Vereség a rangadón

2018. április 14. (szombat) 17:54 - Szárszó Lajos

A tabella második helyén álló PMFC két gyors gólt szerzett az első félidőben, melyre válaszolnia ugyan sikerült a Dunaújvárosnak, de az egyenlítés nem jött össze.

A Rákosmente elleni idegenbeli győzelem után ismét idegenben, ezúttal a második helyezett PMFC otthonában lépett pályára a Dunaújváros PASE együttese. Ahhoz, hogy Dobos Barna alakulata ismét ott lehessen a feljutásra esélyes csapatok között, a folytatásban, így a mostani meccsen sem lehetett botlania. Ráadásul az ellen a Pécs ellen léptek pályára Csehi Tamásék, akik a Dunaújvárosban lejátszott összecsapást 3-2-re nyerték meg. A győzelemhez azonban bravúrra, tökéletes védekezésre, valamint hatékony támadójátékra lett volna szüksége Dobos Barna gárdájának. Nos, ez nem sikerült túl jól, mivel a hazaiak nagyon hamar, már a második percben bevették Bősz Levente kapuját. Az a Puskás Gábor volt a gólszerző, aki eddig a bajnokságban csupán egy gólt jegyzett (1-0). Szepessy Róbert lábában maradt benne a gyors válasz, aki ugyan szépen lépett be a hazai tizenhatoson belülre, de nem találta el jól a labdát.

A folytatásban nagy tempót diktált a PMFC, melyet megpróbált felvenni a DPASE gárdája, ez azonban nem sikerült, melynek a tizenegyedik percben a második pécsi találat lett a vége. Kónya kanyarította középre a labdát, melyet Koller Krisztián vágott a bal felső sarokba (2-0). A villámgyorsan megszerzett kétgólos vezetés után is hatalmas erővel támadott a hazai csapat, majd egyre többször eljutott a Pécs kapujának előterébe a Dunaújváros, így igen élvezetessé vált a játék. A Dunaújváros a 36. percben a kaputól tizenhét méterről végezhetett el szabadrúgást. A beívelésre pontosan érkezett Csehi Tamás, aki jól bólintott a pécsi kapuba (2-1). A második játékrész elején ismét a hazaiak irányítottak, ez azonban meddőnek bizonyult. Igaz, közben Károly szabadrúgása kerülte el kevéssel az újvárosi kaput, majd Horváth fejesét védte szép mozdulattal Bősz Levente. Dobos Barna az első változtatásra a 67. percig várt, ekkor azonban kockáztatott, hiszen a hátsó sorban játszó Karacs Roland helyett a csatárt, Tóth Tibort küldte pályára.

Csehi Tamás gólja csak a szépítéshez volt elég! (Képek: DO-archív)

A szándék egyértelműen az volt ezzel, hogy a DPASE támadójátéka veszélyesebbé váljon. A 72. percben Koller válhatott volna ismét főszereplővé, de lövése ezúttal nem talált kaput, igaz a lövést nehéz szögből küldte kapu felé. Negyed órával a vége előtt kiegyenlítetté vált az összecsapás, majd Kónya növelhette volna csapata előnyét, ő azonban ziccerben nem a kapura lövést, hanem a passzt választotta, amely pontatlan volt. A 81. percben Beke végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, lövése azonban elakadt a DPASE sorfalában. Hét perc volt már csak hátra a rangadóból, amikor Dobos Barna kettős cserét hajtott végre, de ma ez nem járt együtt az eredményességgel, így a végén a PMFC örülhetett.

PMFC - Dunaújváros PASE 2-1 (2-1)

PMFC: Sólyom Csaba - Nagy József, Kónya Kornél, Károly Bálint (Mojzer György a 76. percben), Koller Krisztián, Kónya Dávid, Horváth Adrián, Gajág Gergő, Szabó Richárd (Erdős Gábor a 41. percben), Bata Kristóf (Beke Péter az 55. percben), Puskás Gábor Sándor. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dunaújváros PASE: Bősz Levente - Zvara Dávid, Karacs Roland (Tóth Tibor a 67. percben), Csehi Tamás (Sándor Tamás a 83. percben), Dobos Áron, Dorogi Renátó, Szepessy Róbert (Ferencz Bálint a 83. percben), Király Bence, Tóth Ákos Károly, Barna Zsolt, Pál Dávid. Vezetőedző: Dobos Barnabás László.

A rovat további hírei: Sport

Sportos DSE Karácsony

Sportos DSE Karácsony

2018. december 11. (kedd)

A DSE Röplabda Akadémia a Dunaújváros Sportcsarnokban tartott játékos karácsony ünnepséget, melyen szinte az összes utánpótlás játékos részt vett.

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

Nehezen, de hoztuk a kötelezőt

2018. december 10. (hétfő)

Nagy csatában gyűjtötte be a három pontot a Nyírgyulaj elleni hazai bajnokin a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Tovább a fejlődés útján

Tovább a fejlődés útján

2018. december 10. (hétfő)

Újabb előrelépést könyvelhet el a Dunaferr SE úszó szakosztálya az idei évben. A 2018-as esztendőt lezáró ünnepségen a hazai és nemzetközi sikereket is felelevenítették az egyesület tagjai.

Két hazai érem az Újváros Kupán

Két hazai érem az Újváros Kupán

2018. december 10. (hétfő)

Vegyespárosban és egynemű párosban is egy-egy ezüstéremnek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói az Újváros Kupán.

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

Klujber Katrin a Fradiba igazolt!

2018. december 10. (hétfő)

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

Diadalmas hétvége

Diadalmas hétvége

2018. december 10. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is könnyed győzelmet aratott a Győri VSE vendégeként lejátszott bajnoki találkozón.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2018. december 10. (hétfő)

A nyolcadik helyezett Nyírgyulaj elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.