Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Hétméteres dobszóló

2018. május 9. (szerda) 7:37 - Vass Ádám

Újabb jótékonysági koncertre került sor a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Ezúttal a dobterem hangszigeteléséhez járulhattak hozzá a látogatók, akikhez a DKKA felnőtt csapata csatlakozott.

Jótékonysági koncertre várták a támogatókat a Sándor Frigyes Zeneiskolában. A kedd délutáni programon a zeneiskola dobtermének hangszigetelésére gyűjtötték az adományokat. A belépőjegyek mellett támogati jegyet is lehetett vásárolni, melynek összegével megoldódhatna a dobosok gondja. A latin hangulatú koncerten fellépett a Heizler Milán - Szabó Levente Dob duó, a Dobkamara tagjai Müller Tamás vezetésével, valamint Kovács Bálint és a Gipsy Kings Experience. A nézők közt pedig helyet foglaltak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai és segítői is, akik közel harmincan érkeztek a koncertre, hogy támogassák a növendékeket.

Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője elmondta, a csapatnak van néhány napja a feltöltődésre, és a szórakozásra, mielőtt a következő két, igencsak nehéz mérkőzésre sor kerülne, így szívesen segítenek a zeneiskolának, hiszen minden hangszert szeretnek és örömmel támogatnak minden olyan kezdeményezést, ami előre viszi a közösséget. Ezért ahol tudnak, ott akár csak jelenlétükkel, akár támogatás folytán szívesen segítenek ilyen jellegű akciókban. Annál is inkább, mivel egy helyiség átalakításáról van szó, amin a csapat is nem sokára át fog esni a csarnok felújítása kapcsán.

A dobosok és a zeneiskola természetesen hálás a DKKA csapatának és ki tudja, az elkövetkezendő meccsek egyikén talán éppen az egyik növendék üti majd a ritmust a dobon a B-közép első soraiban.

A rovat további hírei: Kultúra

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

2019. augusztus 21. (szerda)

Már délelőtt megkezdődtek a színpadi programok az idei Augusztálison a Szalki-szigeten. Délután ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester, majd az új kenyér megáldása és a kenyérszegés következett.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.