Foci és kézi a strandon!

spigott - 2018. június 5. 17:42

Óriási sikert hozott a Szalki-szigeten megrendezett Mozdulj meg! elnevezésű strandfoci és strandkézilabda torna, melyen ezúttal a középiskolás diákokat mozgatták meg a szervezők.

Első alkalommal rendezték meg a városi középiskolások részére a Mozdulj meg! elnevezésű standfoci és strandkézilabda tornát a Szalki-szigeten. A végig kiváló hangulatú megméretésen összesen tizenhat együttes mérte össze egymással erejét. Mint azt Nikolényi Ágnes, a nem titkoltan hagyományteremtő céllal megrendezett torna főszervezője érdeklődésünkre elárulta, fiával, Pribék Istvánnal a legutóbbi bringatúrán, kicsivel több, mint három hete határozták el, hogy megmozgatják a város középiskolásait. A helyszín kiválasztása után azonnal járni is kezdték a város középiskoláit, s mindenhol szívesen fogadták őket, s három intézményen kívül mindegyikből érkeztek is csapatok a viadalra, volt olyan iskola, ahonnan több is.

- Innen indult egy nagyon érdekes és végül nagyon szép folyamat, mert megkerestem Petrás Gábort, a DLSZ főtitkárát, s ő, valamint a szövetség azonnal mellénk állt, majd a nagy sportágválasztón a polgármester úrral is beszéltünk, az önkormányzatot is sikerült megnyernünk a tornának sőt, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is biztosított számunkra anyagi támogatást, így tényleg a legkorrektebb érmeket, kupákat tudtuk átadni a viadalon résztvevőknek. Nagyon köszönjük a DVG Zrt. segítségét, rendbe tették a pályát, a focihoz kaptunk nyújtott kapukat Pálhalmáról, a Tourinform biztosította számunkra az ásványvizet, ami nagyon jól jött a kánikulában, a tűzoltók fellocsolták a pályát, szóval tényleg bárkihez fordultunk segítségért, mindenki első szóra mellénk állt, s azon dolgozott, hogy ez a tornát minél sikeresebben meg tudjuk rendezni.

Összesen kilenc focicsapat és hét kézilabda csapat vett így részt az első strandfoci és strandkézilabda kupán, melyen a lányok versengését úgy oldottuk meg, hogy volt három haladó csapat, valamint négyen, akik még nem játszottak strandkézilabdát, s bár napközben nagyon szépen belejöttek a játékba, őket külön versenyeztettük. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen jó hangulatban telt el ez a nap, Szerecz Róbertnek köszönhetően még egy meglepetés flashmobbal is kedveskedtünk a résztvevőknek, így maximálisan elégedettek lehetünk, s a reményeink szerint jövőre már a városi rendezvények és az iskolák éves programjainak sorába beillesztve tudjuk megszervezni a viadalt.

Eredmények

Lány strandkézilabda

Haladók: 1. Rudas Reménységei, 2. Széchenyi I., 3. Rudas

Legjobb kapus: Hódosi Kamilla (Széchenyi I.)
Legjobb játékos: Szabó Tekla (Rudas Reménységei)

Kezdők: 1 Rosti, 2. Hild, 3. Széchenyi II., 4. Kereskedelmi

Legjobb kapus: Nagy Csilla (Rosti)
Legjobb játékos: Benyovszki Dorina (Széchenyi II.)

Fiú strandfoci: 1. Dunaferr, 2. Széchenyi, 3. Pannon II., 4. Rudas, 5. Bánki, 6. Rosti, 7. Hild, 8. Kereskedelmi, 9. Pannon I.

Gólkirály: Szabó Márk (Dunaferr)
Legjobb kapus: Krajczár Szabolcs (Széchenyi)
Legjobb játékos: Kovács Barnabás (Pannon II.)

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.