Nem volt esély a bajnok ellen

2018. május 21. (hétfő) 17:18 - spigott

Becsülettel küzdött, de nem tudta megnehezíteni a Budapest Cowbells dolgát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a két gárda ma délutáni mérkőzésén.

Rendkívül keménynek ígérkező mérkőzés vár ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatára, mely a bajnoki címvédő, s a tabellán jelenleg harmadik helyen álló Budapest Cowbells gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a vendégek számítottak, így a sereghajtó Gorillák minden különösebb nyomás nélkül várhatták a szezon ötödik találkozóját.

Az erősen tartalékos házigazdák azonban nem igazán tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát még annak ellenére sem, hogy a vendégek első támadását kivédekezték. Előre ugyanis alig-alig haladtak a mieink, ráadásul Takács Bence előbb a hatodik percben jelentkezett egy TD-t érő elkapással, majd egy újabb rossz dunaújvárosi támadás után visszahordásból szaladt el a hazai gólvonal mögé, s mivel az extrákat is pontosan rúgták a fővárosiak, így már az első negyed végére megléptek együttesünktől (0-14). A második felvonás sem kezdődött jól a Gorillák számára, mert Takács újabb TD-jével tovább nőtt a különbség a csapatok között, majd egy újabb kivédekezett dunaújvárosi támadás után Borsos Lászlót találta meg irányítója egy pontos passzal, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (0-28). A második játékrész hajrájában mutatott azért életjeleket a hazai támadósor is, s bár a touchdown nem jött össze, Beretka közel negyvenyardos rúgása után legalább egy mezőnygólnak örülhettek a mieink (3-28).

Képek: DO-archív

A második félidő sem kezdődött jól a Gorillaz számára, mert Czirók már az első fővárosi támadásból elfutott a gólvonalig, erre ráadásul jött a jó extra, s máris 3-35-ös állást mutatott az eredményjelző. A mieink támadásai sajnos semmi veszélyt nem jelentettek a vendégekre, ráadásul az egyre fáradó védelem sem tudott már helyt állni, így Czirók újabb TD-je után életbe lépett a "mercy rule", vagyis a hátralévő időt már futóórával játszották le a csapatok (3-42). A negyedik negyed elején Beretka révén egy újabb mezőnygólig eljutottak a mieink, s bár a hátralévő bő tizenegy percben már nem született újabb pont, a vendégek végül nagyon sima, 42-6-os sikert aratva léptek fel a tabella élére, míg a mieink továbbra is az utolsó helyen állnak a Fezen HFL 2018-as küzdelmeiben.

A rovat további hírei: Sport

Hatgólos Dunaferr-siker

Hatgólos Dunaferr-siker

2019. január 18. (péntek)

A kiváló első játékrészt produkáló Dunaferr megérdemelten győzte le a futsal NB I tizenhetedik fordulójában a Szigetszentmiklós együttesét.

Vereség a fővárosban

Vereség a fővárosban

2019. január 18. (péntek)

Indulatoktól sem mentes mérkőzésen szenvedett 5-2-es vereséget az Újpest otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiütéses siker a fővárosban

Kiütéses siker a fővárosban

2019. január 18. (péntek)

Rendkívül fölényes, 25-4-es győzelmet aratott a Budapesti Honvéd elleni fővárosi bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nagy csata az első helyért

Nagy csata az első helyért

2019. január 18. (péntek)

A Dunabiztos Micro és a GBB Zrt. is hibátlan teljesítménnyel áll a városi futsal bajnokság A-csoportjának élén.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2019. január 18. (péntek)

Esélyesként várja a hetedik helyezett Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzést ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Bravúr kell a győzelemhez

Bravúr kell a győzelemhez

2019. január 18. (péntek)

Az Újpest vendégeként folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.