Meccs a sírból

spigott - 2018. május 21. 20:36

Háromgólos hátrányból felállva, az utolsó percben szerzett góllal aratott 4-3-as sikert a DEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

A bajnoki rájátszás utolsó hazai mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely a negyedik DEAC gárdáját látta vendégül egy igazából tét nélküli találkozón, mert az már korábban eldőlt, hogy a mieink a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül a bronzéremért léphetnek majd pályára a helyosztókon. A Dunaferr azonban ennek ellenére is erősen kezdett, az első percekben előbb Németh, majd Horváth került ziccerbe, de Faragó kapus mindkétszer bravúrral hárított. A túloldalon Rigónak az ötödik percben kellett először játékba avatkoznia, majd nem sokkal később Varga Csaba veszélyeztetett távolról, de lövése elkerülte a kaput. Takó Csaba bátran cserélgette játékosait, ahogy várható volt, szerepet kaptak a fiatalok is, s bár továbbra is a mieink játszottak fölényben, a 9. percben némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, miután Tóth Attila távoli lapos lövése tréfálta meg Rigó kapust (0-1).

Rögtön a középkezdést követően Oroszi hibázott nagyot kapunk előtt, s ezt Varga Dániel büntette meg, így a 10. percben muszáj volt időt kérnie Takó Csabának, hogy rendezze a sorokat (0-2). A pauza után fel is pörgött a Dunaferr, de hiába Schrancz, Horváth és Németh helyzetei, egyikkel sem tudtak élni a mieink sőt, a 17. percben Pallai gyalogolt a kapunkig egy újabb eladott labdával, s máris hárommal állt jobban a DEAC (0-3). Ment előre, próbálkozott a Dunaferr, de hiányzott a koncentráció a befejezéseknél, Fridrich két lépésről lőtt kapufát, majd Schrancz sarkazása ment mellé három lépésről, így a szünethez érve továbbra is a vendégek álltak közelebb a sikerhez.

A térfélcsere után azonnal kapujához szegezte ellenfelét együttesünk, sorozatban alakította ki helyzeteit, s a Debrecen a 23. percig bírta a nyomást, mert Németh szép átlövésével szemben már nem volt ellenszer (1-3). A gól után sem változott a játék képe, egymás után jöttek a hazai lehetőségek, s bár a vendégek kontráiban is benne volt a veszély, a 27. percben ismét Németh villant, s újra nyílt lett a meccs (2-3).

Hosszú Ádám gólja győzelmet ért a Dunaferrnek!

Főleg úgy, hogy a folyamatos rohamok eredményeként a 33. percben Fridrich szerzett szépségdíjas találatot, s kezdődhetett minden elölről (3-3). Az egyenlítés után azonnal feljebb jött a DEAC is, a csereként beállt Cseresnyésnek kétszer is nagyot kellett védenie, míg a túloldalon Schrancz lőtt a kapu mellé egy lépésről. A hajrában mindkét gárda nagy erőkkel támadt a győztes gól megszerzéséért, a debreceniek kapusukat is lehozták ennek érdekében, ám húsz másodperccel a lefújás előtt eladták a labdát, Hosszú Ádám köszönte a lehetőséget, s a hazai térfél közepéről az üres kapuba gurítva eldöntötte a találkozót (4-3).

Dunaferr DUE Renalpin FC – DEAC 4-3 (0-3)

Gólszerzők: Németh 2, Fridrich, Hosszú, illetve: Tóth, Varga D., Pallai.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Rigó – Horváth, Németh, Schrancz, Hosszú. Csere: Cseresnyés, Reveland (kapusok), Oroszi, Szabó, Fridrich, Fekete, Varga Cs., Csányi. Vezetőedző: Takó Csaba.

DEAC: Faragó – Tóth, Sándor, Kondás, Szabó. Csere: Dobi (kapus), Kasuba, Pázmándi, Esztergomi, Pallai, Varga D. Vezetőedző: Elek Gergő.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.