Dunaújváros Hetilap

Dr. Vékás Zoltán (1958-2018)

2018. június 25. (hétfő) 13:00 - Molnár Emese

Dr. Vékás Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház adjunktusa, a traumatológiai osztály meghatározó tagja 2018. június 23-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A szomorú hírről a Szent Pantaleon Kórház számolt be.

„Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Vékás Zoltán adjunktus, traumatológiai osztályunk egyik oszlopos tagja 2018. június 23-án, szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Vékás Zoltán 1958-ban született Kisjenőn. 1986-ban a marosvásárhelyi Orvosegyetemen szerzett általános orvosi diplomát. 1986-1989-ig Aradon a Megyei Kórházban dolgozott. 1990. júliusától dolgozott kórházunk traumatológiai osztályán. Ortopédiából 1992-ben szakvizsgázott. 2007-ben adjunktusi kinevezést kapott.
Nagy gyakorlatot szerzett a térdbetegségek sebészetében, protézis beültetésekben, valamint az arthroscopos beavatkozások területén. A lábsebészetben a gerincbetegségek közül a porckorongsérvek valamint a degeneratív lumbo ischialgica-val járó kórképek és a degeneratív elváltozások terén szerzett jártasságot. A kétezres évek elején rendszeresen helyettesítette a mozgásszervi rehabilitációs osztályon az osztályvezetőt, így ennek a szakterületnek a működését, az itt kezelt betegek kezelését is átlátta. Szakmai tapasztalata igen széleskörű volt. Rendszeresen részt vett szakmai gyakorlatokon, szakmai továbbképzéseken. Teljes értékű munkájára számíthattak a traumatológiai esetek ellátásában. A betegek gyógyulását, terápiáját jó szakmai szinten irányította. A szakmai utasításai egyértelműek, korrektek, döntései határozottak, szakmailag megalapozottak voltak. Sok túlmunkát vállalt.
Munkatársaival jó kollegiális kapcsolatot ápolt a munkahelyi feladatokban részt vállalt. A betegei megkeresésére nem tudott nemet mondani, szerették a közvetlen humánus magatartásáért. Jókedélyű színes egyéniség volt, a traumatológiai osztály üdítő színfoltja.

Hiánya nagy űrt jelent a kórház és a traumatológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel őrizzük meg.
Nyugodjék békében!
Szent Pantaleon Kórház vezetősége”

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Élményfürdő, bál

D+ Híradó - Élményfürdő, bál

2018. július 22. (vasárnap)

Nagyon népszerű az élményfürdő, uszodafelújítás, nyugdíjasok Anna-bálja Pentelén - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Falvak fejlesztése, Duna Túra

D+ Híradó - Falvak fejlesztése, Duna Túra

2018. július 21. (szombat)

Jövőre indul a Modern Falvak Program, jogász pont a főtéren, Duna Túra újvárosi megállóval- egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Modern városok után modern falvak

Modern városok után modern falvak

2018. július 21. (szombat)

A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program.

A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig

A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig

2018. július 21. (szombat)

Két és fél hónap alatt összesen közel háromezer kilométert tesznek meg a vízen a 63. Nemzetközi Dunatúra résztvevői, akik pénteken délután Dunaújvárosban kötöttek ki.

Jogi információs pont a főtéren

Jogi információs pont a főtéren

2018. július 20. (péntek)

Térítésmentes jogi segítségnyújtást vehettek igénybe pénteken az érdeklődők Dunaújvárosban olyan szakemberektől, akik szinte valamennyi problémában igyekeztek pontos információt adni a lakóknak.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2018. július 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester "Elfogadhatatlan döntés" címmel az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

D+ Híradó - Felújítás, jótékonyság

D+ Híradó - Felújítás, jótékonyság

2018. július 19. (csütörtök)

Hamarosan elkezdődhet az uszoda felújítása, folytatódik a Dunaújváros Kenyere jótékonysági program, koncert a Ligetben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.