400 ezer forint gyűlt össze a VII. Akarat Ereje Kupán

2018. május 21. (hétfő) 20:12 - Szárszó Lajos

Tíz férfi és hat női amatőr kispályás labdarúgó csapat mérte össze tudását a "Családi Utazás"elnevezésű jótékonysági amatőr kispályás labdarúgó tornán!

Az idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a VII. Akarat Ereje Kupa, amely országos hírű eseménnyé nőtte ki magát, melynek ezúttal a Duna parton lévő Lemezalakító Pihenőpark adott otthont. A jótékonysági rendezvényre az idén is hamar betelt az indulók létszáma, melyen 10 férfi és 6 női amatőr kispályás labdarúgó csapat versengett a helyezésekért. A labdarúgás szeretetén túl a cél ezúttal is nemes volt, hiszen a főszervező, Szatmári Ádám a torna bevételeiből és a szövetség partnereinek támogatásából nem saját maga gyógyulását, hanem ezúttal az adományokat továbbjuttatva a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályát támogatta. A torna megnyitója előtt Ádám elmondta, hatalmas izgalommal várta a mai napot is, hiszen a VII. Akarat Ereje Kupa más, mint a többi, hiszen ezúttal ő segíthet gyermek társainak. Mivel a kupa ideje alatt gyerekprogramok - köztük rajzverseny, melyen mindenki kapott ajándékot - is várták a lelátogatókat, igazi családi nap alakult ki. A mérkőzések ezúttal is sportszerű keretek között, nagyszerű hangulatban zajlottak a szép számú szurkolósereg előtt.

Az amatőr sportolók, a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közös összefogásából a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház javára összesen több, mint 400.000 forint támogatás gyűlt össze. A szervezők természetesen Ádámnak is készültek meglepetéssel, akinek egy régi nagy álmát sikerült megvalósítani, mégpedig azt, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt. Plusz ajándékként kapott még egy családi pihenést, kikapcsolódást egy debreceni hotelben, és egy hatalmas tortát az egyik dunaújvárosi cukrászdától.

Mint azt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, az idei rendezvény különleges volt, hiszen Ádám most más, segítségre szoruló gyermeknek segített:

- Ádám arra kért meg bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Hatalmas öröm, hogy ez a közösség, a labdarúgók családja az idei évben több, mint 400.000 forintnyi összeggel járulhat hozzá a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályán gyógyuló gyermekek minél jobb körülményeihez. Köszönet a labdarúgóknak, akik nagyszerű napot varázsoltak nekünk, és minden támogatónknak, szervező barátaimnak, akik nélkül ma nem segíthettünk volna a beteg gyermekeknek.

 

A jótékonysági férfi kupa végeredménye:

1. Hely: KEMI KER KFT

2. Hely: RUFORM

3. Hely: STEELWORKERS

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Szabó Szilárd (RUFORM)

A torna legjobb kapusa: Gaál Levente (STEELWORKERS)

A torna gólkirálya: Mazán Balázs (KEMI KER KFT)

A nap pillanata: Lázár Dávid, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A jótékonysági női kupa végeredménye:

1. Hely: Baracs

2. Hely: Szekszárd

3. Hely: Paks

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Zumbulisz Martina (Baracs)

A torna legjobb kapusa: Heitzmann Nikolett (Paks)

A torna gólkirálya: Foltán Viktória (Holler UFC)

DLSZ+: Kágyi Kira Miranella (Szekszárd)

A nap pillanata: Gyöngyösi Éva, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A rovat további hírei: Sport

Pontszerzés a véghajrában

Pontszerzés a véghajrában

2019. szeptember 24. (kedd)

Már csak egy csapat áll pont nélkül a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019. szeptember 23. (hétfő)

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

2019. szeptember 23. (hétfő)

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.