A kórháznak is segítenek!

2018. május 10. (csütörtök) 8:00 - doszerk

Immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, idén ismét megrendezi az Akarat Ereje Kupa elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Mint arról a DLSZ honlapja beszámolt, az immáron hetedik alkalommal sorra kerülő viadal, ami az elmúlt években Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni, mát túlnőtte az eredeti elképzeléseket, így a május 21-i rendezvényen a Szent Pantaleon Kórháznak igyekszik segíteni a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület, igaz a szervezők közben Ádámnak is készülnek meglepetéssel, s egy régi álmát igyekeznek megvalósítani.

A tíz férfi és hat női csapat megméretésnek idén is a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkja ad otthont, a csoportmérkőzések reggel nyolckor kezdődnek meg, az egyenes kieséses szakasz találkozóin 14:40 perctől lépnek pályára a csapatok, a döntő 17:40-től a döntő, míg este hattól az eredményhirdetés zárja az egész napos programot. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a résztvevő csapatoknak ebéddel készülnek (virsli, mustár, kenyér), s ahogy azt a DLSZ rendezvényein megszokhattuk, a különböző kategóriák legjobbjait is díjazzák, ám ami a legfontosabb: ismét találkozhat mindenki szatmári Ádámmal és a régi barátokkal.

Képek: DO-archív

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: - Az idei rendezvény különleges, hiszen Ádám most már fiatalemberként úgy gondolta, hogy nemcsak neki, hanem más gyermekeknek is szüksége van segítségre. Éppen ezért megkért bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Persze neki is megpróbáljuk valóra váltani azt az álmát, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt, Benczik Zoltán szállodavezető jóvoltából pedig a debreceni Malom Hotelben kapcsolódhatnak ki a család tagjai.

A VII. Akarat Ereje Kupa részletes programja a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Felmérték az utánpótlást

Felmérték az utánpótlást

2020. május 24. (vasárnap)

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

Mindenkiben hisznek a Danubius KSE-nél

2020. május 23. (szombat)

Fiatalok, idősebbek, a sportágat komolyan űzni vágyók és a játék öröméért játszók is megtalálhatják számításaikat a Danubius KSE tollaslabdázóinál.

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

További Eb-meccsekre pályázna az MLSZ

2020. május 23. (szombat)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

Elhalasztották a rövidpályás úszó-világbajnokságot

2020. május 22. (péntek)

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot.

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

Osztályt váltanának az asztaliteniszezők

2020. május 22. (péntek)

Jó esetben két másodosztályú együttessel vehetne részt a következő bajnokságban a DUE DSE asztalitenisz szakosztálya.

Most az intenzív osztálynak segítettek

Most az intenzív osztálynak segítettek

2020. május 21. (csütörtök)

A kórtermek tisztítására, fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátort adományozott a kórház intenzív osztályának a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.