Erzsébet táborban jártak a Dózsások

2018. június 27. (szerda) 7:40 - Szárszó Lajos

Évek óta sikerrel pályázik a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola az Erzsébet táborokon való részvételre, így idén 29 gyermek utazhatott el a Balatonra.

Még szinte el sem kezdődött a vakáció, máris vannak olyan gyermekek, akik túl vannak az első nyári táborozáson. Ráadásul olyan programon vettek részt, mely akár egész életükre is befolyással lehet. Ez annak köszönhető, hogy sikeresen pályázott a Dózsa György Általános Iskola az Erzsébet Táborok programjára, így az intézmény 29 diákja és 3 pedagógusa a vakáció első hetét Zánkán tölthette.

A programok között szerepelt gokartozás, kerékpározás, trambulinozás, sárkányhajózás, éjszakai akadályverseny, túrázás, sétahajózás, GPS-es kincskeresés, íjászkodás, valamint kisvonatozás. A legnagyobb élmények közé tartozott, hogy Náray Erika színésznő vezetésével a gyerekek rajzfilmeket szinkronizáltak, továbbá részt vettek Oláh Gergő koncertjén, majd táncházban érezhették jól magukat, emellett természetesen a sokat fürödtek a Balatonban. A Dózsás gyerekek az Erzsébet Táborok támogatásának köszönhetően valamennyi programon térítésmentesen vehettek részt.

A rovat további hírei: Oktatás

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

Hatalmas buli a továbbtanulás jegyében

2018. november 09. (péntek)

Lezajlott a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Szakképzés Napja a Dunaferr iskolában, amin idén is közel ezren vettek részt.

Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

Minden eddiginél színesebb lesz a Tudományos Hét

2018. november 08. (csütörtök)

Mindenki számára izgalmas programokat kínál jövő hétfőtől a Dunaújvárosi Egyetem. A tudományos Hét minden évben kiemelt eseménynek számít az intézmény életében, melyről dr. habil András István rektor elmondta, idén a tudomány határok nélkül tematikájára épülnek majd a programok.

Őszi érettségi - A szóbelik jönnek

Őszi érettségi - A szóbelik jönnek

2018. november 08. (csütörtök)

Ma megkezdődnek az őszi érettségi emelt szintű szóbeli vizsgái országszerte. A november 12-ig tartó szóbeliken 46 helyszínen, 403 tantárgyi bizottság előtt, több mint 4 ezer emelt szintű vizsgát tartanak majd.

Még egy hetük van a hallgatóknak!

Még egy hetük van a hallgatóknak!

2018. november 07. (szerda)

November 13-ra módosul a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat benyújtási határideje a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár döntése alapján. 

Jön a Szakképzés Napja!

Jön a Szakképzés Napja!

2018. november 05. (hétfő)

Egy évvel ezelőtt első alkalommal tartott nagyszabású programot általános iskolások számára a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és hét tagintézménye, amit a nagy sikerre való tekintettel pénteken újra megismételnek.

Csendes nap a suliban

Csendes nap a suliban

2018. október 26. (péntek)

A reformáció alkalmából úgynevezett csendes napot tartottak ma a Szabó Magda református iskolában.

Fókuszban az atomerőművek

Fókuszban az atomerőművek

2018. október 26. (péntek)

Kétnapos szakmai konferenciát tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen. A hatodik alkalommal megrendezett Karbantartási Konferencián ezúttal az atomerőművi karbantartása állt a középpontban.