Vereség a rangadón

2018. április 14. (szombat) 17:54 - Szárszó Lajos

A tabella második helyén álló PMFC két gyors gólt szerzett az első félidőben, melyre válaszolnia ugyan sikerült a Dunaújvárosnak, de az egyenlítés nem jött össze.

A Rákosmente elleni idegenbeli győzelem után ismét idegenben, ezúttal a második helyezett PMFC otthonában lépett pályára a Dunaújváros PASE együttese. Ahhoz, hogy Dobos Barna alakulata ismét ott lehessen a feljutásra esélyes csapatok között, a folytatásban, így a mostani meccsen sem lehetett botlania. Ráadásul az ellen a Pécs ellen léptek pályára Csehi Tamásék, akik a Dunaújvárosban lejátszott összecsapást 3-2-re nyerték meg. A győzelemhez azonban bravúrra, tökéletes védekezésre, valamint hatékony támadójátékra lett volna szüksége Dobos Barna gárdájának. Nos, ez nem sikerült túl jól, mivel a hazaiak nagyon hamar, már a második percben bevették Bősz Levente kapuját. Az a Puskás Gábor volt a gólszerző, aki eddig a bajnokságban csupán egy gólt jegyzett (1-0). Szepessy Róbert lábában maradt benne a gyors válasz, aki ugyan szépen lépett be a hazai tizenhatoson belülre, de nem találta el jól a labdát.

A folytatásban nagy tempót diktált a PMFC, melyet megpróbált felvenni a DPASE gárdája, ez azonban nem sikerült, melynek a tizenegyedik percben a második pécsi találat lett a vége. Kónya kanyarította középre a labdát, melyet Koller Krisztián vágott a bal felső sarokba (2-0). A villámgyorsan megszerzett kétgólos vezetés után is hatalmas erővel támadott a hazai csapat, majd egyre többször eljutott a Pécs kapujának előterébe a Dunaújváros, így igen élvezetessé vált a játék. A Dunaújváros a 36. percben a kaputól tizenhét méterről végezhetett el szabadrúgást. A beívelésre pontosan érkezett Csehi Tamás, aki jól bólintott a pécsi kapuba (2-1). A második játékrész elején ismét a hazaiak irányítottak, ez azonban meddőnek bizonyult. Igaz, közben Károly szabadrúgása kerülte el kevéssel az újvárosi kaput, majd Horváth fejesét védte szép mozdulattal Bősz Levente. Dobos Barna az első változtatásra a 67. percig várt, ekkor azonban kockáztatott, hiszen a hátsó sorban játszó Karacs Roland helyett a csatárt, Tóth Tibort küldte pályára.

Csehi Tamás gólja csak a szépítéshez volt elég! (Képek: DO-archív)

A szándék egyértelműen az volt ezzel, hogy a DPASE támadójátéka veszélyesebbé váljon. A 72. percben Koller válhatott volna ismét főszereplővé, de lövése ezúttal nem talált kaput, igaz a lövést nehéz szögből küldte kapu felé. Negyed órával a vége előtt kiegyenlítetté vált az összecsapás, majd Kónya növelhette volna csapata előnyét, ő azonban ziccerben nem a kapura lövést, hanem a passzt választotta, amely pontatlan volt. A 81. percben Beke végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, lövése azonban elakadt a DPASE sorfalában. Hét perc volt már csak hátra a rangadóból, amikor Dobos Barna kettős cserét hajtott végre, de ma ez nem járt együtt az eredményességgel, így a végén a PMFC örülhetett.

PMFC - Dunaújváros PASE 2-1 (2-1)

PMFC: Sólyom Csaba - Nagy József, Kónya Kornél, Károly Bálint (Mojzer György a 76. percben), Koller Krisztián, Kónya Dávid, Horváth Adrián, Gajág Gergő, Szabó Richárd (Erdős Gábor a 41. percben), Bata Kristóf (Beke Péter az 55. percben), Puskás Gábor Sándor. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dunaújváros PASE: Bősz Levente - Zvara Dávid, Karacs Roland (Tóth Tibor a 67. percben), Csehi Tamás (Sándor Tamás a 83. percben), Dobos Áron, Dorogi Renátó, Szepessy Róbert (Ferencz Bálint a 83. percben), Király Bence, Tóth Ákos Károly, Barna Zsolt, Pál Dávid. Vezetőedző: Dobos Barnabás László.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

Elrajtolt az ovi foci bajnokság

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Tizennégy óvodás csapat részvételével kezdődött meg a Margaréta tagóvoda udvarán ma délelőtt az ovi foci bajnokság harmadik fordulója.

Most nem ment az utánpótlásnak

Most nem ment az utánpótlásnak

2018. szeptember 20. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán, az ifik nagy csatában szenvedtek vereséget a vendég győriektől.