Sima győzelem a juniorok ellen

2018. május 15. (kedd) 19:34 - spigott

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is magabiztos, 30-24-es győzelmet aratott a junior válogatott elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ahogy tavaly, úgy idén is pályára kellett lépnie az NB I-es női kézilabda csapatoknak a junior válogatott ellen, s ma a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese látogatott a fővárosba, hogy megmérkőzzön a nyári Európa-bajnokságra készülő korosztályos nemzeti csapattal.
György László vezetőedző ezúttal nélkülözte Katarina Tomasevics kapust, valamint a junior válogatottban szereplő Klujber Katrint is, ám ez nem akadályozta meg abban a mieinket, hogy már a találkozó elején magukhoz ragadják a kezdeményezést, s a 9. perchez érve már 4-0-ra vezettek. A juniorok első, majd második gólját Klujber szerezte, ám a túloldalon Micijevic, Szekerczés és Molnár sem hibázott, így a 18. percben már 8-2-re vezetett a Kohász. A félidő hajrájában valamelyest csökkent a koncentráció, s ez elsősorban a védekezésben volt tetten érhető, így a "házigazdák" egyre gyakrabban találtak utat dunaújvárosi kapuig, s ennek is köszönhetően a szünetig négygólosra csökkentették hátrányukat (8-12).

Szekerczés Luca (labdával) volt a meccs legeredményesebbje! (Kép: DO-archív)

A térfélcserélt követően nem sokat foglalkoztak a védekezéssel a csapatok, s ez az eredmény alakulásán is meglátszódott, mert nyolc perc alatt tízszer púpozták ki hálókat a játékosok, s mivel ebből a rohanásból a juniorok jöttek ki jobban, így fel is zárkóztak kettőt találatra (14-16). A Kohász gyorsan össze is kapta védekezését, ráadásul támadásban is remekül élt a fiatalok fegyelmezetlenségeivel, s a 46. percben ismét magabiztosan, már 23-16-ra vezettek György László tanítványai. Együttesünk egészen a meccs hajrájáig tartotta magabiztos előnyét, s bár az utolsó percekben egy kisebb hullámvölgybe került, végül sima, 30-24-es győzelmet aratott a mindkét csapat számára hasznos felkészülési találkozón. a meccs legeredményesebb játékosa a tizenegy gólig jutó Szekerczés Luca volt, míg a junior válogatottban szereplő Klujber Katrin öt találatig jutott.

Magyar Junior Válogatott – DKKA 24-30 (8-12)

A DKKA gólszerzői: Szekerczés 11, Takács D. 4, Szalai 4, Grosch 3, Bulath 3, Micijevic 2, Kazai 2, Molnár 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök)

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

Elmaradtak az izgalmak az Aranyban

2019. január 17. (csütörtök)

A Labdaérzék-Gourmand tizenhárom, a Tízpróbások tizenkét gólt szerezve győzték le ellenfelüket a városi futsal bajnokság szerda esti fordulójában.

Megyei rangadó a hatodik helyért

Megyei rangadó a hatodik helyért

2019. január 17. (csütörtök)

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatja az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Magabiztos előny a kupában

Magabiztos előny a kupában

2019. január 16. (szerda)

Óriásit lépett a továbbjutás felé a Magyar Kupában a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a negyeddöntő első meccsén 7-2-es sikert aratott Csömörön.

Elkészült a középszakasz programja

Elkészült a középszakasz programja

2019. január 16. (szerda)

Két legerősebb ellenfelével kezdi meg az Erste Liga középszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Dunaferr célja a továbbjutás

A Dunaferr célja a továbbjutás

2019. január 16. (szerda)

Idegenben, Csömörön lép pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Könnyed magyar siker Franciaországban

Könnyed magyar siker Franciaországban

2019. január 15. (kedd)

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.