Református iskola lesz a Szilágyi

2018. április 8. (vasárnap) 7:20 - Vass Ádám

Immár biztos: szeptembertől református iskolaként működhet a Szilágyi iskola.

Február eleje óta tartottak az egyeztetések arról, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. A terv elé több akadály is gördült, amiket sikerült elhárítani, így már biztos, hogy az április 12-13-án esedékes beiratkozásnál már az egyházi iskola is a szülők lehetősége lesz a városban.

Ahhoz, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működhessen szeptembertől, először is ki kellett válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kellett kérvényezni a Tankerületnél a kilépést és az áthelyezést. Ehhez önkormányzati engedély is szükséges volt, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van. Farkas Márta iskolaigazgató a DO-nak korábban elmondta, hogy a váltás gondolatát mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták.

Törvény szerint akkor adható át oktatási intézmény vallási intézmény fenntartásba és működtetésbe ha a szülők esetében 50 százalék, plusz egy fő ezt támogatja. Ebben a szülői munkaközösség, a DÖK és az alkalmazotti közösség szavazata és véleménye is nagyon fontos volt. Végül a szülői szavazatok számlálása után a leadott érvényes szavazatok 83 százaléka, míg a SZMK, a diákönkormányzat és az alkalmazottak száz százaléka támogatta a váltást. Ezek után kijelenthető, hogy lesz református általános iskola Dunaújvárosban. Ehhez már csak a miniszteri döntés hiányzik, ami biztosan pozitív lesz az iskola szempontjából- mondta Farkas Márta.

A rovat további hírei: Oktatás

Változatlan a DUE népszerűsége

Változatlan a DUE népszerűsége

2018. április 24. (kedd)

Továbbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében. Idén is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzésére jelentkeznek.

Fenntarthatósági Témahét a Dózsában

Fenntarthatósági Témahét a Dózsában

2018. április 23. (hétfő)

A szombati tehetségnappal kezdődött meg a Dózsa iskola Fenntarthatósági Témahete, melyen a környezettudatos életmód fontosságára igyekeznek felhívni a gyermekek figyelmét.

Tudják, mennyi az X

Tudják, mennyi az X

2018. április 20. (péntek)

A Bánki iskolában gyűltek össze csütörtök délután a matematika szerelmesei az Egyenletmegoldó párbaj idei fordulóján.

Kezdődik a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos ügyintézés

Kezdődik a felsőoktatási felvételivel kapcsolatos ügyintézés

2018. április 19. (csütörtök)

A felsőoktatásba jelentkezők csütörtöktől érhetik el az ügyintézési funkciókat a felvi.hu honlapon, az E-felvételi rendszerében. Minden felvételiző ellenőrizheti és módosíthatja adatait, pótolhatja az esetleg még hiányzó dokumentumokat, és egy alkalommal az eredeti jelentkezési sorrendjét is megváltoztathatja a felületen - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Mindent a problémás gyermekekért

Mindent a problémás gyermekekért

2018. április 17. (kedd)

Gyógypedagógiai szakmai napot tartotta a Dunaújvárosi Óvoda az Aranyalma Tagóvodában, ahol a bemutatkozott a Dunaújvárosi Gyógypedagógiai Munkaközösség és érdekes előadásokat is tartottak.

Mindenki informatikája

Mindenki informatikája

2018. április 16. (hétfő)

Már várják a jelentkezőket a Mindenki Egyeteme hatodik félévére, mely ezúttal az informatika világába kalauzolja el az érdeklődő, tanulni vágyó hallgatóságot, összesen öt előadáson keresztül.

Minden szakma testközelből

Minden szakma testközelből

2018. április 14. (szombat)

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden tagintézménye gőzerővel készült péntek 13-ra, ami sokaknak a szerencsenapja lehet, ha épp a látványos bemutatók egyikén döntött végleg a jövőjéről.