Nagy csata a dobogóért

2018. április 13. (péntek) 8:04 - spigott

A Dunaferr Vasas hozta a kötelezőt, a Steelworkers viszont kétgólos előnyről veszítette el rangadóját a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Két találkozóval folytatódott, s fejeződött is be egyben csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 12. fordulója. A nap első mérkőzése nem tartogatott komoly izgalmakat a Lorántffy iskola műfüves pályájára kilátogat sportbarátoknak, ugyanis a harmadik Dunaferr Vasas egyértelmű esélyesként várta a nyolcadik Szil-Ker Ablak elleni fellépését. Utóbbiaknak erről azonban nem szóltak, s alaposan meglepték vetélytársukat, hiszen már a 10. percben 2-0-ra vezettek, s ugyan a Dunaferr a félidő hajrájában egalizálni tudott, a folytatás is tartogathatott még izgalmakat. A második felvonásban sokáig nem született újabb találat, ám a hajrában bedarálta ellenfelét a favorit, mely az utolsó hat percben három gólt szerzett, s csak egyet kapott, s végül 5-3-as sikert aratva gyarapította tovább pontjai számát.

Kép: DO-archív

Az este második meccse lényegesen komolyabb csatát ígért, mivel a második Steelworkers a negyedik Dunabiztos Micro ellen húzott szerelést úgy, hogy a két együttest mindössze kettő pont választotta el egymástól a táblázaton. A mérkőzést jobban is kezdték az "Acélmunkások", hiszen az első tíz percben kétszer is mattolták ellenfelüket, s még a félidei szünethez érve is 2-1-re vezettek. A fordulást követően azonban pontosított játékán a Dunabiztos Micro, mely saját kapuja előtt már egyszer sem kapitulált, cserébe viszont az utolsó negyed órában kétszer is bevette ellenfele kapuját, s végül 3-2-es sikerrel lépett előre a tabella harmadik helyére. A bajnokságban továbbra is magabiztosan, nyolc pont előnnyel vezet a Karmacsi, a további dobogós helyekért viszont óriási a tülekedés, mivel a Dunaferr Vasas, a Dunabiztos Micro és a Steelworkers együttesének is reális esélye van arra, hogy éremmel zárja az Acerbis Osztály idei küzdelemsorozatát.

Eredmények

Szil-Ker Ablak – Dunaferr Vasas 3-5 (2-2)
Steelworkers – Dunabiztos Micro 2-3 (2-1)

Az Acerbis Osztály állása a 12. forduló után: 1. Karmacsi Autó 33 pont, 2. Dunaferr Vasas 25 pont, 3. Dunabiztos Micro 25 pont, 4. Steelworkers 24 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 17 pont, 6. GBB Kft. 12 pont, 7. SZP-Asztalos SE 11 pont, 8. Szil-Ker Ablak 9 pont, 9. Kemi-Ker Kft. 2 pont, 10. Siker Ablak GSV 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Horváth Máté újabb szép sikere

Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő)

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.

Az arénában kezdődik a show

Az arénában kezdődik a show

2018. június 16. (szombat)

Jótékonysági mérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután öt órakor a Dárdai Pállal felálló a Hertha Team a Kohász és a Dunaferr egykori labdarúgói ellen.

Vereség a hollandoktól

Vereség a hollandoktól

2018. június 16. (szombat)

Hiába Klujber Katrin tizenhat gólja, 38-37-es vereséget szenvedett a hollandok elleni mérkőzésen a világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.