Nem volt esély a bajnok ellen

2018. május 21. (hétfő) 17:18 - spigott

Becsülettel küzdött, de nem tudta megnehezíteni a Budapest Cowbells dolgát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a két gárda ma délutáni mérkőzésén.

Rendkívül keménynek ígérkező mérkőzés vár ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatára, mely a bajnoki címvédő, s a tabellán jelenleg harmadik helyen álló Budapest Cowbells gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a vendégek számítottak, így a sereghajtó Gorillák minden különösebb nyomás nélkül várhatták a szezon ötödik találkozóját.

Az erősen tartalékos házigazdák azonban nem igazán tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát még annak ellenére sem, hogy a vendégek első támadását kivédekezték. Előre ugyanis alig-alig haladtak a mieink, ráadásul Takács Bence előbb a hatodik percben jelentkezett egy TD-t érő elkapással, majd egy újabb rossz dunaújvárosi támadás után visszahordásból szaladt el a hazai gólvonal mögé, s mivel az extrákat is pontosan rúgták a fővárosiak, így már az első negyed végére megléptek együttesünktől (0-14). A második felvonás sem kezdődött jól a Gorillák számára, mert Takács újabb TD-jével tovább nőtt a különbség a csapatok között, majd egy újabb kivédekezett dunaújvárosi támadás után Borsos Lászlót találta meg irányítója egy pontos passzal, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (0-28). A második játékrész hajrájában mutatott azért életjeleket a hazai támadósor is, s bár a touchdown nem jött össze, Beretka közel negyvenyardos rúgása után legalább egy mezőnygólnak örülhettek a mieink (3-28).

Képek: DO-archív

A második félidő sem kezdődött jól a Gorillaz számára, mert Czirók már az első fővárosi támadásból elfutott a gólvonalig, erre ráadásul jött a jó extra, s máris 3-35-ös állást mutatott az eredményjelző. A mieink támadásai sajnos semmi veszélyt nem jelentettek a vendégekre, ráadásul az egyre fáradó védelem sem tudott már helyt állni, így Czirók újabb TD-je után életbe lépett a "mercy rule", vagyis a hátralévő időt már futóórával játszották le a csapatok (3-42). A negyedik negyed elején Beretka révén egy újabb mezőnygólig eljutottak a mieink, s bár a hátralévő bő tizenegy percben már nem született újabb pont, a vendégek végül nagyon sima, 42-6-os sikert aratva léptek fel a tabella élére, míg a mieink továbbra is az utolsó helyen állnak a Fezen HFL 2018-as küzdelmeiben.

A rovat további hírei: Sport

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.

Újra élen a Gaszisportvideo

Újra élen a Gaszisportvideo

2018. október 20. (szombat)

Két sima és egy szoros mérkőzéssel ért véget pénteken este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulója.

Egerben folytatják az egyetemisták

Egerben folytatják az egyetemisták

2018. október 20. (szombat)

A DUE-Maarsk Graphics első osztályú női vízilabda csapata ezúttal Egerbe utazik, ahonnan a Slingivel és Szilágyi Dorottyával felálló hazaiaktól is el szeretnék nyerni a győzelemért járó pontokat.

Izgalmas DAB-siker

Izgalmas DAB-siker

2018. október 19. (péntek)

Kétgólos előnyből alig öt perc alatt kétgólos hátrányba került, ám végül 7-4-re nyert a Vienna Capitals elleni Erste Liga mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.