Dunaújváros Hetilap

Dr. Vékás Zoltán (1958-2018)

2018. június 25. (hétfő) 13:00 - Molnár Emese

Dr. Vékás Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház adjunktusa, a traumatológiai osztály meghatározó tagja 2018. június 23-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A szomorú hírről a Szent Pantaleon Kórház számolt be.

„Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Vékás Zoltán adjunktus, traumatológiai osztályunk egyik oszlopos tagja 2018. június 23-án, szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Vékás Zoltán 1958-ban született Kisjenőn. 1986-ban a marosvásárhelyi Orvosegyetemen szerzett általános orvosi diplomát. 1986-1989-ig Aradon a Megyei Kórházban dolgozott. 1990. júliusától dolgozott kórházunk traumatológiai osztályán. Ortopédiából 1992-ben szakvizsgázott. 2007-ben adjunktusi kinevezést kapott.
Nagy gyakorlatot szerzett a térdbetegségek sebészetében, protézis beültetésekben, valamint az arthroscopos beavatkozások területén. A lábsebészetben a gerincbetegségek közül a porckorongsérvek valamint a degeneratív lumbo ischialgica-val járó kórképek és a degeneratív elváltozások terén szerzett jártasságot. A kétezres évek elején rendszeresen helyettesítette a mozgásszervi rehabilitációs osztályon az osztályvezetőt, így ennek a szakterületnek a működését, az itt kezelt betegek kezelését is átlátta. Szakmai tapasztalata igen széleskörű volt. Rendszeresen részt vett szakmai gyakorlatokon, szakmai továbbképzéseken. Teljes értékű munkájára számíthattak a traumatológiai esetek ellátásában. A betegek gyógyulását, terápiáját jó szakmai szinten irányította. A szakmai utasításai egyértelműek, korrektek, döntései határozottak, szakmailag megalapozottak voltak. Sok túlmunkát vállalt.
Munkatársaival jó kollegiális kapcsolatot ápolt a munkahelyi feladatokban részt vállalt. A betegei megkeresésére nem tudott nemet mondani, szerették a közvetlen humánus magatartásáért. Jókedélyű színes egyéniség volt, a traumatológiai osztály üdítő színfoltja.

Hiánya nagy űrt jelent a kórház és a traumatológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel őrizzük meg.
Nyugodjék békében!
Szent Pantaleon Kórház vezetősége”

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint 40 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés, mesés rendezvénnyel várják a gyerekeket az MMK-ban, vereség itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

 Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a szeptemberi közgyűlésen.

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint egymillió forint értékben nyert egészségügyi eszközöket a K&H Gyógyvarázs elnevezésű műszerbeszerzési pályázaton a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

2018. szeptember 18. (kedd)

Országos baleset-szimulációs gyakorlat városunkban, vándorkiállítás nyílt az egyetemen, parádés meccsen győzött a DAB - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Lezárják a Délit, változik a menetrend

Lezárják a Délit, változik a menetrend

2018. szeptember 18. (kedd)

Karbantartási munkák miatt októberben két hétre teljesen lezárják a fővárosi Déli pályaudvart - erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI megkeresésére.

Kiemelt együttműködés, közös fejlesztés

Kiemelt együttműködés, közös fejlesztés

2018. szeptember 18. (kedd)

A rendőrkapitányság és az önkormányzat közötti kiemelt együttműködésről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Suszter Tamás a városi kapitányság vezetője kedden.

D+ Híradó - Évforduló, emléktorna

D+ Híradó - Évforduló, emléktorna

2018. szeptember 17. (hétfő)

Négy éve a gyerekek "szolgálatában", röplabda torna Liszi Ferenc emlékére, idegenben győzött a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.