Nagy csata a dobogóért

2018. április 13. (péntek) 8:04 - spigott

A Dunaferr Vasas hozta a kötelezőt, a Steelworkers viszont kétgólos előnyről veszítette el rangadóját a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Két találkozóval folytatódott, s fejeződött is be egyben csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 12. fordulója. A nap első mérkőzése nem tartogatott komoly izgalmakat a Lorántffy iskola műfüves pályájára kilátogat sportbarátoknak, ugyanis a harmadik Dunaferr Vasas egyértelmű esélyesként várta a nyolcadik Szil-Ker Ablak elleni fellépését. Utóbbiaknak erről azonban nem szóltak, s alaposan meglepték vetélytársukat, hiszen már a 10. percben 2-0-ra vezettek, s ugyan a Dunaferr a félidő hajrájában egalizálni tudott, a folytatás is tartogathatott még izgalmakat. A második felvonásban sokáig nem született újabb találat, ám a hajrában bedarálta ellenfelét a favorit, mely az utolsó hat percben három gólt szerzett, s csak egyet kapott, s végül 5-3-as sikert aratva gyarapította tovább pontjai számát.

Kép: DO-archív

Az este második meccse lényegesen komolyabb csatát ígért, mivel a második Steelworkers a negyedik Dunabiztos Micro ellen húzott szerelést úgy, hogy a két együttest mindössze kettő pont választotta el egymástól a táblázaton. A mérkőzést jobban is kezdték az "Acélmunkások", hiszen az első tíz percben kétszer is mattolták ellenfelüket, s még a félidei szünethez érve is 2-1-re vezettek. A fordulást követően azonban pontosított játékán a Dunabiztos Micro, mely saját kapuja előtt már egyszer sem kapitulált, cserébe viszont az utolsó negyed órában kétszer is bevette ellenfele kapuját, s végül 3-2-es sikerrel lépett előre a tabella harmadik helyére. A bajnokságban továbbra is magabiztosan, nyolc pont előnnyel vezet a Karmacsi, a további dobogós helyekért viszont óriási a tülekedés, mivel a Dunaferr Vasas, a Dunabiztos Micro és a Steelworkers együttesének is reális esélye van arra, hogy éremmel zárja az Acerbis Osztály idei küzdelemsorozatát.

Eredmények

Szil-Ker Ablak – Dunaferr Vasas 3-5 (2-2)
Steelworkers – Dunabiztos Micro 2-3 (2-1)

Az Acerbis Osztály állása a 12. forduló után: 1. Karmacsi Autó 33 pont, 2. Dunaferr Vasas 25 pont, 3. Dunabiztos Micro 25 pont, 4. Steelworkers 24 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 17 pont, 6. GBB Kft. 12 pont, 7. SZP-Asztalos SE 11 pont, 8. Szil-Ker Ablak 9 pont, 9. Kemi-Ker Kft. 2 pont, 10. Siker Ablak GSV 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.