Pontvesztés a hajrában

2018. május 20. (vasárnap) 21:36 - spigott

Az utolsó előtti percben kapott góllal ért el 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd második számú együttese elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Budapest Honvéd második számú együttese ellen lépett pályára vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III 28. fordulójában. A házigazda DPASE a negyedik, míg a vendégek a tizedik helyről várták a mérkőzést, s mivel a két gárda fővárosi találkozóján is a mieink nyertek 1-0-ra, így hazai környezetben nem lehetett más a céljuk, csak a három pont megszerzése.
Dobos Barna tanítványai nem is kezdték rosszul a mérkőzést, mert az ismerkedéssel eltöltött első tíz perc után magukhoz ragadták a kezdeményezést, s egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek.

A fővárosiak nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink támadójátékával, így sorozatban alakította ki helyzeteit a DPASE, melyből előbb Dobos Áron veszélyeztetett, majd Dorogi ziccere kerülte el a kaput. A 28. percben Szepessy találta el a keresztlécet, majd Berla kapus előbb Dobos lövését védte bravúrral, majd a kipattanót kapura küldő Szepessy próbálkozását hárította szép mozdulattal. A félidő hajráját még jobban megnyomta együttesünk, Dobos Áron lövésénél újra a kapufa mentette meg a vendégeket, de a 42. percben már nem volt kegyelem, mert Szepessy Róbert beadását Dobos Áron öt méterről a jobb alsóba belsőzte, így az első felvonás után megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre csapatunk (1-0).

A második félidő elején Ferenc került ziccerbe, ám a mezőny legjobbja, Berla Attila ezúttal is védeni tudott. A folytatás azonban nem azt a játékot hozta, amit a hazai drukkerek reméltek, mert a Honvéd fiataljai egyre bátrabban támadták Vaszócsik kapuját, s az 53. Kovács Nikolasz veszélyes lövésével jelezték is a mieinknek, hogy nem tettek le a pontszerzésről.

A folytatásban jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, s bár továbbra is a fővárosiak játszottak némi fölényben, igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani, mert a hazai védelem is becsülettel tette a dolgát. A 82. percben Dobos Áron dönthette volna el végleg a mérkőzést, ám hiába vezette egyedül a kapura a labdát, lövés helyet cselezni próbált, így odalett az ígéretes lehetőség. Erre a 89. percben sajnos rá is fáztak a mieink, mert egy bal oldali beadás után Májer Milán fejelt védhetetlenül a bal alsóba, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt, mellyel a DPASE maradt a bajnoki tabella negyedik helyén.

DPASE - Budapest Honvéd II. 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Dobos Á. a 42, illetve Májer a 89. percben.

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Kovács, Pál, Csehi, Barna, Ferencz (Karacs, 74.), Dorogi, Király, Dobos, Szepessy R. (Horváth, 76.) Vezetőedző: Dobos Barna.

Budapest Honvéd II.: Berla – Erdélyi, Hegedűs (Bíró, 72.), Kovács, Király (Darabont, 46.), Horváth, Stoiacivici, Lukács, Pisont P. (Bodrogi, 60.), Májer, Bencze. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Hatgólos Dunaferr-siker

Hatgólos Dunaferr-siker

2019. január 18. (péntek)

A kiváló első játékrészt produkáló Dunaferr megérdemelten győzte le a futsal NB I tizenhetedik fordulójában a Szigetszentmiklós együttesét.

Vereség a fővárosban

Vereség a fővárosban

2019. január 18. (péntek)

Indulatoktól sem mentes mérkőzésen szenvedett 5-2-es vereséget az Újpest otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiütéses siker a fővárosban

Kiütéses siker a fővárosban

2019. január 18. (péntek)

Rendkívül fölényes, 25-4-es győzelmet aratott a Budapesti Honvéd elleni fővárosi bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Nagy csata az első helyért

Nagy csata az első helyért

2019. január 18. (péntek)

A Dunabiztos Micro és a GBB Zrt. is hibátlan teljesítménnyel áll a városi futsal bajnokság A-csoportjának élén.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2019. január 18. (péntek)

Esélyesként várja a hetedik helyezett Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzést ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Bravúr kell a győzelemhez

Bravúr kell a győzelemhez

2019. január 18. (péntek)

Az Újpest vendégeként folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.