Dunaújváros Hetilap

Dr. Vékás Zoltán (1958-2018)

2018. június 25. (hétfő) 13:00 - Molnár Emese

Dr. Vékás Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház adjunktusa, a traumatológiai osztály meghatározó tagja 2018. június 23-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A szomorú hírről a Szent Pantaleon Kórház számolt be.

„Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Vékás Zoltán adjunktus, traumatológiai osztályunk egyik oszlopos tagja 2018. június 23-án, szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Vékás Zoltán 1958-ban született Kisjenőn. 1986-ban a marosvásárhelyi Orvosegyetemen szerzett általános orvosi diplomát. 1986-1989-ig Aradon a Megyei Kórházban dolgozott. 1990. júliusától dolgozott kórházunk traumatológiai osztályán. Ortopédiából 1992-ben szakvizsgázott. 2007-ben adjunktusi kinevezést kapott.
Nagy gyakorlatot szerzett a térdbetegségek sebészetében, protézis beültetésekben, valamint az arthroscopos beavatkozások területén. A lábsebészetben a gerincbetegségek közül a porckorongsérvek valamint a degeneratív lumbo ischialgica-val járó kórképek és a degeneratív elváltozások terén szerzett jártasságot. A kétezres évek elején rendszeresen helyettesítette a mozgásszervi rehabilitációs osztályon az osztályvezetőt, így ennek a szakterületnek a működését, az itt kezelt betegek kezelését is átlátta. Szakmai tapasztalata igen széleskörű volt. Rendszeresen részt vett szakmai gyakorlatokon, szakmai továbbképzéseken. Teljes értékű munkájára számíthattak a traumatológiai esetek ellátásában. A betegek gyógyulását, terápiáját jó szakmai szinten irányította. A szakmai utasításai egyértelműek, korrektek, döntései határozottak, szakmailag megalapozottak voltak. Sok túlmunkát vállalt.
Munkatársaival jó kollegiális kapcsolatot ápolt a munkahelyi feladatokban részt vállalt. A betegei megkeresésére nem tudott nemet mondani, szerették a közvetlen humánus magatartásáért. Jókedélyű színes egyéniség volt, a traumatológiai osztály üdítő színfoltja.

Hiánya nagy űrt jelent a kórház és a traumatológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel őrizzük meg.
Nyugodjék békében!
Szent Pantaleon Kórház vezetősége”

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot Magyarországon

Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot Magyarországon

2019. február 18. (hétfő)

2018-ban a Paksi Atomerőmű négy blokkja 15 733,2 gigawattóra villamos energiát termelt, a bruttó hazai villamosenergia-előállítás felét biztosította  - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Marcsi néni a tündérkönyvtáros

Marcsi néni a tündérkönyvtáros

2019. február 17. (vasárnap)

Csodálatos birodalom a gyermekkönyvtár.  Egyrészt azért, mert ott vannak az álmok, az érzések, a gondolatok megtestesítői: a könyvek.  De azért is, mert tengernyi játék is van ott, minden, ami ahhoz kell, hogy akarjunk, szeressünk, vágyjunk belépni a könyvek szép és varázslatos birodalmába.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. február 16. (szombat)

Vállalkozók Bálja, újabb szociális intézményt újítottak fel, közmeghallgatást és közgyűlést tartottak a Városházán - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

D+ Híradó - Jótékonyság, felolvasás

2019. február 15. (péntek)

Jótékonysági akció volt az Arany iskolában, Wass Albert felolvasó nap lesz, idegenben lép pályára a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

Parkolás - Polgármesteri helyszínbejárás a Rómain

2019. február 15. (péntek)

A keddi közmeghallgatáson tett ígéretét váltotta be Cserna Gábor polgármester: a Római körúton személyesen győződött meg a parkolási helyzetről és egyeztetett a problémát felvető lakókkal.

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

Felújították az Útkereső Segítő Szolgálat székhelyét

2019. február 15. (péntek)

Egy 205 millió forintos projekt részeként megújult az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla téri székhelye. Az energetikailag korszerűsített intézménybe decemberben költözött vissza a családsegítő szervezet.

Gyengül az influenzajávány

Gyengül az influenzajávány

2019. február 15. (péntek)

Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján február 4. és 10. között. Ez 18 százalékkal kevesebb az előző hetinél.