Nincs már nyeretlen a bajnokságban

spigott - 2018. április 17. 8:05

Megszerezte első győzelmét a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában a Siker Ablak GSV együttese is.

Három mérkőzéssel kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának 13. fordulója a Lorántffy iskola műfüves pályáján. A nap első összecsapásán a hatodik helyezett GBB Kft., valamint a negyedik Steelworkers lépett pályára, s bár az első felvonást követően még volt esélye előbbinek a győzelemre is, a térfélcsere után beleerősítettek az "Acélmunkások, s ha nehezen is, de 5-4-es sikert aratva léptek előre a tabella második helyére.

Este hét órától a kilencedik Kemi-Ker Kft., és a tizedik Siker Ablak GSV játékosai húztak szerelést, s ugyan a 10. percben még úgy tűnt, hogy előbbiek irányítják is a mérkőzést, a folytatásban parádézott a sereghajtó, mely a szünetig sorozatban hat gólt szerezve fordított, s lépett meg ellenfelétől. A második felvonásban tovább száguldott a Siker Ablak, mely újabb hat találatot jegyezve már 13-3-ra vezetett, s bár a hajrában szépített a Kemi-Ker, a kiütéses vereséget így sem tudta elkerülni (4-13). Ezzel a győzelemmel a Siker Ablak GSV megszerezte első pontjait a bajnokságban, ráadásul egy helyet előrébb lépett, hiszen megelőzte a tabellán tegnapi vetélytársát is.

Képek: DO-archív

A forduló első játéknapjának utolsó találkozóján a listavezető, s az idei szezonban még hibátlan Karmacsi Autó FC az ötödik Fejó-Therm ellen igyekezett megszerezni tizenkettedik győzelmét is a bajnokságban. A címvédő az első tíz percben még nem talált fogást ellenfelén, ám a folytatásban már egyértelműen az történt a pályán, amit elképzelt, a szünetig három, majd azt követően egy találatot szerzett úgy, hogy kapuját megóvta a góltól, így végül 4-0-s győzelmet aratva tett újabb lépést a bajnoki cím megszerzése felé.

Eredmények

GBB Kft. – Steelworkers 4-5 (2-2)
Kemi-Ker Kft. – Siker Ablak GSV 4-13 (3-7)
Karmacsi Autó FC – Fejó-Therm Kft. 4-0 (3-0)

Az Acerbis Osztály állása: 1. Karmacsi Autó 36 pont, 2. Steelworkers 27 pont, 3. Dunaferr Vasas 25 pont, 4. Dunabiztos Micro 25 pont, 5. Fejó-Therm Kft. 17 pont, 6. GBB Kft. 12 pont, 7. SZP-Asztalos SE 11 pont, 8. Szil-Ker Ablak 9 pont, 9. Siker Ablak GSV 3 pont, 10. Kemi-Ker Kft. 2 pont (-2 pont).

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.