Remek szegedi szezonnyitó

doszerk - 2018. május 14. 8:03

Jól szerepeltek a Szegeden megrendezett Felnőtt és Ifjúsági rangsoroló versenyen a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának sportolói.

Szegeden, a Maty-éri pályán rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a kajak-kenus évad első igazán nagy megméretését, a Felnőtt és Ifjúsági rangsoroló versenyt, melyen a Dunaferr SE Kajak-Kenu szakosztálya nyolc versenyzővel képviseltette magát, s a mieink ezúttal is bebizonyították, hogy a rendkívül kemény téli alapozó edzések és a távoli meleg vizes edzőtáborokban töltött napok nem maradnak eredmények nélkül.

A Hajdu Jonatán és Fekete Ádám alkotta duó a kenu kettesek 1000 méteres számában a második helyen ért célba, megelőzve Szlihoczki Ádám és Szőke Attila kettősét, mely a harmadik helyen fejezte be a szám küzdelmeit. Ugyanebben a futamban a Kiss Balázs és Dóri Bence alkotta páros az ötödik helyet szerezte meg, ám utóbbi betegsége miatt az 500-méteres futamon már nem tudott rajthoz állni. A futamot végül a KSI színeiben versenyző Némedi Konrád és az UTE versenyzője, Lelovics Dávid nyerte meg.

Hajdu Jonatánék a kenu kettesek 500 méteres számában már esélyt sem adtak ellenfeleiknek, s magabiztosan szerezték meg a győzelmet, méghozzá az ifjúsági világbajnok Slihoczki-Szőke kettős előtt. A kenu egyesek 1000 méteres számában Kiss Balázsért szoríthattunk, s a Dunaferr versenyzője fel is nőtt a feladathoz, mivel a harmadik helyen végzett a junior vb-győztes Bodonyi Tamás és az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás mögött.

Képek forrása: Pető Judit

Egyesületünk fiatal versenyzői is remekül helyt álltak a viadalon, ugyanis a Boldis Csenge, Mányi Zsófi alkotta kajakos duó 500 méteres távon rendkívül jó időeredménnyel, az ötödik helyen ért célba. Boldis Csenge emellett 1000 méteren is szépen szerepelt annak ellenére is, hogy a nagyon erős ifjúsági mezőnyben serdülőként állt rajthoz. Pető Ákos a kenusok 200 méteres számában megnyerte a B-döntőt, míg 500 méteren B-döntő harmadik helyét szerezte meg.

A rangsoroló dunaújvárosi eredményei

C-2 felnőtt 1000m döntő

2. Hajdu Jonatán - Fekete Ádám (Dunaferr - UTE)
3. Slihoczki Ádám - Szőke Attila (Dunaferr - Lágymányos)
5. Dóri Bence - Kiss Balázs (UTE - Dunaferr )

K-1 női ifi 1000m A döntő: 7. Boldis Csenge

K-1 női ifi 1000m B döntő: 8. Mányi Zsófia.

C-1 ifi 200m B döntő: 1. Pető Ákos.

K-1 női ifi 500m B döntő: 8. Mányi Zsófia.

C-1 ifi 500m B döntő: 3. Pető Ákos

C-1 felnőtt 1000m B döntő: 3. Slihoczki Ádám

C-1 felnőtt 1000m A döntő: 3. Kiss Balázs

K-2 női ifi 500m A döntő: 5. Mányi Zsófia - Boldis Csenge

C-2 felnőtt 500m döntő

1. Hajdu Jonatán - Fekete Ádám (Dunaferr – UTE)
2. Slihoczki Ádám - Szőke Attila (Dunaferr – Lágymányos)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.