Nem volt esély a bajnok ellen

2018. május 21. (hétfő) 17:18 - spigott

Becsülettel küzdött, de nem tudta megnehezíteni a Budapest Cowbells dolgát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a két gárda ma délutáni mérkőzésén.

Rendkívül keménynek ígérkező mérkőzés vár ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatára, mely a bajnoki címvédő, s a tabellán jelenleg harmadik helyen álló Budapest Cowbells gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a vendégek számítottak, így a sereghajtó Gorillák minden különösebb nyomás nélkül várhatták a szezon ötödik találkozóját.

Az erősen tartalékos házigazdák azonban nem igazán tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát még annak ellenére sem, hogy a vendégek első támadását kivédekezték. Előre ugyanis alig-alig haladtak a mieink, ráadásul Takács Bence előbb a hatodik percben jelentkezett egy TD-t érő elkapással, majd egy újabb rossz dunaújvárosi támadás után visszahordásból szaladt el a hazai gólvonal mögé, s mivel az extrákat is pontosan rúgták a fővárosiak, így már az első negyed végére megléptek együttesünktől (0-14). A második felvonás sem kezdődött jól a Gorillák számára, mert Takács újabb TD-jével tovább nőtt a különbség a csapatok között, majd egy újabb kivédekezett dunaújvárosi támadás után Borsos Lászlót találta meg irányítója egy pontos passzal, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (0-28). A második játékrész hajrájában mutatott azért életjeleket a hazai támadósor is, s bár a touchdown nem jött össze, Beretka közel negyvenyardos rúgása után legalább egy mezőnygólnak örülhettek a mieink (3-28).

Képek: DO-archív

A második félidő sem kezdődött jól a Gorillaz számára, mert Czirók már az első fővárosi támadásból elfutott a gólvonalig, erre ráadásul jött a jó extra, s máris 3-35-ös állást mutatott az eredményjelző. A mieink támadásai sajnos semmi veszélyt nem jelentettek a vendégekre, ráadásul az egyre fáradó védelem sem tudott már helyt állni, így Czirók újabb TD-je után életbe lépett a "mercy rule", vagyis a hátralévő időt már futóórával játszották le a csapatok (3-42). A negyedik negyed elején Beretka révén egy újabb mezőnygólig eljutottak a mieink, s bár a hátralévő bő tizenegy percben már nem született újabb pont, a vendégek végül nagyon sima, 42-6-os sikert aratva léptek fel a tabella élére, míg a mieink továbbra is az utolsó helyen állnak a Fezen HFL 2018-as küzdelmeiben.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!