Erzsébet táborban jártak a Dózsások

2018. június 27. (szerda) 7:40 - Szárszó Lajos

Évek óta sikerrel pályázik a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola az Erzsébet táborokon való részvételre, így idén 29 gyermek utazhatott el a Balatonra.

Még szinte el sem kezdődött a vakáció, máris vannak olyan gyermekek, akik túl vannak az első nyári táborozáson. Ráadásul olyan programon vettek részt, mely akár egész életükre is befolyással lehet. Ez annak köszönhető, hogy sikeresen pályázott a Dózsa György Általános Iskola az Erzsébet Táborok programjára, így az intézmény 29 diákja és 3 pedagógusa a vakáció első hetét Zánkán tölthette.

A programok között szerepelt gokartozás, kerékpározás, trambulinozás, sárkányhajózás, éjszakai akadályverseny, túrázás, sétahajózás, GPS-es kincskeresés, íjászkodás, valamint kisvonatozás. A legnagyobb élmények közé tartozott, hogy Náray Erika színésznő vezetésével a gyerekek rajzfilmeket szinkronizáltak, továbbá részt vettek Oláh Gergő koncertjén, majd táncházban érezhették jól magukat, emellett természetesen a sokat fürödtek a Balatonban. A Dózsás gyerekek az Erzsébet Táborok támogatásának köszönhetően valamennyi programon térítésmentesen vehettek részt.

A rovat további hírei: Oktatás

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

Lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő

2019. február 17. (vasárnap)

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül. 

Kitolták a jelentkezési határidőt

Kitolták a jelentkezési határidőt

2019. február 14. (csütörtök)

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre - mondta az Oktatási Hivatal (OH) főosztályvezetője.

Anyanyelvi szinten

Anyanyelvi szinten

2019. február 14. (csütörtök)

Körzeti anyanyelvi vetélkedőt tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Az első félév legjobbjai

Az első félév legjobbjai

2019. február 13. (szerda)

A Rudas iskolában az első félév vége után nem feledkeztek meg azokról a diákokról, akik a legjobb teljesítményt nyújtották szeptembertől januárig. A legjobb huszonöt tanuló külön dicséretben részesült.

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

Péntekig jelentkezhetnek a felvételizők

2019. február 11. (hétfő)

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, az a jelentkezésenként 2 ezer forintos kiegészítő díjat szintén február 15-én éjfélig fizetheti be.

Energiakövetek pályázat idén is

Energiakövetek pályázat idén is

2019. február 11. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) "Energiakövetek 2019" címmel immár harmadszor hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

Központi írásbeli felvételi: megvannak az eredmények - hogyan tovább?

2019. február 09. (szombat)

Már minden középiskolába készülő diák megtudta a központi írásbeli felvételi eredményeit. Az Oktatási Hivatal kimutatása szerint a tanulók idén átlagosan a magyar nyelvi feladatsoron több pontot értek el, mint a matematikán. A hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, hogy február 18-ig kell a kiválasztott intézményekbe jelentkezni.