400 ezer forint gyűlt össze a VII. Akarat Ereje Kupán

2018. május 21. (hétfő) 20:12 - Szárszó Lajos

Tíz férfi és hat női amatőr kispályás labdarúgó csapat mérte össze tudását a "Családi Utazás"elnevezésű jótékonysági amatőr kispályás labdarúgó tornán!

Az idén már hetedik alkalommal került megrendezésre a VII. Akarat Ereje Kupa, amely országos hírű eseménnyé nőtte ki magát, melynek ezúttal a Duna parton lévő Lemezalakító Pihenőpark adott otthont. A jótékonysági rendezvényre az idén is hamar betelt az indulók létszáma, melyen 10 férfi és 6 női amatőr kispályás labdarúgó csapat versengett a helyezésekért. A labdarúgás szeretetén túl a cél ezúttal is nemes volt, hiszen a főszervező, Szatmári Ádám a torna bevételeiből és a szövetség partnereinek támogatásából nem saját maga gyógyulását, hanem ezúttal az adományokat továbbjuttatva a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályát támogatta. A torna megnyitója előtt Ádám elmondta, hatalmas izgalommal várta a mai napot is, hiszen a VII. Akarat Ereje Kupa más, mint a többi, hiszen ezúttal ő segíthet gyermek társainak. Mivel a kupa ideje alatt gyerekprogramok - köztük rajzverseny, melyen mindenki kapott ajándékot - is várták a lelátogatókat, igazi családi nap alakult ki. A mérkőzések ezúttal is sportszerű keretek között, nagyszerű hangulatban zajlottak a szép számú szurkolósereg előtt.

Az amatőr sportolók, a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közös összefogásából a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház javára összesen több, mint 400.000 forint támogatás gyűlt össze. A szervezők természetesen Ádámnak is készültek meglepetéssel, akinek egy régi nagy álmát sikerült megvalósítani, mégpedig azt, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt. Plusz ajándékként kapott még egy családi pihenést, kikapcsolódást egy debreceni hotelben, és egy hatalmas tortát az egyik dunaújvárosi cukrászdától.

Mint azt Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, az idei rendezvény különleges volt, hiszen Ádám most más, segítségre szoruló gyermeknek segített:

- Ádám arra kért meg bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Hatalmas öröm, hogy ez a közösség, a labdarúgók családja az idei évben több, mint 400.000 forintnyi összeggel járulhat hozzá a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályán gyógyuló gyermekek minél jobb körülményeihez. Köszönet a labdarúgóknak, akik nagyszerű napot varázsoltak nekünk, és minden támogatónknak, szervező barátaimnak, akik nélkül ma nem segíthettünk volna a beteg gyermekeknek.

 

A jótékonysági férfi kupa végeredménye:

1. Hely: KEMI KER KFT

2. Hely: RUFORM

3. Hely: STEELWORKERS

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Szabó Szilárd (RUFORM)

A torna legjobb kapusa: Gaál Levente (STEELWORKERS)

A torna gólkirálya: Mazán Balázs (KEMI KER KFT)

A nap pillanata: Lázár Dávid, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A jótékonysági női kupa végeredménye:

1. Hely: Baracs

2. Hely: Szekszárd

3. Hely: Paks

Különdíjasok:

A torna legjobb játékosa: Zumbulisz Martina (Baracs)

A torna legjobb kapusa: Heitzmann Nikolett (Paks)

A torna gólkirálya: Foltán Viktória (Holler UFC)

DLSZ+: Kágyi Kira Miranella (Szekszárd)

A nap pillanata: Gyöngyösi Éva, aki a döntőben mentett nagyszerű mozdulattal

A rovat további hírei: Sport

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

2020. május 22. (péntek)

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek)

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

Most az intenzív osztálynak segítettek

Most az intenzív osztálynak segítettek

2020. május 21. (csütörtök)

A kórtermek tisztítására, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátort adományozott a kórház intenzív osztályának a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.