A kórháznak is segítenek!

2018. május 10. (csütörtök) 8:00 - doszerk

Immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Akarat Ereje Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, idén ismét megrendezi az Akarat Ereje Kupa elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Mint arról a DLSZ honlapja beszámolt, az immáron hetedik alkalommal sorra kerülő viadal, ami az elmúlt években Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni, mát túlnőtte az eredeti elképzeléseket, így a május 21-i rendezvényen a Szent Pantaleon Kórháznak igyekszik segíteni a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület, igaz a szervezők közben Ádámnak is készülnek meglepetéssel, s egy régi álmát igyekeznek megvalósítani.

A tíz férfi és hat női csapat megméretésnek idén is a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidőparkja ad otthont, a csoportmérkőzések reggel nyolckor kezdődnek meg, az egyenes kieséses szakasz találkozóin 14:40 perctől lépnek pályára a csapatok, a döntő 17:40-től a döntő, míg este hattól az eredményhirdetés zárja az egész napos programot. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, a résztvevő csapatoknak ebéddel készülnek (virsli, mustár, kenyér), s ahogy azt a DLSZ rendezvényein megszokhattuk, a különböző kategóriák legjobbjait is díjazzák, ám ami a legfontosabb: ismét találkozhat mindenki szatmári Ádámmal és a régi barátokkal.

Képek: DO-archív

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: - Az idei rendezvény különleges, hiszen Ádám most már fiatalemberként úgy gondolta, hogy nemcsak neki, hanem más gyermekeknek is szüksége van segítségre. Éppen ezért megkért bennünket, hogy a támogatásokból a gyermekosztálynak vásároljunk valami olyat, ami a kisbetegek gyógyítását segíti. Persze neki is megpróbáljuk valóra váltani azt az álmát, hogy az egyik hazai aquaparkban egy fókával úszhasson együtt, Benczik Zoltán szállodavezető jóvoltából pedig a debreceni Malom Hotelben kapcsolódhatnak ki a család tagjai.

A VII. Akarat Ereje Kupa részletes programja a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Pontszerzés a véghajrában

Pontszerzés a véghajrában

2019. szeptember 24. (kedd)

Már csak egy csapat áll pont nélkül a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel nyerte a Puskás Ferenc-díjat

2019. szeptember 23. (hétfő)

Első magyarként Zsóri Dániel nyerte az év legszebb góljáért járó, idén tizenegyedszer átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói gáláján vehetett át.

Bravúros pontszerzés

Bravúros pontszerzés

2019. szeptember 23. (hétfő)

Tetemes hátrányból felállva ért el 5-5-ös döntetlent a Phoenix Wizards elleni hazai mérkőzésen a DUE-Rudas Floorball Team az NB I második fordulójában.

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2019. szeptember 23. (hétfő)

Remek második félidei játékkal aratott háromgólos győzelmet a Grosics Akadémia vendégeként a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata.

Második helyen végzett a Dunaferr!

Második helyen végzett a Dunaferr!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Székesfehérváron, hat csapatos felkészülési röplabda tornán vett részt a Dunaferr SE csapata, melyen a rendkívül szép második helyet szerezte meg.

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

Továbbra is hibátlanul az Acélbikák

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Nem okozott gondot a győzelem megszerzése a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának a Fehérvári Titánok elleni hazai találkozón.

Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

2019. szeptember 22. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata idegenben, a Viadukt SE-Biatorbágy otthonában harcolta ki továbbjutását a hetedik fordulóba.