Pontvesztés a hajrában

2018. május 20. (vasárnap) 21:36 - spigott

Az utolsó előtti percben kapott góllal ért el 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd második számú együttese elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Budapest Honvéd második számú együttese ellen lépett pályára vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III 28. fordulójában. A házigazda DPASE a negyedik, míg a vendégek a tizedik helyről várták a mérkőzést, s mivel a két gárda fővárosi találkozóján is a mieink nyertek 1-0-ra, így hazai környezetben nem lehetett más a céljuk, csak a három pont megszerzése.
Dobos Barna tanítványai nem is kezdték rosszul a mérkőzést, mert az ismerkedéssel eltöltött első tíz perc után magukhoz ragadták a kezdeményezést, s egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek.

A fővárosiak nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink támadójátékával, így sorozatban alakította ki helyzeteit a DPASE, melyből előbb Dobos Áron veszélyeztetett, majd Dorogi ziccere kerülte el a kaput. A 28. percben Szepessy találta el a keresztlécet, majd Berla kapus előbb Dobos lövését védte bravúrral, majd a kipattanót kapura küldő Szepessy próbálkozását hárította szép mozdulattal. A félidő hajráját még jobban megnyomta együttesünk, Dobos Áron lövésénél újra a kapufa mentette meg a vendégeket, de a 42. percben már nem volt kegyelem, mert Szepessy Róbert beadását Dobos Áron öt méterről a jobb alsóba belsőzte, így az első felvonás után megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre csapatunk (1-0).

A második félidő elején Ferenc került ziccerbe, ám a mezőny legjobbja, Berla Attila ezúttal is védeni tudott. A folytatás azonban nem azt a játékot hozta, amit a hazai drukkerek reméltek, mert a Honvéd fiataljai egyre bátrabban támadták Vaszócsik kapuját, s az 53. Kovács Nikolasz veszélyes lövésével jelezték is a mieinknek, hogy nem tettek le a pontszerzésről.

A folytatásban jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, s bár továbbra is a fővárosiak játszottak némi fölényben, igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani, mert a hazai védelem is becsülettel tette a dolgát. A 82. percben Dobos Áron dönthette volna el végleg a mérkőzést, ám hiába vezette egyedül a kapura a labdát, lövés helyet cselezni próbált, így odalett az ígéretes lehetőség. Erre a 89. percben sajnos rá is fáztak a mieink, mert egy bal oldali beadás után Májer Milán fejelt védhetetlenül a bal alsóba, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt, mellyel a DPASE maradt a bajnoki tabella negyedik helyén.

DPASE - Budapest Honvéd II. 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Dobos Á. a 42, illetve Májer a 89. percben.

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Kovács, Pál, Csehi, Barna, Ferencz (Karacs, 74.), Dorogi, Király, Dobos, Szepessy R. (Horváth, 76.) Vezetőedző: Dobos Barna.

Budapest Honvéd II.: Berla – Erdélyi, Hegedűs (Bíró, 72.), Kovács, Király (Darabont, 46.), Horváth, Stoiacivici, Lukács, Pisont P. (Bodrogi, 60.), Májer, Bencze. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.

Újra élen a Gaszisportvideo

Újra élen a Gaszisportvideo

2018. október 20. (szombat)

Két sima és egy szoros mérkőzéssel ért véget pénteken este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulója.

Egerben folytatják az egyetemisták

Egerben folytatják az egyetemisták

2018. október 20. (szombat)

A DUE-Maarsk Graphics első osztályú női vízilabda csapata ezúttal Egerbe utazik, ahonnan a Slingivel és Szilágyi Dorottyával felálló hazaiaktól is el szeretnék nyerni a győzelemért járó pontokat.

Izgalmas DAB-siker

Izgalmas DAB-siker

2018. október 19. (péntek)

Kétgólos előnyből alig öt perc alatt kétgólos hátrányba került, ám végül 7-4-re nyert a Vienna Capitals elleni Erste Liga mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.