Nagy csata a dobogóért

2018. április 13. (péntek) 8:04 - spigott

A Dunaferr Vasas hozta a kötelezőt, a Steelworkers viszont kétgólos előnyről veszítette el rangadóját a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Két találkozóval folytatódott, s fejeződött is be egyben csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 12. fordulója. A nap első mérkőzése nem tartogatott komoly izgalmakat a Lorántffy iskola műfüves pályájára kilátogat sportbarátoknak, ugyanis a harmadik Dunaferr Vasas egyértelmű esélyesként várta a nyolcadik Szil-Ker Ablak elleni fellépését. Utóbbiaknak erről azonban nem szóltak, s alaposan meglepték vetélytársukat, hiszen már a 10. percben 2-0-ra vezettek, s ugyan a Dunaferr a félidő hajrájában egalizálni tudott, a folytatás is tartogathatott még izgalmakat. A második felvonásban sokáig nem született újabb találat, ám a hajrában bedarálta ellenfelét a favorit, mely az utolsó hat percben három gólt szerzett, s csak egyet kapott, s végül 5-3-as sikert aratva gyarapította tovább pontjai számát.

Kép: DO-archív

Az este második meccse lényegesen komolyabb csatát ígért, mivel a második Steelworkers a negyedik Dunabiztos Micro ellen húzott szerelést úgy, hogy a két együttest mindössze kettő pont választotta el egymástól a táblázaton. A mérkőzést jobban is kezdték az "Acélmunkások", hiszen az első tíz percben kétszer is mattolták ellenfelüket, s még a félidei szünethez érve is 2-1-re vezettek. A fordulást követően azonban pontosított játékán a Dunabiztos Micro, mely saját kapuja előtt már egyszer sem kapitulált, cserébe viszont az utolsó negyed órában kétszer is bevette ellenfele kapuját, s végül 3-2-es sikerrel lépett előre a tabella harmadik helyére. A bajnokságban továbbra is magabiztosan, nyolc pont előnnyel vezet a Karmacsi, a további dobogós helyekért viszont óriási a tülekedés, mivel a Dunaferr Vasas, a Dunabiztos Micro és a Steelworkers együttesének is reális esélye van arra, hogy éremmel zárja az Acerbis Osztály idei küzdelemsorozatát.

Eredmények

Szil-Ker Ablak – Dunaferr Vasas 3-5 (2-2)
Steelworkers – Dunabiztos Micro 2-3 (2-1)

Az Acerbis Osztály állása a 12. forduló után: 1. Karmacsi Autó 33 pont, 2. Dunaferr Vasas 25 pont, 3. Dunabiztos Micro 25 pont, 4. Steelworkers 24 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 17 pont, 6. GBB Kft. 12 pont, 7. SZP-Asztalos SE 11 pont, 8. Szil-Ker Ablak 9 pont, 9. Kemi-Ker Kft. 2 pont, 10. Siker Ablak GSV 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Fölényes siker a serdülőknél

Fölényes siker a serdülőknél

2018. október 16. (kedd)

Veretlenül, 18-0-s szettaránnyal nyerte meg a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Buzek László U17 férfi OSB alapszakaszát!

Nem hibázott az éllovas

Nem hibázott az éllovas

2018. október 16. (kedd)

A Fejó-Therm és az SZP-Asztalos együttese is könnyedén nyerte újabb mérkőzését a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. október 15. (hétfő)

Nem tudta megszorítani a Phoenix Fireball együttesét a DUE-RFT floorball csapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Nagy hátrányból fordított a DSE

Nagy hátrányból fordított a DSE

2018. október 15. (hétfő)

A röplabda bajnokság másodosztályú küzdelemsorozatában a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a rutinos játékosokkal felálló Szegedet fogadták.

Egy siker a csapatbajnokságon

Egy siker a csapatbajnokságon

2018. október 15. (hétfő)

Egy győzelemmel és három vereséggel zárta az Országos Csapatbajnokság harmadosztályának első fordulóját a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

A Szentlőrinc nyerte a rangadót

2018. október 14. (vasárnap)

A szervezetten játszó Szentlőrinc Luka góljának köszönhetően megérdemelten győzte le a Dunaújváros PASE labdarúgóit.

Újabb vereség Erdélyben

Újabb vereség Erdélyben

2018. október 14. (vasárnap)

Ahogy itthon, úgy Csíkszeredán is 6-4-re kapott ki a listavezető erdélyiektől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.