Dunaújváros Hetilap

Újabb hatalmas segítség a várostól

Vass Ádám - 2018. május 9. 14:52

Az elmúlt negyedévben kilencezer darabot vásároltak Dunaújváros kenyeréből, a jótékonysági akció bevételével ezúttal a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet segíthették.

Az önkormányzat, a helyi Tourinform iroda és a Széchenyi Pékség közös jótékonysági akciójának kilencedik adományátadójára került sor szerda délelőtt a Városházán. Minden eladott Dunaújváros kenyere után ötven forint gazdagítja a jótékonysági alapot, amelyet negyedévente más-más szervezet számára ajánlanak fel. A januártól márciusig tartó időszakban a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet segíthették a vásárlók. Cserna Gábor polgármester az átadó ünnepségen az egyesület munkáját méltatta.

- Megpróbálják a családokat segíteni, ahol akár a felnőttek, akár a gyerekek közt értelmi, vagy halmozottan sérült személyek vannak. Az egyesület munkája a családokra irányul és előadásokkal, szakmai összejövetelekkel, gyógypedagógiai foglalkozásokkal, kirándulásokkal segítik őket. Sőt, az előttünk álló, május végi Nagy Családi Hétvége egyik részprogramját, a vasárnapi Esélyegyenlőségi napot is év, mint év megrendezik.

A polgármester elmondta, az év első három hónapjában egészen pontosan 9061 darab kenyér eladásából állt össze az adomány, ami 453.050 forintot jelent. Ezt azonban a kérésére az önkormányzat kiegészíti fél millió forintra.

Kovács Pálné Ancsa, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület elnöke az adomány átadásakor megköszönte az önkormányzat és a Széchenyi Pékség támogatását, valamint megköszönte a vásárlóknak is, akik hozzájárultak a magas összeghez. Mint mondta, a támogatásból az Esélyegyenlőségi nap programjait színesítik, továbbá megrendezik szokásos őszi kiállításukat, az idén már húsz éves nemzetközi Ez Vagyok Én kiállítást, aminek a Rudas iskola ad otthont. Szintén az iskolában tervezik megrendezni harmadik alkalommal a Magyar Speciális Olimpia Mozgásélmény programját, amire 70-80 megváltozott képességű indulót várnak. A fennmaradó összegből kirándulásokat szerveznek, és szabadidős programokon vesznek majd részt, vidámabbá téve az egyesület által gondozott sérült emberek mindennapjait.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezetője szerint a közel három éve tartó akció során tekintélyes lista gyűlt össze azok közül, akiken lehetőségük volt segíteni a jótékonysági programmal. Számukra a legjobb érzés az, amikor láthatják az adományból megvalósult fejlesztéseket.

Az átadás után Cserna Gábor polgármester bemutatta azt a szervezetet, amelyet a következő három hónap során a lakók segíthetnek Dunaújváros kenyerének megvásárlásával. Ezúttal a Dunaújvárosi Hit Gyülekezet lesz a kedvezményezett. A polgármester elmondta, a gyülekezet két éve kereste meg őt először azzal az ötlettel, hogy a város nehezebb sorsú lakóinak szerveznének akciókat a Városháza előtti téren és azóta is szervezik a különféle ételosztásokat.  

Szabó Attila, a gyülekezeté karitatív ügyekért felelős vezetője megköszönte a lehetőséget, mint mondta, ehhez hasonló kezdeményezésben még nem vettek részt és ebben a formában még nem kaptak támogatást. Az adományt a karitatív akcióikra fogják fordítani. Eddig több, mint egy tonna ruhát osztottak szét a rászorulók között, rengeteg játékkal és csokoládéval kedveskedtek a gyerekek és minden ételosztáskor háromszáz adag meleg ételt adnak a hajléktalanoknak, a nagycsaládosoknak és az egyedül élő nyugdíjasoknak.

A rovat további hírei: Közélet

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.

A balesetek elkerülése a cél

A balesetek elkerülése a cél

2021. szep. 21.

Terepszemlét tartott a Szalki-szigeten Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője, valamint Orosz Csaba, a körzet képviselője. 

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

2021. szep. 21.

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

2021. szep. 20.

Dunaújváros történetében először egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi majd a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást.

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

2021. szep. 20.

"… olyan országot szeretnék építeni a gyerekeimnek és az ő generációjuknak, ahonnan nem kell elmenni és ahová megéri visszajönni." Bemutatkozik Kovács Janka, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje. (X) 

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

2021. szep. 19.

A téma fontosságára a DO betűhíven közli az előválasztást szervező csapat közleményét: ma szünet, hétfőn folytatják. Minden további fontos részlet a hajtás után.