Dunaújváros Hetilap

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

doszerk - 2018. május 18. 9:55

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet. Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét.

Ez alapján Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Nagy István agrárminiszter, Palkovics László nemzeti innovációs és technológiai miniszter lett. Pintér Sándor vezeti a belügyi tárcát, Rogán Antal pedig a Miniszterelnöki Kabinetirodát. Semjén Zsolt és Süli János tárca nélküli miniszterként vesz részt a kormány munkájában, Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, Trócsányi László az igazságügyi tárcát vezeti, a pénzügyminiszter pedig Varga Mihály.

Fotó:MTI

A köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő jelenlétében nevezte ki az új kormány minisztereit pénteki hatállyal. Az alaptörvény értelmében a minisztereket a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a kabinet a tárcavezetők kinevezésével alakul meg. Orbán Viktor negyedik kormányának tagjai az Országgyűlés délelőtt kezdődő, egyórásra tervezett plenáris ülésén tesznek esküt.     Orbán Viktort május 10-én választotta újra miniszterelnökké a parlament. A Sándor-palotában tartott rövid rendezvényen, amelyen beszédek nem hangzottak el, családtagok és munkatársak vettek részt. Az új kormányt rövid műsorral köszöntötték, majd az elnöki hivatal koccintásra invitálta a jelenlévőket.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

Szabó Zsolt: "Politikusnak lenni állandó tanulási folyamat"

2024. okt. 18.

Szabó Zsolt harminchat éves, és fiatal kora ellenére már jó ideje a közéletben dolgozik. 2010-től önkormányzati képviselő, 2019 óta pedig Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A június 9-i választáson, a "Rajta, Újváros!" Egyesület színeiben elsöprő fölénnyel ismét mandátumot szerzett, így közgyűlés tagja maradt. Interjú.

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

Megérkezett a Magyar Posta engedélye, hamarosan nyitás!

2024. okt. 18.

A Béke városrészben élőknek már évek óta fejtörést okoz a postahivatal hiánya, és főleg az idősebb korosztály az, aki leginkább elszenvedi ennek hiányát. De már látszik az alagút vége! A kampányidőszakban ígérte meg a "Rajta, Újváros!" Egyesület, hogy lesz a Békében posta. És lesz!

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

A negyedik távhőszezon kezdődött Pomázi Csaba nélkül

2024. okt. 17.

Immár a negyedik távhőszezon kezdődik  Dunaújvárosban úgy, hogy a DVG Zrt. a távhőszolgáltató, egyben a negyedik szezon Pomázi Csaba nélkül. Mint minden évben, úgy most is jelentős beruházások történtek a távhővezetékeken is és az erőművekben is. A szezonkezdésről Pintér Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót a Verebély úti erőműben.

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

DSTV: az ingatlanpiac trendjei városunkban

2024. okt. 17.

Az elmúlt években országos szinten megugrottak az ingatlanárak, és Dunaújvárosban is ez volt tapasztalható, derül ki a DSTV összegzéséből. Mik befolyásolják az árak változását? Milyen lakásokat keresnek jelenleg településünkön? Válaszol a tanácsadó! Hangkép.

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

Hamarosan elkészül a szovjet hősi emlékmű a köztemetőben

2024. okt. 16.

Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást követték az események a szovjet, majd az egykori szovjet emlékmű helyén. Hamarosan véget ér a kegyhely kialakítása – és így véget ér az áthelyezés.

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

Ismét diákok nyerhettek betekintést a Polgármesteri Hivatal működésébe

2024. okt. 14.

Az elmúlt ciklusban sem volt ritka, hogy kisebb-nagyobb diákcsoportok, óvodások, látogatók nyerhettek betekintést a hivatal működésébe. Barta Endre alpolgármester a Pentelei iskola gimnazistáit fogadta a napokban. 

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

Tisztelet az aradi vértanúk emlékének

2024. okt. 12.

Dunaújvárosban is megemlékeztek a 13 aradi vértanú és Batthyány Lajos miniszterelnök hősiességéről és bátorságáról. A ’48-as emlékműnél tartott eseményen közreműködött Kiss Kálmán költő, tanár; beszédet mondott Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója.