Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Hétméteres dobszóló

2018. május 9. (szerda) 7:37 - Vass Ádám

Újabb jótékonysági koncertre került sor a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Ezúttal a dobterem hangszigeteléséhez járulhattak hozzá a látogatók, akikhez a DKKA felnőtt csapata csatlakozott.

Jótékonysági koncertre várták a támogatókat a Sándor Frigyes Zeneiskolában. A kedd délutáni programon a zeneiskola dobtermének hangszigetelésére gyűjtötték az adományokat. A belépőjegyek mellett támogati jegyet is lehetett vásárolni, melynek összegével megoldódhatna a dobosok gondja. A latin hangulatú koncerten fellépett a Heizler Milán - Szabó Levente Dob duó, a Dobkamara tagjai Müller Tamás vezetésével, valamint Kovács Bálint és a Gipsy Kings Experience. A nézők közt pedig helyet foglaltak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai és segítői is, akik közel harmincan érkeztek a koncertre, hogy támogassák a növendékeket.

Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője elmondta, a csapatnak van néhány napja a feltöltődésre, és a szórakozásra, mielőtt a következő két, igencsak nehéz mérkőzésre sor kerülne, így szívesen segítenek a zeneiskolának, hiszen minden hangszert szeretnek és örömmel támogatnak minden olyan kezdeményezést, ami előre viszi a közösséget. Ezért ahol tudnak, ott akár csak jelenlétükkel, akár támogatás folytán szívesen segítenek ilyen jellegű akciókban. Annál is inkább, mivel egy helyiség átalakításáról van szó, amin a csapat is nem sokára át fog esni a csarnok felújítása kapcsán.

A dobosok és a zeneiskola természetesen hálás a DKKA csapatának és ki tudja, az elkövetkezendő meccsek egyikén talán éppen az egyik növendék üti majd a ritmust a dobon a B-közép első soraiban.

A rovat további hírei: Kultúra

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

2019. november 14. (csütörtök)

November 16-án (szombaton) este 7 órai kezdettel (közvetlenül a szombat esti 6 órai szentmise után) Lénárt Linda – a dunaújvárosi és nagyvenyimi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett – orgonaművész, orgonahangversenyt ad a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban.

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja

2019. november 13. (szerda)

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

Őszbúcsúztató családi délután

Őszbúcsúztató családi délután

2019. november 12. (kedd)

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának zárórendezvényeként egy Őszbúcsúztató családi délutánra várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum múlt szombaton. A programok között kézműveskedés és tárlatvezetés is szerepelt.

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

2019. november 06. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház aulájában egy újabb kiállítás nyílt meg kedden délután. Smuk Imre, a színház nyugalmazott művészeti vezetőjének festményeit lehet megtekinteni.

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

2019. november 05. (kedd)

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja

2019. október 31. (csütörtök)

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

Elnémulás a Bartókban

Elnémulás a Bartókban

2019. október 30. (szerda)

Nyár óta készül, most végre bemutatják a Bartókban a stúdióterem legújabb előadását, az Elnémulás című drámát, melynek rendezője a színház igazgatója, Őze Áron.