Nem volt esély a bajnok ellen

2018. május 21. (hétfő) 17:18 - spigott

Becsülettel küzdött, de nem tudta megnehezíteni a Budapest Cowbells dolgát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a két gárda ma délutáni mérkőzésén.

Rendkívül keménynek ígérkező mérkőzés vár ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatára, mely a bajnoki címvédő, s a tabellán jelenleg harmadik helyen álló Budapest Cowbells gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a vendégek számítottak, így a sereghajtó Gorillák minden különösebb nyomás nélkül várhatták a szezon ötödik találkozóját.

Az erősen tartalékos házigazdák azonban nem igazán tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát még annak ellenére sem, hogy a vendégek első támadását kivédekezték. Előre ugyanis alig-alig haladtak a mieink, ráadásul Takács Bence előbb a hatodik percben jelentkezett egy TD-t érő elkapással, majd egy újabb rossz dunaújvárosi támadás után visszahordásból szaladt el a hazai gólvonal mögé, s mivel az extrákat is pontosan rúgták a fővárosiak, így már az első negyed végére megléptek együttesünktől (0-14). A második felvonás sem kezdődött jól a Gorillák számára, mert Takács újabb TD-jével tovább nőtt a különbség a csapatok között, majd egy újabb kivédekezett dunaújvárosi támadás után Borsos Lászlót találta meg irányítója egy pontos passzal, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (0-28). A második játékrész hajrájában mutatott azért életjeleket a hazai támadósor is, s bár a touchdown nem jött össze, Beretka közel negyvenyardos rúgása után legalább egy mezőnygólnak örülhettek a mieink (3-28).

Képek: DO-archív

A második félidő sem kezdődött jól a Gorillaz számára, mert Czirók már az első fővárosi támadásból elfutott a gólvonalig, erre ráadásul jött a jó extra, s máris 3-35-ös állást mutatott az eredményjelző. A mieink támadásai sajnos semmi veszélyt nem jelentettek a vendégekre, ráadásul az egyre fáradó védelem sem tudott már helyt állni, így Czirók újabb TD-je után életbe lépett a "mercy rule", vagyis a hátralévő időt már futóórával játszották le a csapatok (3-42). A negyedik negyed elején Beretka révén egy újabb mezőnygólig eljutottak a mieink, s bár a hátralévő bő tizenegy percben már nem született újabb pont, a vendégek végül nagyon sima, 42-6-os sikert aratva léptek fel a tabella élére, míg a mieink továbbra is az utolsó helyen állnak a Fezen HFL 2018-as küzdelmeiben.

A rovat további hírei: Sport

Futsal tábor az egyetemen

Futsal tábor az egyetemen

2018. június 23. (szombat)

Immáron második alkalommal rendezi meg futsal és sporttáborát a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a mozogni vágyó gyermekeknek.

Biztos siker Szlovénia ellen

Biztos siker Szlovénia ellen

2018. június 22. (péntek)

Nagyon sima, 29-17-es győzelmet aratott a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

Kedvező csoportban a magyarok

Kedvező csoportban a magyarok

2018. június 22. (péntek)

Kazahsztán, Argentína és az Egyesült Államok lesz a magyar leány ifjúsági vízilabda válogatott ellenfele a belgrádi világbajnokság csoportkörében.

Első osztályú sikerek a kupában

Első osztályú sikerek a kupában

2018. június 22. (péntek)

A Siker Ablak GSV ötgólos győzelemmel, a Dunabiztos Micro meccs nélkül jutott a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.