Felemás nap a Világkupán

Szárszó Lajos - 2018. május 25. 18:54

Talajon igen, gerendán azonban nem lesz ott a tornászok eszéki Világkupa döntőjében a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia.

A tegnapi napon jól kezdték a magyarok a tornászok eszéki Világkupájának első selejtezőnapját, ugyanis Makra Noémi, Böczögő Dorina és Kardos Botond három döntőt szerezett, míg ma a Dunaferr SE versenyzőjének, Kovács Zsófiának szurkolhattunk, aki gerendán és talajon volt érdekelt. Mint az előzetesen megtudtuk, az újvárosi olimpikon vállsérülése miatt kénytelen volt kihagyni kedvenc szerét, a felemáskorlátot, és ebből az okból kifolyólag az ugrást sem vállalta. Így mára új célt állított fel maga elé, mégpedig azt, hogy gerendán minél tisztábban mutassa be új, a tavalyi kolozsvári Európa bajnokságon bemutatott gyakorlatánál hat tizeddel erősebb gyakorlatát.

Kép: DO-archív

Trenka János vezetőedző ezúttal sem tett terhet Zsófia vállára, hiszen azt várta el tanítványától, hogy eredménykényszer nélkül, csak saját magára és a feladatra koncentrálva versenyezzen, amely igaz a kivitelre is és anyagerőre egyaránt. A nap azonban nem úgy sikerült, mint azt eltervezték, hiszen tornászunk gerendán kilencedik lett, így nem jutott a fináléba, talajon azonban ott lesz a vasárnapi döntőben.

- Felemásak érzelmeim – foglalta össze a selejtezőnapot Trenka János vezetőedző -, hiszen összességében nem sikerült elérnünk célunkat. Talajon kezdtünk, ahol igazából mindent megcsinált, de azért a sorok végén voltak pontatlanságok, és a harmadik sor sem volt tiszta. Az anyagereje miatt azonban bekerült a vasárnapi döntőbe, így kapott egy esélyt arra, hogy javítani tudjon. Gerendán nehézségben megcsinálta azt a gyakorlatát, amelyet szerettünk volna, ami pozitívum, viszont egyszer megfogta a gerendát, majd egyszer leesett, így másfél pontot levontak a gyakorlatból. Így kilencedik helyen végzett, ami az első tartalék helyet jelenti, de nem valószínű, hogy Zsófia ott lesz a döntőben.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.