Sima győzelem a juniorok ellen

2018. május 15. (kedd) 19:34 - spigott

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is magabiztos, 30-24-es győzelmet aratott a junior válogatott elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ahogy tavaly, úgy idén is pályára kellett lépnie az NB I-es női kézilabda csapatoknak a junior válogatott ellen, s ma a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese látogatott a fővárosba, hogy megmérkőzzön a nyári Európa-bajnokságra készülő korosztályos nemzeti csapattal.
György László vezetőedző ezúttal nélkülözte Katarina Tomasevics kapust, valamint a junior válogatottban szereplő Klujber Katrint is, ám ez nem akadályozta meg abban a mieinket, hogy már a találkozó elején magukhoz ragadják a kezdeményezést, s a 9. perchez érve már 4-0-ra vezettek. A juniorok első, majd második gólját Klujber szerezte, ám a túloldalon Micijevic, Szekerczés és Molnár sem hibázott, így a 18. percben már 8-2-re vezetett a Kohász. A félidő hajrájában valamelyest csökkent a koncentráció, s ez elsősorban a védekezésben volt tetten érhető, így a "házigazdák" egyre gyakrabban találtak utat dunaújvárosi kapuig, s ennek is köszönhetően a szünetig négygólosra csökkentették hátrányukat (8-12).

Szekerczés Luca (labdával) volt a meccs legeredményesebbje! (Kép: DO-archív)

A térfélcserélt követően nem sokat foglalkoztak a védekezéssel a csapatok, s ez az eredmény alakulásán is meglátszódott, mert nyolc perc alatt tízszer púpozták ki hálókat a játékosok, s mivel ebből a rohanásból a juniorok jöttek ki jobban, így fel is zárkóztak kettőt találatra (14-16). A Kohász gyorsan össze is kapta védekezését, ráadásul támadásban is remekül élt a fiatalok fegyelmezetlenségeivel, s a 46. percben ismét magabiztosan, már 23-16-ra vezettek György László tanítványai. Együttesünk egészen a meccs hajrájáig tartotta magabiztos előnyét, s bár az utolsó percekben egy kisebb hullámvölgybe került, végül sima, 30-24-es győzelmet aratott a mindkét csapat számára hasznos felkészülési találkozón. a meccs legeredményesebb játékosa a tizenegy gólig jutó Szekerczés Luca volt, míg a junior válogatottban szereplő Klujber Katrin öt találatig jutott.

Magyar Junior Válogatott – DKKA 24-30 (8-12)

A DKKA gólszerzői: Szekerczés 11, Takács D. 4, Szalai 4, Grosch 3, Bulath 3, Micijevic 2, Kazai 2, Molnár 1.

A rovat további hírei: Sport

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

Nyitva maradt a továbbjutás kérdése!

2018. október 21. (vasárnap)

Ma ismét Debrecenben lépett pályára a Dunaferr SE NB I-es csapata, ám ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Grosics nyerte a rangadót

A Grosics nyerte a rangadót

2018. október 21. (vasárnap)

Az NB III-as labdarúgó bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában a Dunaújváros PASE ezúttal Gyulán kapott ki egy góllal.

Át kell lendülni a nehézségeken!

Át kell lendülni a nehézségeken!

2018. október 21. (vasárnap)

Az első helyszíni edzéseken is túl van a Dunaferr SE válogatott tornásza, aki sérülésektől sem mentes időszak után vesz részt a tornászok világbajnokságán.

Hibátlan utánpótlás

Hibátlan utánpótlás

2018. október 21. (vasárnap)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak mind a négy utánpótlás együttese magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Eger várát is bevették a vízilabdázók

Eger várát is bevették a vízilabdázók

2018. október 20. (szombat)

A gólokban gazdag első negyed után magához ragadta az irányítást, s végül 16-9-re nyert Egerben a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában.

Más súlycsoportban

Más súlycsoportban

2018. október 20. (szombat)

Kiütéses, 43-14-es sikert aratott a svájci Spono Eagles elleni EHF Kupa selejtező visszavágóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába.

Újra élen a Gaszisportvideo

Újra élen a Gaszisportvideo

2018. október 20. (szombat)

Két sima és egy szoros mérkőzéssel ért véget pénteken este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának nyolcadik fordulója.