Református iskola lesz a Szilágyi

2018. április 8. (vasárnap) 7:20 - Vass Ádám

Immár biztos: szeptembertől református iskolaként működhet a Szilágyi iskola.

Február eleje óta tartottak az egyeztetések arról, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. A terv elé több akadály is gördült, amiket sikerült elhárítani, így már biztos, hogy az április 12-13-án esedékes beiratkozásnál már az egyházi iskola is a szülők lehetősége lesz a városban.

Ahhoz, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működhessen szeptembertől, először is ki kellett válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kellett kérvényezni a Tankerületnél a kilépést és az áthelyezést. Ehhez önkormányzati engedély is szükséges volt, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van. Farkas Márta iskolaigazgató a DO-nak korábban elmondta, hogy a váltás gondolatát mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták.

Törvény szerint akkor adható át oktatási intézmény vallási intézmény fenntartásba és működtetésbe ha a szülők esetében 50 százalék, plusz egy fő ezt támogatja. Ebben a szülői munkaközösség, a DÖK és az alkalmazotti közösség szavazata és véleménye is nagyon fontos volt. Végül a szülői szavazatok számlálása után a leadott érvényes szavazatok 83 százaléka, míg a SZMK, a diákönkormányzat és az alkalmazottak száz százaléka támogatta a váltást. Ezek után kijelenthető, hogy lesz református általános iskola Dunaújvárosban. Ehhez már csak a miniszteri döntés hiányzik, ami biztosan pozitív lesz az iskola szempontjából- mondta Farkas Márta.

A rovat további hírei: Oktatás

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2019. március 22. (péntek)

 Mezei futás, ritka tantárgyak, rendhagyó töri óra, aranyérmes Sztárok - iskolai kishíreink egy csokorban.

Folytatódik a Mindenki Egyeteme

Folytatódik a Mindenki Egyeteme

2019. március 21. (csütörtök)

Az újabb félév kezdete nem csak a hallgatók szorgalmi időszakának kezdetét jelzi, hanem azt is, hogy ismét elindulnak a Mindenki Egyetemének előadásai is, ezúttal a társadalomtudomány és a pedagógia világában.

A kicsik is tehetnek nagy dolgot

A kicsik is tehetnek nagy dolgot

2019. március 19. (kedd)

Nem lehet elég korán felhívni a figyelmet Földünk védelmére és környezetünk megóvására. Az Arany iskolában ez a hét a fenntarthatóság jegyében zajlik majd.

Gálázott a Petőfi

Gálázott a Petőfi

2019. március 15. (péntek)

Megtartotta hagyományos, nagyszabású gáláját a Petőfi iskola csütörtök délután a Dózsa moziban. A hagyományoknak megfelelően a páros évfolyamok adták elő produkcióikat.

Irracionális iskolai vetélkedő

Irracionális iskolai vetélkedő

2019. március 14. (csütörtök)

A nemzetközi π-napról a Móricz iskolában is megemlékeztek, méghozzá egy jó hangulatú, játékos vetélkedő formájában.

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

Orbán: Magyarország biztonságos környezetet és biztos jövőt ajánl a fiataljainak

2019. március 12. (kedd)

Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Oviolimpia a Petőfiben

Oviolimpia a Petőfiben

2019. március 05. (kedd)

Az Iskolanyitogató következő eseményére is sor került hétfőn délután a Petőfi iskolában. A leendő elsősök ezúttal egy angolos olimpián vehettek részt.