Sima győzelem a juniorok ellen

2018. május 15. (kedd) 19:34 - spigott

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is magabiztos, 30-24-es győzelmet aratott a junior válogatott elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ahogy tavaly, úgy idén is pályára kellett lépnie az NB I-es női kézilabda csapatoknak a junior válogatott ellen, s ma a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese látogatott a fővárosba, hogy megmérkőzzön a nyári Európa-bajnokságra készülő korosztályos nemzeti csapattal.
György László vezetőedző ezúttal nélkülözte Katarina Tomasevics kapust, valamint a junior válogatottban szereplő Klujber Katrint is, ám ez nem akadályozta meg abban a mieinket, hogy már a találkozó elején magukhoz ragadják a kezdeményezést, s a 9. perchez érve már 4-0-ra vezettek. A juniorok első, majd második gólját Klujber szerezte, ám a túloldalon Micijevic, Szekerczés és Molnár sem hibázott, így a 18. percben már 8-2-re vezetett a Kohász. A félidő hajrájában valamelyest csökkent a koncentráció, s ez elsősorban a védekezésben volt tetten érhető, így a "házigazdák" egyre gyakrabban találtak utat dunaújvárosi kapuig, s ennek is köszönhetően a szünetig négygólosra csökkentették hátrányukat (8-12).

Szekerczés Luca (labdával) volt a meccs legeredményesebbje! (Kép: DO-archív)

A térfélcserélt követően nem sokat foglalkoztak a védekezéssel a csapatok, s ez az eredmény alakulásán is meglátszódott, mert nyolc perc alatt tízszer púpozták ki hálókat a játékosok, s mivel ebből a rohanásból a juniorok jöttek ki jobban, így fel is zárkóztak kettőt találatra (14-16). A Kohász gyorsan össze is kapta védekezését, ráadásul támadásban is remekül élt a fiatalok fegyelmezetlenségeivel, s a 46. percben ismét magabiztosan, már 23-16-ra vezettek György László tanítványai. Együttesünk egészen a meccs hajrájáig tartotta magabiztos előnyét, s bár az utolsó percekben egy kisebb hullámvölgybe került, végül sima, 30-24-es győzelmet aratott a mindkét csapat számára hasznos felkészülési találkozón. a meccs legeredményesebb játékosa a tizenegy gólig jutó Szekerczés Luca volt, míg a junior válogatottban szereplő Klujber Katrin öt találatig jutott.

Magyar Junior Válogatott – DKKA 24-30 (8-12)

A DKKA gólszerzői: Szekerczés 11, Takács D. 4, Szalai 4, Grosch 3, Bulath 3, Micijevic 2, Kazai 2, Molnár 1.

A rovat további hírei: Sport

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

Viborgi győzelem a Kohász Kupán

2018. augusztus 17. (péntek)

Támadásban sokat hibázva ért el 26-26-os döntetlent a Budaörs elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

Ezer pedagógus röplabdás képzésére készülnek

2018. augusztus 17. (péntek)

Megkezdték annak a tizenkét szakembernek képzését, akik akkreditált pedagógus továbbképzést fognak tartani országszerte röplabdából.

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

"Visszavágó" a Kecskemét ellen

2018. augusztus 17. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai fellépéssel folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

Franciaország az élen, Magyarország az 51.

2018. augusztus 16. (csütörtök)

A világbajnok Franciaország vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját, melyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

A Rákosmente következik

A Rákosmente következik

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának hétvégi fordulójában.

Kovács Zsófia ismét munkába állt

Kovács Zsófia ismét munkába állt

2018. augusztus 16. (csütörtök)

Műtétje, s egy hosszabb kihagyás után áll ismét a szerekhez Kovács Zsófia, a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza.

Viborgi siker a nyitómeccsen

Viborgi siker a nyitómeccsen

2018. augusztus 15. (szerda)

Támadásban rengeteg hibát vétett, így kétgólos, 22-20-as vereséget szenvedett a dán Viborgtól a DKKA női kézilabda csapata a Kohász Kupa első napján.