Bajnokság a vb árnyékában

spigott - 2018. május 4. 12:29

Remekül szerepeltek a Baján megrendezett Hosszú Távú Országos Bajnokságon a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Ötvenöt versenyzővel vettek részt a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Baján megrendezett Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon. Idén rekordszámú, negyvenhárom legénység adta le nevezését a hagyományosan áprilisban megrendezésre kerülő viadalra, mellyel a résztvevők megkezdték felkészülésüket a felkészülésüket a 2018-as IDBF Klub Legénység Világ-bajnokságra is.
A dunaújvárosiak sikeresen vették az évad második bajnoki megméretését, ugyanis a bajai viadalon a legjobb időnek, valamint egy negyedik és egy ötödik helyezésnek örülhettek a mieink, így érthetően elégedetten nyilatkozott az egyesület elnöke, Tóth Edit is, aki már a közelgő világbajnokságról is szót ejtett.

- A július 16. és 22. között megrendezésre kerülő szegedi világbajnokságon U18 vegyes és open, Premier, Senior A (40 év felettiek) és Senior C (60 év felettiek) vegyes csapatokat indítunk. A válogatási szabályzat szerint minden vb-résztvevőt versenyeztetnünk kell, így alakult ki a három 20 fős legénységünk U18 és 60+, Premier open és Premier mix kategóriákban. Az utánpótlás csapatunk, tizenkét tizennyolc év alatti és nyolc hatvan év feletti versenyzőből állt össze. A vegyes korosztály miatt versenyen kívül tudtak indulni, de a futam legjobb idejét érték el a 4 km-es távon. A Premier vegyes kategóriában a jelentkezők létszáma miatt két időfutamot kellett indítani a szervezőknek. Az üldözéses küzdelem 8 km-es távon folyt. Mi a második időfutam, második helyét értük el, azonban a kilenc csapat közül az összesített ötödik helyre hoztak ki bennünket. Nagyon szoros eredmények születtek, a 8 km-es távon a győztes 33:55:58 idejéhez képest, két percen belül hét hajó jött be.

Képek forrása: Dragon Steel SE

A Premier open üldözéses küzdelemben az újabb 8 km-es táv egy negyedik helyett hozott. A férfiak nagy része már egy 8 km-es versenytávon túl volt. Itt is szoros időeredmények születtek és sajnos éppen lecsúsztunk a dobogóról, de a negyedik hely így is nagyon szép eredmény. Összességében három kategóriában is képviseltette magát egyesületünk és az utánpótlás korú versenyzőinket is hadba vetettük a Hosszú Távú Magyar Bajnokságon. Csapatunk nagyon szép időeredményeket ért el, de a vb-felkészülés komolysága tükröződik az induló csapatok kiváló időeredményeiben is.

A Dragon Steel SE versenyzői: Ábrahám Anna, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Bruzsik László, Bucsi Blanka, Bucsi Dániel, Csobaji Botond, Csobaji Előd, Csontos Zsolt, Csőregi Dorka, Ecsődi Sára, Fehér Nárcisz, Fenyvesi István, Fenyvesi Máté, Fenyvesi Zsolt, Fischer Péter, Földesi Ádám, Gálné Sárközi Éva, Harmath Dániel, Herku Zsolt, Horváth Laura, Inger Ádám, Inger Zita, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Kupsza Gergő, Letenyei Krisztina, Mátéka Zoltán, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy-Berzsenyi Zsófia, Nagy János, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Pipa Károly, Poszpischil Bálint, Potyi Károly, Prantner János, Puller Patrik, Dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szatmári Csaba, Szilvásy Nóra, Szulik Ferenc, Terebesi Áron, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Varga József, Varga Krisztián.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.