Református iskola lesz a Szilágyi

2018. április 8. (vasárnap) 7:20 - Vass Ádám

Immár biztos: szeptembertől református iskolaként működhet a Szilágyi iskola.

Február eleje óta tartottak az egyeztetések arról, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. A terv elé több akadály is gördült, amiket sikerült elhárítani, így már biztos, hogy az április 12-13-án esedékes beiratkozásnál már az egyházi iskola is a szülők lehetősége lesz a városban.

Ahhoz, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működhessen szeptembertől, először is ki kellett válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kellett kérvényezni a Tankerületnél a kilépést és az áthelyezést. Ehhez önkormányzati engedély is szükséges volt, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van. Farkas Márta iskolaigazgató a DO-nak korábban elmondta, hogy a váltás gondolatát mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták.

Törvény szerint akkor adható át oktatási intézmény vallási intézmény fenntartásba és működtetésbe ha a szülők esetében 50 százalék, plusz egy fő ezt támogatja. Ebben a szülői munkaközösség, a DÖK és az alkalmazotti közösség szavazata és véleménye is nagyon fontos volt. Végül a szülői szavazatok számlálása után a leadott érvényes szavazatok 83 százaléka, míg a SZMK, a diákönkormányzat és az alkalmazottak száz százaléka támogatta a váltást. Ezek után kijelenthető, hogy lesz református általános iskola Dunaújvárosban. Ehhez már csak a miniszteri döntés hiányzik, ami biztosan pozitív lesz az iskola szempontjából- mondta Farkas Márta.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.