Református iskola lesz a Szilágyi

2018. április 8. (vasárnap) 7:20 - Vass Ádám

Immár biztos: szeptembertől református iskolaként működhet a Szilágyi iskola.

Február eleje óta tartottak az egyeztetések arról, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működjön tovább szeptembertől. A terv elé több akadály is gördült, amiket sikerült elhárítani, így már biztos, hogy az április 12-13-án esedékes beiratkozásnál már az egyházi iskola is a szülők lehetősége lesz a városban.

Ahhoz, hogy a Szilágyi iskola református egyházi iskolaként működhessen szeptembertől, először is ki kellett válniuk a Dózsa iskola kötelékéből, majd ezután az új fenntartónak, a Halásztelki Bocskai Oktatási Központnak kellett kérvényezni a Tankerületnél a kilépést és az áthelyezést. Ehhez önkormányzati engedély is szükséges volt, hiszen az iskola épülete önkormányzati tulajdonban van. Farkas Márta iskolaigazgató a DO-nak korábban elmondta, hogy a váltás gondolatát mind a diákok, mind a szülők pozitívan fogadták.

Törvény szerint akkor adható át oktatási intézmény vallási intézmény fenntartásba és működtetésbe ha a szülők esetében 50 százalék, plusz egy fő ezt támogatja. Ebben a szülői munkaközösség, a DÖK és az alkalmazotti közösség szavazata és véleménye is nagyon fontos volt. Végül a szülői szavazatok számlálása után a leadott érvényes szavazatok 83 százaléka, míg a SZMK, a diákönkormányzat és az alkalmazottak száz százaléka támogatta a váltást. Ezek után kijelenthető, hogy lesz református általános iskola Dunaújvárosban. Ehhez már csak a miniszteri döntés hiányzik, ami biztosan pozitív lesz az iskola szempontjából- mondta Farkas Márta.

A rovat további hírei: Oktatás

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel. 

Adventi hangolódás

Adventi hangolódás

2018. november 27. (kedd)

A Dózsa György Általános Iskolában az intézmény kompetenciás tanulói meghitt ünnepen meggyújtották a várakozás első gyertyáját.

Felvételi előkészítő foglalkozások a Móriczban

Felvételi előkészítő foglalkozások a Móriczban

2018. november 24. (szombat)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola játékos foglalkozássorozatot indít november 28-án a nagycsoportos óvodások számára. Bár az iskolai beiratkozás időszaka áprilisban esedékes, a móriczosok ezzel a rendezvénnyel egyfajta felvételi előkészítőt tartanak a leendő elsősöknek.