Református iskola lesz a Szilágyi

2018. április 8. (vasárnap) 7:20 - Vass Ádám

Immár biztos: szeptembertől református iskolaként működhet a Szilágyi iskola.

Február eleje óta tartottak az egyeztetések arról, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. A terv elé több akadály is gördült, amiket sikerült elhárítani, így már biztos, hogy az április 12-13-án esedékes beiratkozásnál már az egyházi iskola is a szülők lehetősége lesz a városban.

Ahhoz, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működhessen szeptembertől, először is ki kellett válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kellett kérvényezni a Tankerületnél a kilépést és az áthelyezést. Ehhez önkormányzati engedély is szükséges volt, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van. Farkas Márta iskolaigazgató a DO-nak korábban elmondta, hogy a váltás gondolatát mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták.

Törvény szerint akkor adható át oktatási intézmény vallási intézmény fenntartásba és működtetésbe ha a szülők esetében 50 százalék, plusz egy fő ezt támogatja. Ebben a szülői munkaközösség, a DÖK és az alkalmazotti közösség szavazata és véleménye is nagyon fontos volt. Végül a szülői szavazatok számlálása után a leadott érvényes szavazatok 83 százaléka, míg a SZMK, a diákönkormányzat és az alkalmazottak száz százaléka támogatta a váltást. Ezek után kijelenthető, hogy lesz református általános iskola Dunaújvárosban. Ehhez már csak a miniszteri döntés hiányzik, ami biztosan pozitív lesz az iskola szempontjából- mondta Farkas Márta.

A rovat további hírei: Oktatás

Megújult a Petőfi iskola is

Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő)

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018. július 07. (szombat)

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Mese a táborban, minden héten

Mese a táborban, minden héten

2018. július 05. (csütörtök)

A nyár folyamán az MMK hat hetes gyermektáborában minden csütörtökön az Esztrád színház társulata érkezik a kicsikhez és egy vicces, interaktív előadással lepik meg őket.

A Dunaferr iskola is bekerült

A Dunaferr iskola is bekerült

2018. július 03. (kedd)

Lezárult a Hankook Oktatási Pályázati Programja, amelyre a régió oktatási intézményei nevezhettek. A gumiabroncsgyártó 5 iskolát választott ki, amelyek gépparkfejlesztését egyenként 2 millió forinttal támogatja.

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

2018. június 30. (szombat)

Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé, mandátuma vasárnaptól két évre szól. A megbízatásának lejártával távozó eddigi elnök, Bódis József július 1-jétől oktatásért felelős államtitkárként dolgozik tovább.

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek)

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nyelvi tábor Horvátországban

Nyelvi tábor Horvátországban

2018. június 28. (csütörtök)

Az Adriai-tenger partján tanulja a horvát nyelvet ezen a héten a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola több tanulója.