Dunaújváros Hetilap

Nem áll meg a gyűjtés

Vass Ádám - 2018. április 13.

Annak érdekében, hogy Móna Jázmin Letícia talpra álljon és megtehesse első lépéseit, az MMK továbbra is kiemelt figyelmet fordít a kislány segítésére. Ezért pénteken újabb jótékonysági gyűjtést rendeztek számára.

Újabb Jótékonysági Ki Mit Tud? volt a Munkásművelődési Központban. A rendezvényt Móna Jázmin Letícia gyógyulásáért szervezték már sokadik alkalommal, és ezúttal is többen érkeztek, hogy segítsenek a beteg kislányon. Pénteken délután négykor az MMK földszinti színháztermében gyűltek össze a fellépők és az érdeklődők, akik mind Letícia érdekében jöttek. A tavaly májusi műtét óta Leti állapotában látványos javulás fedezhető fel, de a gyógyterápiák rendkívül költségesek és rohamosan fogynak a család lehetőségei, pedig a teljes gyógyuláshoz még évekig tartó kezelésre van szüksége. Mindezen nem segített az sem, hogy fél éve egy csípőműtéten is átesett, ami újabb hónapokat vett el a rehabilitációból.

Az orvosok szerint azonban jó eséllyel lábra tud majd állni, ezért természetesen folytatják a kupakgyűjtést is, de iszonyú lassan haladnak, hiszen két tonna műanyag kupakért mindössze 150-180 ezer forintot kaphatnak. Éppen ezért nagy segítség Leti és anyukája, Kovács Viktória számára, ha egy ehhez hasonló rendezvény által segítenek nekik az emberek, mint amilyen a pénteki Ki Mit Tud? az MMK-ban. A műsor alatt több harmonikás diák lépett fel, akik a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei, de érkeztek versbarátok is, akik szavaltak, mások pedig énekeltek. A jó hangulatú délután során több tízezer forint gyűlt össze, amit hasznosan tudnak felhasználni a kislány rehabilitációja során.

A rovat további hírei: Közélet

"Élnek a lángok, sírnak a lángok..." (galériával)

"Élnek a lángok, sírnak a lángok..." (galériával)

2020. okt. 23.

Megemlékezés a temetői Kopjafánál, kér rangos városi elismeréssel koronázott, a helyi önkormányzatiság jubileumára is emlékező ünnepség a Bartók színháztermében – méltó módon ünnepelte az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének érfordulóját Dunaújváros. Ünnepi összegzés, alkalmi galériával és két fontos melléklettel!

"... 1956 az emberi méltóság forradalma volt"

"... 1956 az emberi méltóság forradalma volt"

2020. okt. 23.

A temetői Kopjafánál Gyöngyössy Csaba, a Bánki Donát középiskola volt igazgatója, a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumi elnöke mondott emlékbeszédet. A szöveget teljes terjedelmében közöljük!

Elismerések az ünnepen – méltatásokkal

Elismerések az ünnepen – méltatásokkal

2020. okt. 23.

A forradalom és szabadságharc kitörésének alkalmából rendezett ünnepségen adták át a Dunaújvárosért Díjat Bali Attilának, míg a Dunaújváros Díszpolgára címet Várnai Gyula képzőművész vehette át Pintér Tamás polgármestertől. Az alábbiakban a díjhoz rendelt méltatások következnek.

1956, te sztálinvárosi csillag!

1956, te sztálinvárosi csillag!

2020. okt. 23.

A budapesti eseményeket mindenki jól ismerheti az 1956-os forradalom és szabadságharc kapcsán: a hősies küzdelem, a szovjet intervenció, talán még november 4. is mélyen bevésődött a köztudatba – ezúttal a sztálinvárosi/dunapentelei eseményekre fókuszálunk. Szép, méltóságteljes ünnepet!

A Technikumban folytatódik a lomtalanítás

A Technikumban folytatódik a lomtalanítás

2020. okt. 22.

Ezen a hét végén is folytatja a "városjáró" lomtalanítás-sorozatot az önkormányzat és a Dunanett Kft. – a következő akció helyszíne a Technikum városrész lesz október 24-én, szombaton. 

Rendkívüli közgyűlés – és levél a miniszterelnöknek

Rendkívüli közgyűlés – és levél a miniszterelnöknek

2020. okt. 22.

Egyetlen, ám annál fontosabb napirendet tárgyalt rendkívüli ülésén a közgyűlés a Városházán ma délután. A képviselőtestület egyhangúlag fogadta el a kormánynak benyújtandó előterjesztést az ISD Dunaferr Zrt. dolgozói érdekében. Ugyanezt a témát boncolgatja az a levél is, amelyet Pintér Tamás polgármester írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, és amelyet lapunk betűhíven közöl!

'56 öröksége – ünnep a temetői Kopjafánál

'56 öröksége – ünnep a temetői Kopjafánál

2020. okt. 22.

Ahogy országszerte, úgy városunkban is megemlékezésre várják az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján az ünneplőket. A dunaújvárosi program helyszíne a temetői Kopjafa lesz október 23-án, pénteken délelőtt.