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé, mandátuma vasárnaptól két évre szól. A megbízatásának lejártával távozó eddigi elnök, Bódis József július 1-jétől oktatásért felelős államtitkárként dolgozik tovább.

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek)

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nyelvi tábor Horvátországban

Nyelvi tábor Horvátországban

2018. június 28. (csütörtök)

Az Adriai-tenger partján tanulja a horvát nyelvet ezen a héten a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola több tanulója.