Pontvesztés a hajrában

2018. május 20. (vasárnap) 21:36 - spigott

Az utolsó előtti percben kapott góllal ért el 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd második számú együttese elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Budapest Honvéd második számú együttese ellen lépett pályára vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III 28. fordulójában. A házigazda DPASE a negyedik, míg a vendégek a tizedik helyről várták a mérkőzést, s mivel a két gárda fővárosi találkozóján is a mieink nyertek 1-0-ra, így hazai környezetben nem lehetett más a céljuk, csak a három pont megszerzése.
Dobos Barna tanítványai nem is kezdték rosszul a mérkőzést, mert az ismerkedéssel eltöltött első tíz perc után magukhoz ragadták a kezdeményezést, s egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek.

A fővárosiak nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieink támadójátékával, így sorozatban alakította ki helyzeteit a DPASE, melyből előbb Dobos Áron veszélyeztetett, majd Dorogi ziccere kerülte el a kaput. A 28. percben Szepessy találta el a keresztlécet, majd Berla kapus előbb Dobos lövését védte bravúrral, majd a kipattanót kapura küldő Szepessy próbálkozását hárította szép mozdulattal. A félidő hajráját még jobban megnyomta együttesünk, Dobos Áron lövésénél újra a kapufa mentette meg a vendégeket, de a 42. percben már nem volt kegyelem, mert Szepessy Róbert beadását Dobos Áron öt méterről a jobb alsóba belsőzte, így az első felvonás után megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre csapatunk (1-0).

A második félidő elején Ferenc került ziccerbe, ám a mezőny legjobbja, Berla Attila ezúttal is védeni tudott. A folytatás azonban nem azt a játékot hozta, amit a hazai drukkerek reméltek, mert a Honvéd fiataljai egyre bátrabban támadták Vaszócsik kapuját, s az 53. Kovács Nikolasz veszélyes lövésével jelezték is a mieinknek, hogy nem tettek le a pontszerzésről.

A folytatásban jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, s bár továbbra is a fővárosiak játszottak némi fölényben, igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani, mert a hazai védelem is becsülettel tette a dolgát. A 82. percben Dobos Áron dönthette volna el végleg a mérkőzést, ám hiába vezette egyedül a kapura a labdát, lövés helyet cselezni próbált, így odalett az ígéretes lehetőség. Erre a 89. percben sajnos rá is fáztak a mieink, mert egy bal oldali beadás után Májer Milán fejelt védhetetlenül a bal alsóba, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt, mellyel a DPASE maradt a bajnoki tabella negyedik helyén.

DPASE - Budapest Honvéd II. 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Dobos Á. a 42, illetve Májer a 89. percben.

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Kovács, Pál, Csehi, Barna, Ferencz (Karacs, 74.), Dorogi, Király, Dobos, Szepessy R. (Horváth, 76.) Vezetőedző: Dobos Barna.

Budapest Honvéd II.: Berla – Erdélyi, Hegedűs (Bíró, 72.), Kovács, Király (Darabont, 46.), Horváth, Stoiacivici, Lukács, Pisont P. (Bodrogi, 60.), Májer, Bencze. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Kiváló szereplés Gyöngyösön

Kiváló szereplés Gyöngyösön

2019. május 20. (hétfő)

Összesen öt érmes helyezéssel zártak a Spartan SE sportolói a Gyöngyösön megrendezett III. Cheerstars International Open és Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

Harminc euróba kerülnek a legolcsóbb budapesti jegyek

2019. május 20. (hétfő)

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik.

Nem hibáztak a fiatalok

Nem hibáztak a fiatalok

2019. május 20. (hétfő)

A DFVE serdülő leány vízilabdázói tizenhárom, míg az ifik huszonnyolc gólos különbséggel nyerték hétvégi mérkőzésüket a korosztályos bajnoságban.

Megosztoztak a pontokon

Megosztoztak a pontokon

2019. május 19. (vasárnap)

Küzdelmes mérkőzésen ért el döntetlent a harmadik helyezett SZEOL SC elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Elkezdte a felkészülést a válogatott

Elkezdte a felkészülést a válogatott

2019. május 19. (vasárnap)

Napi három edzés, majd a jövő hét második felében egy ausztrálok elleni edzőmérkőzés vár a magyar női vízilabda válogatott tagjaira Montenegróban.

Nyerő huszonegyes

Nyerő huszonegyes

2019. május 19. (vasárnap)

Kiütéses győzelemmel zárta az harmadosztályú bajnokság Közép-Nyugat csoportját a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Vereséggel búcsúzott a Kohász

Vereséggel búcsúzott a Kohász

2019. május 18. (szombat)

Nyolcgólos, 32-24-es vereséget szenvedett az Érd elleni szezonzárón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a sportcsarnokban ma este. Galériával!