Dunaújváros Hetilap

Dr. Vékás Zoltán (1958-2018)

2018. június 25. (hétfő) 13:00 - Molnár Emese

Dr. Vékás Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház adjunktusa, a traumatológiai osztály meghatározó tagja 2018. június 23-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A szomorú hírről a Szent Pantaleon Kórház számolt be.

„Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Vékás Zoltán adjunktus, traumatológiai osztályunk egyik oszlopos tagja 2018. június 23-án, szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Vékás Zoltán 1958-ban született Kisjenőn. 1986-ban a marosvásárhelyi Orvosegyetemen szerzett általános orvosi diplomát. 1986-1989-ig Aradon a Megyei Kórházban dolgozott. 1990. júliusától dolgozott kórházunk traumatológiai osztályán. Ortopédiából 1992-ben szakvizsgázott. 2007-ben adjunktusi kinevezést kapott.
Nagy gyakorlatot szerzett a térdbetegségek sebészetében, protézis beültetésekben, valamint az arthroscopos beavatkozások területén. A lábsebészetben a gerincbetegségek közül a porckorongsérvek valamint a degeneratív lumbo ischialgica-val járó kórképek és a degeneratív elváltozások terén szerzett jártasságot. A kétezres évek elején rendszeresen helyettesítette a mozgásszervi rehabilitációs osztályon az osztályvezetőt, így ennek a szakterületnek a működését, az itt kezelt betegek kezelését is átlátta. Szakmai tapasztalata igen széleskörű volt. Rendszeresen részt vett szakmai gyakorlatokon, szakmai továbbképzéseken. Teljes értékű munkájára számíthattak a traumatológiai esetek ellátásában. A betegek gyógyulását, terápiáját jó szakmai szinten irányította. A szakmai utasításai egyértelműek, korrektek, döntései határozottak, szakmailag megalapozottak voltak. Sok túlmunkát vállalt.
Munkatársaival jó kollegiális kapcsolatot ápolt a munkahelyi feladatokban részt vállalt. A betegei megkeresésére nem tudott nemet mondani, szerették a közvetlen humánus magatartásáért. Jókedélyű színes egyéniség volt, a traumatológiai osztály üdítő színfoltja.

Hiánya nagy űrt jelent a kórház és a traumatológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel őrizzük meg.
Nyugodjék békében!
Szent Pantaleon Kórház vezetősége”

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Fórum, vereség

D+ Híradó - Fórum, vereség

2018. november 20. (kedd)

Foglalkoztatási fórumot tartottak az Iparkamarában, aláírásgyűjtés, vereséget szenvedtek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Decemberben jön az új menetrend

Decemberben jön az új menetrend

2018. november 20. (kedd)

A 2018/2019-es vasúti menetrend december 9-én lép életbe, amely már letölthető a MÁV-csoport weboldalán, valamint az utasok előre tájékozódhatnak az online menetrendi keresőben is a belföldi és nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről - közölte a MÁV.

Feleslegesen aggódik a Párbeszéd?

Feleslegesen aggódik a Párbeszéd?

2018. november 20. (kedd)

„Tiszta közélet, rendes ház” címmel tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, a Párbeszéd helyi önkormányzati képviselője a Római körúti kisposta előtt hétfőn.

Olcsóbb lesz a benzin

Olcsóbb lesz a benzin

2018. november 20. (kedd)

A Mol Nyrt. bruttó 4 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI. 

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

D+ Híradó - Hóhelyzet, cégkapu

2018. november 19. (hétfő)

A DVG Zrt. felkészült a hóhelyzetre, január 1-től kötelező lesz a cégkapu, darts versenyt rendeztek az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

Itt az idei Adventi Forgatag teljes programja

2018. november 19. (hétfő)

December 2-án az első gyertya meggyújtásával megkezdődik az idei Adventi Forgatag, színes programokkal és lélekhangoló műsorokkal várja a városlakókat a főtér. Mutatjuk, a részletes programot.

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

A gépszemle előtt már megvolt az első bevetés

2018. november 19. (hétfő)

November 15-től megkezdte a téli hóeltakarítás ügyeleti rendszerét a DVG Zrt., a cég több kis- és nagygéppel, kézi munkaerővel, síkosságmentesítő anyagokkal bevetésre készen áll erre a szezonra is.