Pontvesztés a hajrában

2018. május 20. (vasárnap) 21:36 - spigott

Az utolsó előtti percben kapott góllal ért el 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd második számú együttese elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Budapest Honvéd második számú együttese ellen lépett pályára vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III 28. fordulójában. A házigazda DPASE a negyedik, míg a vendégek a tizedik helyről várták a mérkőzést, s mivel a két gárda fővárosi találkozóján is a mieink nyertek 1-0-ra, így hazai környezetben nem lehetett más a céljuk, csak a három pont megszerzése.
Dobos Barna tanítványai nem is kezdték rosszul a mérkőzést, mert az ismerkedéssel eltöltött első tíz perc után magukhoz ragadták a kezdeményezést, s egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek.

A fővárosiak nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink támadójátékával, így sorozatban alakította ki helyzeteit a DPASE, melyből előbb Dobos Áron veszélyeztetett, majd Dorogi ziccere kerülte el a kaput. A 28. percben Szepessy találta el a keresztlécet, majd Berla kapus előbb Dobos lövését védte bravúrral, majd a kipattanót kapura küldő Szepessy próbálkozását hárította szép mozdulattal. A félidő hajráját még jobban megnyomta együttesünk, Dobos Áron lövésénél újra a kapufa mentette meg a vendégeket, de a 42. percben már nem volt kegyelem, mert Szepessy Róbert beadását Dobos Áron öt méterről a jobb alsóba belsőzte, így az első felvonás után megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre csapatunk (1-0).

A második félidő elején Ferenc került ziccerbe, ám a mezőny legjobbja, Berla Attila ezúttal is védeni tudott. A folytatás azonban nem azt a játékot hozta, amit a hazai drukkerek reméltek, mert a Honvéd fiataljai egyre bátrabban támadták Vaszócsik kapuját, s az 53. Kovács Nikolasz veszélyes lövésével jelezték is a mieinknek, hogy nem tettek le a pontszerzésről.

A folytatásban jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, s bár továbbra is a fővárosiak játszottak némi fölényben, igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani, mert a hazai védelem is becsülettel tette a dolgát. A 82. percben Dobos Áron dönthette volna el végleg a mérkőzést, ám hiába vezette egyedül a kapura a labdát, lövés helyet cselezni próbált, így odalett az ígéretes lehetőség. Erre a 89. percben sajnos rá is fáztak a mieink, mert egy bal oldali beadás után Májer Milán fejelt védhetetlenül a bal alsóba, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt, mellyel a DPASE maradt a bajnoki tabella negyedik helyén.

DPASE - Budapest Honvéd II. 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Dobos Á. a 42, illetve Májer a 89. percben.

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Kovács, Pál, Csehi, Barna, Ferencz (Karacs, 74.), Dorogi, Király, Dobos, Szepessy R. (Horváth, 76.) Vezetőedző: Dobos Barna.

Budapest Honvéd II.: Berla – Erdélyi, Hegedűs (Bíró, 72.), Kovács, Király (Darabont, 46.), Horváth, Stoiacivici, Lukács, Pisont P. (Bodrogi, 60.), Májer, Bencze. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.

Hibátlan Tízpróbások

Hibátlan Tízpróbások

2018. augusztus 15. (szerda)

A Tízpróbások együttese nyerte a VII. Decathlon Nyári Kispályás Foci Bajnokság küzdelmeit.

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

Komoly kihívás előtt az utánpótlás

2018. augusztus 15. (szerda)

Az U20-as bajnokságban a rájátszás elérését, míg az U18-asoknál a középmezőnyt célozta meg a dunaújvárosi jégkorongozók szakvezetése.

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

A Vidi az AEK Athén ellen mehet a BL-főtábláért

2018. augusztus 14. (kedd)

A Vidi FC hazai pályán gól nélküli döntetlennel megőrizte az első mérkőzésen elért 1-1-s eredményt a svéd Malmö együttesével szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába.

Nyolc csapat a strandfoci kupán

Nyolc csapat a strandfoci kupán

2018. augusztus 14. (kedd)

Elkészült a csoportbeosztás, összesen nyolc együttes vághat neki nemzeti ünnepünkön az I. Szent István Strandfoci Kupának.

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

A kijutást célozza meg a magyar válogatott

2018. augusztus 14. (kedd)

Az Európa-bajnoki részvétel a célja a férfi röplabda-válogatottnak, amely szerdán, hazai pályán, Macedónia ellen kezdi meg selejtezős szereplését.

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

Bl-selejtező - A továbbjutás főtáblát érne a Vidinek

2018. augusztus 14. (kedd)

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben ma a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.